Waterdwarf Alley

Hier wonen en leven de waterdwergen

Vandaag gesloten

Interactieve kijktaferelen

Dwaal door dit straatje en ga op bezoek bij de waterdwergen. Hier leven en werken ze en maken plezier! Steek er ook zelf je handen uit de mouwen, want jij kunt ze helpen. Wakker het vuur aan bij de smid óf wees bijvoorbeeld de meester van de tijd bij het Books & Spellshouse. Je komt hier ogen en oren tekort!

Blacksmith in Waterdwarf Alley

Aanschouw alle kijktaferelen

Een kijkje bij de smid

De Blacksmith heeft het er maar druk mee. Maar omdat hij niet afhankelijk wil zijn van de wind, drijft hij zijn zaakjes aan via het een innovatief waterrad met vissen. Toch kun jij hem ook een handje helpen, dus rinkel een keer aan de bel. Hierdoor zet je de blaasbalg in werking, die het vuur zal doen aanwakkeren. Dan kan de smid ook weer verder met zijn werk.

Frost ice statue Waterdwarf alley Morgana

Frost Ice Statue

Een ijskoude herinerring

IJsheks Morgana regeerde lange tijd met een ijskoude hand over Avalon. Nu is het feest en denken de inwoners van Avalon liever niet meer terug aan haar macht. Wanneer je de warmte van je hand op de hartensteen legt, weet je misschien zelfs Morgana wel te ontdooien. En kijk dan maar eens goed wat er gebeurt.

Waterdwarf Alley pad

Creatures Cottage

Een dolle beestenboel

Ken je het gezegde: 'als de waterdwerg van huis is, dansen de Pixies op tafel'? Na een bezoekje aan de Creatures Cottage wel. In dit volledig scheefgezakte huisje is de waterdwerg er even niet, dus jij hebt alle tijd om even binnen te gluren. En van zijn afwezigheid maken alle diertjes ook maar gretig gebruik, ze maken er een dolle beestenboel van. Er zit zelfs een overenthousiaste draak vast in de schoorsteen. Misschien kun jij de creaturekeeper wel een handje helpen.

Waterdwarf Alley zandloper

Books & Spellshouse

Wees de heerser van de tijd

Neem ook even de tijd om langs te gaan bij het Books & Spellshouse. Letterlijk zelfs, want hier ben jij de heerser van de tijd. Speel maar eens met de zandloper en kijk wat er gebeurt. In markante huisje bestaande uit rotsen is Tovenaar Merlijn ook kind aan huis. Hij speelt er bijvoorbeeld graag een potje schaak. En wie weet zorg jij daarbij ook nog wel voor een verrassende wending.

Hier vind je Waterdwarf Alley

Avalon

Wat is de snelste route naar Waterdwarf Alley? Download de Toverland-app.

Deel Waterdwarf Alley

Bekijk alle attracties: