Tips: naar Toverland met een baby

Een dagje naar Toverland met een baby? Dat gaat een magische dag worden! We zetten alle tips voor je op een rijtje.

26/02/2024 | Door Martijn van Gerwen

Gratis ticket
Je kunt je baby helemaal gratis meenemen, dat is al het eerste voordeel. Kinderen tot 90 centimeter kunnen Toverland namelijk helemaal gratis bezoeken. In de officiële ticketshop van Toverland kun je naast je eigen ticket eenvoudig een gratis ticket aanschaffen voor je baby. Uiteraard is deze helemaal gratis, maar het is wel nodig om hiervoor een dagreservering te maken.

Volop (verschoon)faciliteiten
Waar je ook bent in Toverland, overal is wel een verschoonruimte te vinden. Hier heb je vaak zelfs de beschikking over een extra grote verschoontafel, zodat het allemaal net even wat makkelijker gaat. Vrijwel alle toiletten beschikken over verschoonfaciliteiten. Het is hiervoor handig om de Toverland-app te downloaden, daarin zie je eenvoudig waar alle toiletten zich bevinden.

Dreumesspeeltuin: Little Dragons
De middeleeuwse themawereld Avalon is afgelopen jaar uitgebreid met een feestelijk plein. Hier vind je niet alleen avontuurlijke attracties terug, maar ook het veilige nest: Little Dragons. Deze dreumsspeeltuin is speciaal voor de écht allerkleinsten ontworpen. De speeltuin heeft natuurlijk ook niet voor niets deze naam.

De ontdekkingstocht kan hier kruipend beginnen, maar er kan ook voorzichtig begonnen worden aan de eerste obstakels en zelfs een mini-glijbaan. Ook de voel- en geluidsobjecten aan de wanden zorgen voor een speels avontuur. De speeltuin is via twee poortjes ook volledig afgesloten, waardoor de kleine wereldontdekker niet zomaar de speelplaats kan verlaten. Ook praktisch is dat de toiletten en verschoonruimte van bedieningsrestaurant The Flaming Feather dichtbij zijn! Over restaurants gesproken, daar vind je ook handige kinderstoeltjes terug.

De eerste attracties
Je staat er misschien niet bij stil, maar de allerkleinsten mogen ookal samen met jou enkele attracties bezoeken. Zo kun je samen een rondrit maken in het Land van Toos in het Klokhuis in de goedlachse rups óf stap samen in één van de Truukjes, een mini autoparcours, iets verderop. Ook de nostalgische Karussell in het Wunderwald kun je opstappen. Ideaal aan deze attracties is dat ze zich in onze overdekte werelden bevinden.

Ook buiten kun je samen instappen bij de watercarrousel Tolly Molly in de Magische Vallei. In Avalon kun je naast de dreumesspeeltuin ook op avontuur tijdens de boottocht van Merlin's Quest. Of stap op de rug bij de vrolijke Juna en Sparky en draai feestelijke rondjes mee in de dynamische carrousel: Jumping Juna! Ook een tip is de Garden Tour door de weelderige kruidentuin van Tovenaar Merlijn. Let wel, kinderen mogen hierbij niet op schoot, dus je baby zal hier zelfstandig moeten kunnen zitten.

Baby Switch
Zelf toe aan wat meer adrenaline of ben je in een groter gezelschap? Maak dan gebruik van de Baby Switch. Hierdoor kun je tóch genieten van bijvoorbeeld alle achtbanen, zonder dubbel in de rij te staan. Het werkt eenvoudig. Eén persoon bezoekt via de reguliere wachtrij de attractie. Bij het station geef je aan dat je graag gebruik wil maken van de Baby Switch. Je ontvang een speciaal ticket van één van onze medewerkers. Na jouw avontuurlijke vlucht in bijvoorbeeld Fēnix stap je uit en geef je het kaartje aan de andere persoon. Dit ticket geeft je 15 minuten lang toegang via de uitgang van de attractie.

Voeding opwarmen
De voeding of de (poeder)fles opwarmen? Ook dat is natuurlijk géén probleem. Op sommige plekken in Toverland vind je een magnetron terug, zoals in het overdekte Wunderwald, waar je vrij gebruik van kunt maken. Je kunt natuurlijk ook altijd langsgaan bij één van de restaurants en take-away's, waar onze collega's de voeding of fles maar al te graag voor je opwarmen. Mocht je voor de voeding moeten kolven? Dan kun je gebruik maken van de EHBO-ruimte in Port Laguna. Meld je hiervoor even bij de medewerkers van de hoofdentree, waarbij ook de koelkast gebruikt kan worden.

 

Speciale souvenirs voor de allerkleinsten
Nog niet zo heel lang heeft octopusje Joey zijn weg gevonden naar Toverland. Dit goedlachse waterdiertje houdt vooral van knuffelen, dus niet zo gek dat we er een vrolijke souvenirlijn voor de allerkleinsten van hebben gemaakt. Melanine drinkbekers, bordjes, boxspanners, knuffels in verschillende formaten met rekbare tentakels en een bijzondere 3D-rugzak, het kan bijna niet op! Ga vooral zelf ook eens kijken bij hoofdsouvenirshop Mundo Magica in entreegebied Port Laguna voor het grootste assortiment van Joey.

Deel blog