Over Toverland

Alles wat je moet weten over Toverland

Attractiepark Toverland

Toverland is een attractiepark gelegen in het Noord-Limburgse Sevenum. We streven ernaar om dagelijks magische gelukservaringen te creëren door voortdurend grenzen te verleggen. In het 23-jarige bestaan van het park is Toverland uitgegroeid tot een van de grootste attractieparken van de Benelux! Een bijzondere prestatie als één van de jongste spelers op de Nederlandse markt.

Milljoenste bezoeker bij Toverland

Als we iets belangrijk vinden bij Toverland, dan is het wel onze gast. Die staat centraal in alles wat we doen. We zetten ons dagelijks met meer dan 300 medewerkers in voor het creeëren van magische gelukservaringen, die kunnen groot en klein, voor én achter de schermen zijn.

Snelstgroeiende attractiepark van Nederland
Toverland verwelkomde haar eerste bezoekers op 19 mei 2001. In de tussentijd heeft ons attractiepark een indrukwekkende omvang van meer dan 25 hectare bereikt en is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste themaparken van de Benelux. Je vindt in Toverland anno 2024 meer dan 40 attracties en shows. Een bijzonder hoogtepunt in de geschiedenis van het park vond plaats in 2022, toen we voor de eerste keer in onze geschiedenis meer dan 1.000.000 bezoekers mochten verwelkomen. Een mijlpaal waar we bijzonder trots op zijn! En ook daarna zet de bezoekersgroei gestaag door.

6 themawerelden

Land van Toos, Wunderwald, Ithaka en de Magische Vallei
Toverland begon meer dan 20 jaar geleden met de indoor-speelwereld Land van Toos. Inmiddels is het park uitgegroeid tot 6 volledig gethematiseerde en immersieve werelden. Deze vertellen allemaal hun eigen verhaal. Dat doen we niet overal letterlijk, maar soms ook impliciet. Het succes van het Land van Toos, geopend in 2001, bewijst zich nog steeds door het all-weather karakter van de speelomgeving. Buurman van het overdekte Land van Toos is de indoor-wereld: Wunderwald, stammend uit 2004. In deze avontuurlijke wereld zijn de attracties niet alleen binnen, maar ook deels buiten te vinden. Recent is bijvoorbeeld het buitengebied van wildwaterbaan Expedition Zork omgetoverd tot een Oostenrijks berglandschap met nog meer interactieve en attractieve waarde.

In themawereld Ithaka waan je je in het oude Griekenland met een gigantisch houten paard van Troje als fotogeniek middelpunt. Hier beleef je ook o.a. de langste, hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux: Troy! De Magische Vallei (2011) kenmerkt zich als groene oase met kletterende watervallen en rotspartijen, waarin diverse dromerige en avontuurlijke attracties te vinden zijn. Bijzonder hier is bijvoorbeeld de 460 meter lange wildwaterbaan Djengu River die als een blauwe ader zich door de rotsen baant.

Avalon en Port Laguna
2018 was een bijzonder jaar voor Toverland, want het park werd 1,5 keer zo groot. Ook opende er twee gloednieuwe themawerelden in één klap, waardoor Toverland voorgoed veranderde. Zo opende Port Laguna zich, niet alleen een entreegebied, maar ook een idylisch havenstadje dat de thuishaven vormt voor de Familie Magistralis. Deze strandjutter-familie zorgt ervoor dat de minder goede magie snel verdwijnt, wanneer deze aanspoeld in de laguna. Dat verhaal vertellen we dagelijks aan onze gasten. Net zo nieuw was de zesde themawereld Avalon, waarin de mysterieuze verhalen van Tovenaar Merlijn centraal staan. Hiervoor werd zelfs deels één van de vijvers drooggelegd en aangepast. Hier verschenen twee spannende en mystieke nieuwe attracties, zoals een indrukwekkende 40 meter hoge wing coaster (Fēnix) en een boatride in de vorm van Merlin's Quest. Ook verscheen daar het eerste bedieningsrestaurant van Toverland met de naam: The Flaming Feather. Hier lunch en dineer je onder een magische sterrenhemel terwijl je geniet van tafelbediening.

Vernieuwingen in Avalon
In diezelfde middeleeuwse themawereld Avalon is het sinds 2023 feest. De dreigende kracht van ijsheks Morgana is verdreven, dus de vaandels wapperen en de muziek schalt feestelijk. Hier vier je als gast het bourgondische feest mee. Mede door de komst van 4 nieuwe attracties en (interactieve) belevingen. Bijzonder paradepaardje is vliegtuigmolen Pixarus. Deze staat op een dusdanig uniek en fotogenieke locatie middenin de helix (schuingekantelde bocht) van de al eerder verschenen wingcoaster FēnixDoor alle uitbreidingen, waaronder ook speeltuinen, is het gebied nog geschikter geworden voor het hele gezin en je gezelschap van jong tot oud.

Vader en dochter in junior-achtbaan Toos-Express

All-weatherbestemming
Is het weer even wat minder? Dan trek je je met gemak terug in de twee volledig overdekte werelden. Hierdoor is Toverland een ideale all-weatherbestemming. In de indoor-wereld Wunderwald staan je Oostenrijkse avonturen op je te wachten! Van avontuurlijke wildwaterbaan tot elektrische bobkartbaan en draaimolen, je vindt er allemaal. In het naburige Land van Toos laat één van de Toverland-mascottes Toos Toverhoed je maar al te graag haar vliegensvlugge glijbanen, razende achtbaan en indoor speeltuinen zien! Zo is er in Toverland voor ieder wat wils. Zowel de thrillseekers die houden van razendsnelle achtbanen als de jongste kinderen, ouders en grootouders kunnen hier plezier beleven tijdens een magisch dagje uit in eigen land.

Eten en drinken
Een dagje uit met familie en vrienden maakt hongerig. Daarom vind je verspreid door heel Toverland ook talloze mogelijkheden om te eten en drinken. Schuif aan op één van de terrasjes in de zon of trek je terug in de schaduw bij één van de vele restaurants en take-away´s. Van een snelle hap, zoals frietjes en snacks, tot uitgebreid tafelen. Het kan allemaal in Toverland!

Onride Boosterbike

Meer dan 40 attracties en shows

Toverland heeft meer dan 40 verschillende attracties en shows, waaronder vijf achtbanen en twee waterattracties. Alle achtbanen van Toverland hebben een bijzondere eigenschap. Zo wordt de Boosterbike gelanceerd tot wel 75 km/uur en dat terwijl je op een échte motor zit! Deze was tijdens de bouw van de achtbaan in 2004 uniek in zijn soort en geldt ook nu nog steeds als prototype voor dit achtbaantype.

Wingcoaster Fēnix

Unieke achtbanen vol records
Achtbaan Dwervelwind gaat 75 km/uur en is een zogenaamde 'spinningcoaster'. Dit betekent dat de karretjes van de achtbaan volledig om hun eigen as draaien, wat zorgt voor een duizelingwekkende rit. Achtbaan met de meeste records is Troy. Deze houten gigant is met zijn baanlengte van 1077m, 35m hoogte en snelheid van 90 km/uur de langste, hoogste en snelste van de hele Benelux! 

In themagebied Avalon vind je wingcoaster Fēnix. Vanaf 40 meter hoogte vlieg je hier met een unieke divedrop (uniek achtbaanelement) met 95km/uur naar beneden en ga je drie keer over de kop met je benen los! In het Land van Toos vinden we een ideale instap-achtbaan voor de kleintjes, de Toos-Express. Dit bontgekleurde treintje lijkt heel onschuldig, maar raast over snelle heuvels en scherpe bochten met wel 60 km/uur tussen de attracties door.

Kinderen spelen met water in waterspeeltuin Sparky's Splash Dock

Speeltuinen in overvloed
Een dagje uit met kleine kinderen? Ook dan zit je bij Toverland goed, want voor alle leeftijden zijn er avonturen te beleven in Toverland. Naast spannende wildwaterbanen, razendsnelle achtbanen en avontuurlijke familie-attracties, vind je ook talloze speeltuinen in het attractiepark. Sterker nog, bijna iedere wereld heeft wel een speelplek voor de (aller)kleinsten! Lekker springen op de air-tromplines, ravotten door klimbuizen of glijden van glijbanen, niets is te gek. Buiten én binnen, want ook overdekt vind je de nodige speeltuinen terug. 

Is het lekker warm? Ontdek dan ook alle waterspeeltuinen met je kinderen! Water is altijd al een blauwe draad geweest door alle werelden van Toverland. Overal vind je wel een plaats om lekker even af te koelen. Van kletterende watervallen tot watersluizen, fonteinen en trekvlotten tot splash zones. Een goed voorbeeld hiervan is de avontuurlijke waterspeeltuin: Sparky's Splash Dock!

Stelletje tijdens winterfeelings avond

Hele jaar door evenementen

Nog iets dat Toverland zo uniek maakt is de uitgebreide evenementenkalender! Géén dag is hetzelfde in Toverland, want er is altijd wel iets te doen bovenop de normale opening van het park. Ieder seizoen kun je in Toverland magische avonturen beleven met je (klein)kinderen. Maar iedere periode brengt weer andere activiteiten met zich mee.

Tijdens de zomer pakken we bijvoorbeeld uit met een extra veel entertainment tijdens Summer Feelings. In oktober en november hult het hele park zich in duistere sferen tijdens de kindvriendelijke Halloween Days én huiveringwekkende Halloween Nights met extra indrukwekkende spookhuizen en spannede experiences. Wanneer de dagen korter worden wordt Toverland omgetoverd tot een magisch winterwonderland met duizenden twinkelende lichtjes tijdens Winter Feelings! Ook zijn er dan talloze extra activiteiten te doen, zoals schaatsen op het ijs! En er zijn nóg veel meer evenementen te noemen, zoals de Magic Member Night; een avond voor al onze trouwe abonnementhouders.

Overnachten bij Toverland

Toverland-camping: Pop-Up Summer Camp
Wat is er leuker dan één dag attractiepark? Een pretpark met overnachting! Je kunt eenvoudig van je dag Toverland vol spanning en avontuur een mini-vakantie maken in Noord-Limburg! Tijdens de zomermaanden kun je zelfs op loopafstand overnachten op het Toverland Pop-Up Summer Camp. Je slaapt zelfs zo dichtbij dat je uitzicht hebt op één van de achtbanen. Op de camping van Toverland slaap je op een comfortabel bed in een volledig ingerichte tent. Je kunt er één, maar ook meerdere nachten blijven slapen, dus ook ideaal voor een weekendje weg met familie! Liever op vakantie met de eigen caravan of camper? Ook is het mogelijk om met eigen voorzieningen te kamperen op de Toverland-camping.

In de buurt slapen
Het is ook mogelijk om een nachtje weg met kind óf een meerdere dagen er tussenuit te gaan in de buurt van Toverland. Vaak zijn er op die overnachtingsmogelijkheden aantrekkelijke kortingen voor je meerdaagse bezoek aan Toverland.

Gezin in wildwaterbaan Expedition Zork

Hoogste Google Review-score
Alle medewerkers van Toverland doen elke dag weer hun best om iedere gast een magische dag te bezorgen. Gelukkig zien we dit ook terug in feedback van onze gasten. Zo scoort het attractiepark op Google Reviews een 4,6 van de 5 sterren. Dit is de hoogste Google Review-score van Nederland! Ook heeft Toverland in 2023 de tweede plek gewonnen bij de ANWB uitreiking voor: 'Leukste uitje van Nederland 2024'.

Vliegtuigmolen Pixarus

Internationale prijzen
Ook international is Toverland in de prijzen gevallen. Op de jaarlijkse vakbeurs van de vrijetijdsindustrie, IAAPA Expo Europe, sleepten we in 2023 twee gouden en drie zilveren awards in de wacht. Toverland won o.a. de gouden Park World Excellence Award voor 'Best Regional Park of the Year'. Alle nieuwe attracties die recent in themagebied Avalon zijn toegevoegd, werden beloond met de award: 'Best Ride(s) of the Year'. En daar bleef het niet bij, want Toverland ging er ook nog naar huis met met twee zilveren European Star Awards voor: 'Europe's Best (Regional) Theme Parks' en 'Europe's Best New Attractions'. Daarnaast viel de gloednieuwe vliegtuigmolen Pixarus in themagebied Avalon in de prijzen bij het vaktijdschrift ParkScout-Plus en ontving daarvoor ook een zilveren award.

Deel deze pagina