Bezoekers met een beperking

Bezoekers met een beperking

Vrijwel héél Toverland en de meeste attracties zijn te bezoeken als je een beperking hebt. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift.

✓ Profiteer van een extra voordelig tarief als bezoekers met een beperking: schaf je ticket aan bij de Gastenservice
✓ Vrijwel alle attracties zijn te bezoeken met een beperking
✓ Maak gebruik van de speciale ingangen op basis van een bandje

Vraag & Antwoord

We begrijpen het dat je veel vragen hebt, daarom geven we hieronder al antwoord op een aantal. Welke attracties zijn te bezoeken met een beperking? 
Je kunt in dit overzichtelijke toegankelijkheidsschema terugvinden wat de specificaties zijn per attractie en wanneer je deze kunt bezoeken.

Zijn er speciale wachtrijen voor bezoekers met een beperking?
Bij vrijwel alle attracties kun je gebruik maken van de speciale ingangen (via de uitgang) op basis van een toegangsbandje. Enkele attracties is voorzien van een lift. Deze aparte wachtruimte heeft geen meanderend karakter en is zoveel mogelijk prikkelvrij. Lees hieronder hoe je een oranje of blauw toegangsbandje (afhankelijk van je begeleiding) kunt krijgen.

Verhuurt Toverland rolstoelen? 
Het is mogelijk om een Toverland-rolstoel te huren voor je bezoekdag. De beschikbaarheid hiervan is beperkt, dus neem ruim voor je bezoek telefonisch contact met ons op: 077 467 7050.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Werkwijze

Werkwijze

Om de speciale ingangen van de attracties te bezoeken, heb je een oranje of blauw toegangsbandje nodig.


 • Bij een zichtbare beperking verzoeken we je onze 'Bezoekers met een beperking'-verklaring naar waarheid in te vullen. Hierin geef je aan of je wel of niet in staat bent de attractie zelfstandig te bezoeken.
   
 • Bij onzichtbare beperkingen vragen we om medische bewijslast. Als je deze kunt overhandigen bij de Gastenservice, ontvang je de 'Bezoekers met een beperking'-verklaring, waarin je aangeeft of je de attractie wel of niet zelfstandig kunt bezoeken. 

Download de 'Bezoekers met een beperking-verklaring' hieronder of ontvang hem bij de Gastenservice!

Verklaring bezoeker met beperking

Bezoek je de attracties zelfstandig of onder begeleiding?

 • Kun je de attractie zelfstandig bezoeken?

  Je kunt zelfstandig de attractie in- én uitstappen, je kunt een specifieke zithouding aannemen en schrap zetten tijdens de rit, je kunt zelfstandig mondelinge en/of visuele aanwijzingen opvolgen.

 • Je ontvangt een blauw mindervalidenbandje

  Je mag drie begeleiders meenemen via de rolstoelingang, bij Merlin's Quest, Djengu River én Expedition Zork maximaal vijf begeleiders.

 • Kun je de attractie niet zelfstandig bezoeken?

  Er is minimaal één begeleider van 18 jaar of ouder nodig. Met behulp van deze begeleider kan de bezoeker met een beperking: in- en uitstappen, een specifieke zithouding aannemen, zich vasthouden en schrapzetten tijdens de rit én mondelinge en/of visuele aanwijzingen opvolgen.

 • Je ontvangt een oranje mindervalidenbandje

  Je dient minimaal één begeleider (van 18 jaar of ouder) mee te nemen. Er zijn maximaal drie begeleiders toegestaan, bij Merlin's Quest, Djengu River én Expedition Zork maximaal vijf.

 • Uitzonderingen

  Enkele attracties zijn uitgesloten om te bezoeken met een begeleider of vormen een uitzondering. Deze lees je hieronder.

Uitzonderingen attracties onder begeleiding 
Indien een bezoeker met beperking niet in staat is om de attractie zonder begeleiding te bezoeken zijn er wegens veiligheidseisen een aantal attracties uitgesloten. Voor de volgende attracties geldt:

 • Fēnix: door de plaatsing in de trein, dient een bezoeker met een beperking minimaal 140 cm te zijn. De reguliere minimale lengte is 132 cm. 
 • Paarden van Ithaka: begeleiding is mogelijk wanneer het kind tussen de 90 t/m 110 cm is. 
 • Drakenslangen: begeleiding is enkel mogelijk indien je samen niet meer dan 100 kg weegt. 
 • Kletterparcours: begeleiding is door de individuele activiteit niet mogelijk. 
Bekijk het toegankelijkheidsschema

Toegang via speciale ingangen

Toegang via speciale ingangen

Hoe verloopt de toegang tot de attractie precies? 


Vrijwel alle attracties beschikken over een speciale ingang. Je bezoekt de attractie dan meestal via de uitgang, dus hoeft niet in de reguliere wachtrij te wachten. Deze speciale wachtrij zal hierdoor ook minder prikkels geven. Het kan wel voorkomen dat je hier fysieke obstakels tegenkomt, zoals trappen. De speciale ingang geeft géén voorrang: het betekent niet automatisch dat de wachttijd via deze ingang korter is. 

Deze attracties kun je per lift bezoeken, vraag een medewerker om hulp of volg de aanwezige instructies op. 

Praktische informatie

Praktische informatie

Veiligheid
Om veiligheidsredenen is het bij een eventuele evacuatie niet mogelijk om met een grote groep bezoekers met beperkte mobiliteit een attractie te betreden. Grote groepen worden daarom opgedeeld in kleinere groepen.

Toiletten
Al onze toiletten zijn rolstoeltoegankelijk, behalve in Ithaka. Al onze toiletten voor mensen met beperkte mobiliteit zijn uitgerust met een tafel zodat de gast kan worden geholpen indien nodig. Deze ruimtes bevinden zich in of bij de toiletten.

Restaurants en winkels
Al onze restaurants en winkels zijn toegankelijk voor mensen en rolstoelen. In het Maximus' Blitzpunkt & Trojanische Schatten zijn er door de omvang van deze winkels minder bewegingsruimte.

Overzicht toegankelijkheid| PDF
Deel deze pagina