Maak Halloween zo eng als je zelf wilt

Maak Halloween zo eng als je zelf wilt

17-10-2022
Het fijne van Halloween in Toverland is dat je het zo eng kunt maken als je zelf wilt. Bang aangelegd of niet zo moedig? Sta dan met deze tips toch steviger in je schoenen.

Houd griezels op afstand
De Halloween Nights staan o.a. bekend om de uitgebreide en indrukwekkende scare zones. Hier word je helemaal ondergedompeld in mysterieuze sferen. De ervaringen die je tijdens de Halloween Nights mee zult maken zijn nooit bloederig, maar passen bij de specifieke themawerelden die ons park rijk is. Niet alleen door spannende effecten, maar ook door talloze – in totaal meer dan 150 – scare actors. Deze laten je maar al te graag schrikken of nemen je onverwachts te grazen. Word je dat net te spannend, maar wil je toch deze zones ervaren? Overweeg dan de Halloween Toverstaf. Deze herkenbare Toverland-staf (inclusief pompoen en lichtjes) heeft de bijzondere kracht om alle griezels op veilige afstand te houden. Sterker nog, je zult al snel merken dat ze voor jou terugdeinzen!

De Toverstaf heeft ook ‘power’ bij de spannende openingsparade in Port Laguna, maar werkt niet in de Haunted Experiences. Doordat je hier een vaste route loopt of er een persoonlijke beleving wordt neergezet, is het niet hier onmogelijk om de gruwelijke karakters op afstand te houden. De Halloween Toverstaf is ín Toverland te koop bij bijvoorbeeld souvenirshop Mundo Magica in Port Laguna én de Halloween Shop in het Land Van Toos, maar ook online. Ideaal om deze aan te schaffen bij je tickets, maar ook als je die al in de pocket hebt. Online is de Toverstaf ook extra voordelig verkrijgbaar voor €5,45!

Tips voor de parade
Om 18:30 uur breekt de kluis op het hoofdpodium open, waarna alle griezels hun intrek nemen door heel Toverland. Aangezien het dan nog licht is, kun je alle griezels eens goed recht in de ogen kijken. Dit is dus de ideale voorbereiding voor je Halloween Night, wanneer je niet zo stevig in je schoenen staat. Vanaf het centrale hoofdpodium paraderen, marcheren en dwalen de ondoden, zeemonsters en krijgers door het hele gebied. Soms nemen ze je ook extra te grazen, dus wees voorbereid. Wanneer je het toch wat spannender vindt, is het handig om vanaf een afstandje toe te kijken. Ook de Halloween Toverstaf heeft hier zijn 'bijzondere werking', dus hierdoor weet je ook dat je veilig bent. De adviesleeftijd van de Halloween Nights is 12+, echter is het natuurlijk per kind verschillend wat hij of zij eng vindt. Hierdoor is het goed om dit vooral zelf te ervaren én bij de parade een voorproefje te krijgen.

Familievriendelijke shows en activiteiten
Wil je toch griezelen, maar houd je het wel graag ‘gezellig’. Kom dan naar de Halloween Days. Vanaf 22 oktober organiseren we deze familievriendelijke dagen t/m 31 oktober tijdens de herfstvakantie (regio zuid). Daarnaast kun je nog komen griezelen met een lach op 5 én 6 november. Het uitgebreide entertainmentprogramma laat je niet schrikken van angst (adviesleeftijd < 12 jaar), maar is wel spannend, ook voor de allerkleinsten.

Ga bijvoorbeeld eens kijken naar de show van Toos & Morrel in Port Laguna. Ook zij vieren het griezelfeestje mee met aanstekelijke liedjes! Wanneer je toch al in ons zonnige entreegebied bent, vergeet dan ook niet de compleet nieuwe illusieshow Bodega Mágica mee te pakken. Hierin worden twee jonge Portwachters door papegaai Ivy aangespoord om ook te toveren, als dat dus maar goed gaat. Ook in de rest van het park kom je entertainment tegen, zoals de goedgemutse heksen. Verbaas je ook over alle reusachtige pompoen-creaties, zoals een gigantische uil, glow-in-the-dark vlinder, enorme vuurvogel én pompoenschild. Ook de activiteiten, zoals de Magische Pompoentuin van Toos, zijn een aanrader wanneer je toch wil griezelen, zonder dat het té eng wordt.

Veilig toevluchtsoord: Pumpkin Farm
In de schaduw van het Land van Toos vind je de indrukwekkende Pumpkin Farm. Alleen hier tref je al meer dan 25.000 pompoenen. En niet de minste, want je ziet ze er in alle vormen, kleuren en maten! Dwaal hier samen over de paadjes van houtsnippers en ontdek alle pompoen-taferelen, Vergeet vooral ook niet om er een leuke selfie te maken met je gezelschap. Deze farm is ook ideaal voor kids, want er zijn talloze speeltoestellen te vinden. Met de gigantische trampoline zijn ze bijvoorbeeld wel even zoet. Ook zoet zijn de heerlijke Spooky Specials die je kunt terugvinden bij het Bosterras. Probeer bijvoorbeeld eens de Smouldering S’mores óf verwarm je met een lekkere pumpkin-koffie! Ook wanneer de zon onder is, is de Pumpkin Farm een gezellig en veilig toevluchtsoord tijdens de Halloween Nights. De hele farm is prachtig uitgelicht door talloze lampjes én ook de Food Street is dichtbij voor een hapje en drankje om even bij te komen.

Kijk naar het aantal spinnen
Heb je al je moed bij elkaar gezameld en durf je toch de Halloween Nights aan? Ga dan goed voorbereid op scare-pad! We hebben alle scare zones én Haunted Experiences namelijk voorzien van een classificatie aan spinnetjes: hoe meer spinnen hoe enger! (Online worden deze aangegeven door aantal: *****). Deze engheid-aanduiding is ook terug te vinden op de bebording van de Experiences, de plattegrond en de Toverland-app. Hierdoor kun je de engheid van de zones of experiences langszaam opbouwen en zo wennen aan de spannende Halloween-belevingen. Ook overdag worden de Halloween-activiteiten aangeduid met een x-tal pompoenen, waaraan je kunt zien hoe ‘spannend’ de beleving is.

De scare zone Morgana’s Frozen Knights is door de angaanjagende ijsridders bijvoorbeeld vrij indrukwekkend, terwijl je bij scare zone Fiësta de los Muertos (één spin) zo meedanst door de aanstekelijke Mexicaanse klanken. Sowieso is deze zone een prima ‘instap-zone’ wanneer je voor het eerst in aanraking wilt komen met Halloween. Hier is de sfeer heel gemoedelijk en vrolijk. Wanneer de muziek even omslaat, is er een moment dat de ondoden hun offer brengen en van karakter veranderen. Dit is ook het moment dat spannender ervaren kan worden. 

Oriënteer alvast online
Bekijk ook op voorhand alvast online met welke spannende thema’s je te maken krijgt. Zo dwaal je bij Maison de la Magie bijvoorbeeld door een verlaten landhuis en bij The Witches Forest door een geheimzinnig bos. Ben je bijvoorbeeld bang voor ‘poppen’ of ‘spinnen’? Dan is het aan jou of je een bepaalde experience wel of niet doet. Het is juist ook een mooie manier om zo van je angsten af te komen!

Bepaal vooraf je looproute
Wil je zeker weten dat je niet een scare zone moet doorkruisen? Download de Toverland-app. Hierdoor weet je precies waar je welke zones en Haunted Experiences mag verwachten. Door je route van te voren goed te plannen, weet je dat je sowieso géén griezels tegen het lijf zult lopen. Deze zullen zich namelijk niet buiten de zones en experiences begeven. Zo is het bijvoorbeeld altijd mogelijk om je favoriete attracties te bezoeken in het donker én ook de veilige havens: Port Laguna én de indoor-werelden Wunderwald en Land van Toos te bereiken.

Deel blog