Vier kerst op z'n Toverlands: Trio van zoete desserts

Het is bijna kerst, maar heb je nog steeds stress over wat je moet serveren tijdens het kerstdiner?Géén paniek, wij helpen je. Na het voorgerecht, het hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, serveren we je nu een Trio van zoete desserts.

11-12-2019 door Martijn van Gerwen

Kiezen tussen heerlijke desserts is bijna niet te doen. We zijn er allemaal verzot op. De één wil roomijs, de ander moulleux en de derde crème brulée. Dus waarom zou je überhaupt kiezen? Daarom gaan we voor  eenTrio van zoete desserts. Tip van de fijnproevers van The Flaming Feather: maak de crème brulée alvast één dag op voorhand. Zo sta je op de dag zelf minder te stressen in de keuken, wel zo gezellig! 

Benodigdheden voor Crème Brulée (4 personen)

 • 250 ml slagroom
 • 250 ml melk
 • 2 vanillestokjes
 • 7 eierdooiers
 • 175 gram suiker
 • Rietsuiker

Tip: gebruik aardewerk of porseleinen schaaltjes waar je de crème brulée in bakt in de oven.

Bereiding Crème Brulée
Giet de room en melk in een kookpan. Snijd de vanillestokjes in de lengte door en schraap de zaadjes eruit en voeg toe aan het mengsel. De stokjes zelf kun je ook naar smaak toevoegen, maar hoeft niet. Breng het geheel tot aan het kookpunt, het hoeft niet te koken. Meng ondertussen de eierdooiers met de suiker zorgvuldig, maar let erop dat je het mengsel niet bleek en schuimig klopt. Verwijder de stokjes uit het room-mengsel en roer het mengsel rustig door de ei-crème. Laat dit nu rusten totdat alle belletjes eruit zijn.

Verwarm de oven voor op 90 graden Celsius. Giet het geheel nu in meerdere schaaltjes die je in de oven bakt gedurende 1 uur.  Laat dit vervolgens afkoelen. Bedek het met een dun laagje rietsuiker en brand het af met een gasbrander (laat dit altijd een volwassen persoon doen). Je kunt ze ook in de oven op grillstand afbranden, mocht je dat makkelijker vinden. Plaats de schaaltjes op een ovenschaal zo dicht mogelijk op de grill. Als de suiker begint te karamelliseren zijn ze klaar. Wacht met afbranden van de crème brulée totdat je de moulleux uit de oven haalt, als je deze toetjes samen wil presenteren. Deze moet je namelijk direct serveren.

Moulleux - chocoladedessert (4 personen)

 • 100 gram (pure) chocolade
 • +/- 100 gram boter
 • 4 eieren
 • 10 gram suiker
 • 50 gram patisseriebloem
 • Snufje zout
 • papieren bakvormpjes 

Smelt de chocolade samen met de boter op een zacht vuur. Neem twee volledige eieren en 2 eierdooiers en meng deze met de suiker. Zeef de patisseriebloem en klop deze tot een glad, klontervrij beslag met een garde. Schenk nu rustig de gesmolten chocolade bij het beslag terwijl je blijft roeren. Voeg nu ook een snufje zout toe. Nu kun je het mengsel in een spuitzak scheppen en laten afkoelen en opstijven in de koelkast.  Warm de oven voor op 210 graden Celsius. Neem papieren bakvormpjes en vet deze in met boter. Spuit deze voor 2/3de vol met het beslag. Bak de moulleux vervolgens 8 minuten af in de oven.

Tip: Maak de moulleux altijd als laatste, deze moet namelijk direct geserveerd worden.

Opmaak:

Een heerlijk kerstgerecht valt of staat bij de aankleding. Dus maak hier vooral extra werk van. Neem een grot bord en plaats hier de moulleux op welke direct uit de oven komt. Brand de crème brulée af (laat dit altijd een volwassenen doen) en plaats deze ook op het bord. Spuit een mooi toefje slagroom en plaats hier je favoriete ijsbol op. Uiteraard kun je ook nog zelf je eigen ijs maken. Wij hebben gekozen voor triple chocolate roomijs, dat perfect past bij het Trio van zoete toetjes. Je kunt het gerecht afwerken met wat chocolade saus en.. .. poedersuiker! Zo heb je toch nog een witte kerst. 

Zo zet je in een handomdraai een heerlijk dessert (zelfs drie!) op tafel. Maak er een smakelijke kerst van. 

Voorgerecht: Carpaccio Botervis

Voorgerecht: Carpaccio Botervis

Met je handen in het haar? Wat zet je je gasten toch voor tijdens de kerst? Doe inspiratie op door het recept van het heerlijk, frisse voorgerecht Carpaccio Botervis! In een handomdraai gemaakt en héél feestelijk. 

Bekijk het recept

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

Tussen een smakelijk voorgerecht én een lekker nagerecht hoort een verrukkelijk hoofdgerecht. De fijnproevers van The Flaming Feather tippen je het recept van een heerlijke hertenbiefstuk met rode wijnsaus! 

Bekijk het recept

Toverland Adventskalender 

Toverland Adventskalender 

De hele maand december staat in het teken van magische momenten. Tel samen met ons af tot kerstavond, maak kans op betoverende prijzen en magische momenten als je ín Toverland bent! 

Mis géén enkele actie