Wat doen we allemaal tijdens de sluiting?

Wat doen we allemaal tijdens de sluiting?

Wat doen we eigenlijk allemaal tijdens de coronasluiting van Toverland? 'Wat niet' kun je beter zeggen, want juist nu gaan de handen uit de mouwen. Kijk met ons mee in een gesloten park. 

Waar onze gasten nu normaal vrolijk door het park lopen, rijden nu elektrokarretjes op en neer en vliegen blaadjes in de rondte door bladblazers. Want tijdens deze sluiting ter bestrijding van het coronavirus zitten we niet stil. Integendeel, de handen gaan uit de mouwen. Veel onderdelen van het park en attracties krijgen bijvoorbeeld een extra sopje, zodat ze - wanneer we weer open mogen - stralen als een zonnetje! 

Bootjes op het droge 
Ook wildwaterbaan Djengu River ligt er op dit moment iets anders bij, dan dat je normaal gewend bent tijdens je bezoek. Zo is (bijna) de volledige baan leeggepompt en liggen de bekende ronde bootjes op het droge. We voeren namelijk groot onderhoud uit aan de baan tijdens de sluiting. Alle onderdelen worden nog eens goed nagekeken en waar nodig vervangen of onder handen genomen. Ook de Dwervels die het normaal op je gemunt hebben tijdens de vaartocht, hebben op dit moment een ander onderkomen gevonden. 

Baan vervangen
In themagebied Ithaka hoor je op dit moment getimmer en geklop. Daar vindt de jaarlijkse retrack van houten achtbaan Troy plaats. Om onze houten trots, de langste, snelste en hoogste van de Benelux, in topconditie te houden doen we dit grondige onderhoud jaarlijks. Zo nemen we dit keer 150 meter baan onder handen, waarbij we zowel het hout als de rails vervangen. Tijdelijk is dit deel van de baan overdekt, zodat onze medewerkers van de Technische Dienst  zonder problemen door kunnen werken bij alle weersomstandigheden.

Binnenkort kun je online op het YouTube-kanaal van Theme Park Science, dé pretparkuniversiteit van Nederland, een uitgebreide reportage verwachten over deze werkzaamheden. 

Volop bedrijvigheid 
De achtbanen Dwervelwind en Fēnix worden ook niet overgeslagen en worden met een hogedrukspuit schoon gespoten, zodat ze er weer uitzien om door een ringetje te halen. De attracties, zoals de achtbanen, moeten daarnaast regelmatig een (extra) testrondje maken, dus er is volop bedrijvigheid in alle gebieden. Ook bobkartbaan Maximus Blitz' Bahn krijgt tijdens de sluiting een grondige onderhoudsbeurt, zodat er weer snelheidsrecords verbroken kunnen worden vanaf het moment dat we mogen heropenen! Ook bij bootjesattractie Merlin's Quest in Avalon worden de 'bewoners' goed verzorgd en is de vijver grotendeels leegepompt om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Stilzitten daar doet de afdeling Technische Dienst niet aan. 

Deel blog