Met deze tips gaan jullie voorbereid op pad

Het schoolreis seizoen gaat binnenkort weer van start. Voor leerlingen het hoogtepunt van het jaar. Voor de organisatie en begeleiders vaak de meest vermoeiende dag van het hele jaar. Wij hebben een aantal tips voor het plannen van de schoolreis voor je verzameld die ervoor zorgen dat je voorafgaand aan de schoolreis alles zo goed mogelijk georganiseerd hebt.

Tip 1

Tip 1

Zorg ervoor dat de ouders/verzorgers op tijd geïnformeerd zijn

Geef ouders ruim van tevoren informatie over bijvoorbeeld de datum van de schoolreis. Dan kunnen ze alles op tijd regelen. Geef minstens een week van tevoren schriftelijke informatie over de vertrek- en aankomsttijden, de contactpersoon, de activiteit en geschikte kleding. Informeer hen waar ze het kind tijdens de schoolreis kunnen bereiken en wat de leerlingen wel of niet mee mogen of moeten nemen. 

Tip 2

Maak een WhatsApp groep aan met de organisatie en begeleiders

Op deze manier kunnen jullie tijdens de schoolreis makkelijk met elkaar in contact blijven. Goed om te weten: tijdens de schoolreis naar Toverland krijgt elke school een eigen verzamelplek toegewezen in het park. Zo weten de kinderen ook altijd waar ze naartoe kunnen mocht dat nodig zijn.

Tip 3

Tip 3

Maak een draaiboek met een programma voor de schoolreis

Zo kom je er al snel achter of er nog dingen zijn waar je geen rekening mee hebt gehouden of dat je nog iets vergeten bent.

Deel deze pagina