Jaaroverzicht 2020 (1/2)

We kunnen wel zeggen: 2020 was een bijzonder jaar. We zijn er blij om dat we ondanks alles weer een heleboel magische gelukservaringen hebben kunnen creëren.

22-12-2020 door Martijn van Gerwen

Toverschool Expo
Begin dit jaar was er op 30 en 31 januari een landelijke onderwijsstaking. Om schoolgaande kinderen op deze dagen toch nieuwe dingen bij te brengen, organiseerden we de Toverschool Expo in het Wunderwald. Een bijzondere tentoonstelling van verschillende achtbaanonderdelen. De Technische Dienst van Toverland heeft zich in het bijzonder ingespannen om dit mogelijk te maken. Zo kon je bijvoorbeeld de coach van de houten achtbaan Troy eens echt goed bekijken. Op verschillende tafels lagen attractie-onderdelen uitgestald, zoals achtbaankettingen, moeren en remvinnen. Ook kon je een speciaal Toverschool Diploma scoren, wanneer je het juiste antwoord gevonden had op de Toverschool Quiz.
 

Lees terug: Toverschool Expo

Exploria Magica: gratis toveren in Port Laguna
Sinds de opening van Port Laguna in op 7 juli 2018 speelt toveren een bijzondere rol in dit gebied. Vanaf de seizoenstart van dit jaar is voor iedereen mogelijk om gratis etalages en andere onderdelen van de vrolijke huisjes tot leven te toveren. Kom je een Toverland-zegel tegen op de grond dan weet je dat je goed zit. Op negen verschillende plaatsen, zowel binnen als buiten, kun je met een sierlijke zwiep, tik of zwaai de magie van dit havenstadje opwekken. Je kunt op basis van een borg van €25,- deze unieke beleving uitproberen. Deze kun je na afloop terugkrijgen of je kunt de interactieve toverstaf houden als uniek souvenir. 

Meer over Exploria Magica

Pre-season: eerder genieten van alle buitenattracties
Voor het eerst in de geschiedenis van Toverland gingen alle buitenattracties al zo vroeg in het seizoen open. Normaal gesproken houden veel buitenattracties een winterslaap tussen de Magische Winterweken en de traditionele seizoenstart eind maart. Dit jaar was dat anders. Onder de noemer 'Pre-season' was het al mogelijk om eind februari, waaronder ook de voorjaarsvakantie, te genieten van spannende ritjes in bijvoorbeeld spinning coaster Dwervelwind en wingcoaster Fēnix. Ook voor 2021 hebben we het voornemen om de buitenattracties weer eerder te heropenen.

Bekijk openingstijdenkalender

Handen uit de mouwen: onderhoud aan attracties
Uiteraard krijgen alle attracties in het park jaarlijks preventief of periodiek onderhoud. Hierdoor kunnen we de levensduur keer op keer verlengen. Meestal zie je daar als gast weinig van, maar draait de attractie daardoor weer als een zonnetje. Soms zie je de onderhoudsbeurten wel. Zo zijn alle Paarden van Ithaka voorzien van een nieuwe uitstraling. Door de nieuwe kleuren en dieptewerking passen ze nu nog beter in de avontuurlijke uitstraling van Ithaka. Lanceerachtbaan Booster Bike heeft dit jaar een compleet nieuwe trein gekregen, waardoor de baan is uitgerust met twee treinen. Hierdoor kan de baan langer operationeel blijven, wanneer één van de twee treinen in onderhoud moet bijvoorbeeld. Er zijn subtiele aanpassingen gedaan aan de uistraling van deze nieuwe trein. 

Een lekker jaar: veel nieuwe horecaproducten en -concepten
2020 was binnen Toverland vooral ook een lekker jaar. Verschillende horecapunten kregen een vernieuwd assortiment, waar je direct van begon te watertanden. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Strawberry Mania-concept bij ijsverkooppunt Solaris. Bij de kleurrijke en kenmerkende vuurtoren in Port Laguna zijn smakelijke aardbeien-lekkernijen toegevoegd, waaronder ijscoupes, wafels en spiesjes! En zoals je mag verwachten; allemaal met aardbeien natuurlijk. Lees terug: Strawberry Mania. Ook bij take-awaypunt Mañana in Port Laguna is de complete kaart aangepast. Hier kunnen donutliefhebbers hun hart ophalen met meer dan 10 verschillende kleurrijke donuts! Lees terug: donuts bij Mañana. 

Ook in Ithaka bij Het Houten Paard, take-away tegenover houten achtbaan Troy, is dit jaar extra veel lekkers op de kaart gezet. Het complete aanbod is vernieuwd en uitgebreid met talloze nieuwe ijsspecialiteiten, zoals de ijsdonut. Een gevulde donut met softijs en discodip. Ook zijn er nieuwe luxe sundaes te koop met een stortvloed aan toppings. Lees terug: toevoegingen Het Houten Paard. Ook is er een nieuwe slushwagen toegevoegd aan Ithaka en is de Magische Vallei voorzien van een extra Spirello-kraam.

Bij take-away Smoudering Roast in Avalon zat je als ijsliefhebber ook goed, want daar zijn Tovertwisters toegevoegd aan het in 2019 vernieuwde kipassortiment. Lees terug: toevoegingen Smouldering Roast. Bij het naastgelegden bedieningsrestaurant The Flaming Feather is dit jaar de complete kaart vernieuwd. Daar kon je in 2020 voor het eerst ook aanschuiven voor de lunch en ook na sluitingstijd van het park. Ook de Proefplanken, sharing dishes, zijn een nieuwe toevoeging. En daar bleef het niet bij, want ook het aanbod van take-awaylocatie Waldstube in het Wunderwald is uitgebreid met nieuwe, versbelegde broodjes.

Lees terug: nieuwe kaart The Flaming Feather

Bestelzuilen en duurzaamheid
Om het bestelproces te versnellen bij de indoor horecalocatie Waldstube zijn er dit jaar twee bestelzuilen geplaatst. In de buurt van dit uitgiftepunt in het Wunderwald kun je eenvoudig binnen een paar tikken bestellen. Ook in het kader van duurzaamheid zijn er stappen gezet in onze horeca. Zo serveren we enkel nog in kartonnen snackbakjes en maken we geen gebruik meer van plastic rietjes. Beter voor mens en millieu! 

Zoals je ziet hebben we ook in 2020 niet stilgezeten. En dit is nog niet alles. We nemen je graag mee in tweede deel van dit jaaroverzicht, waar we je meenemen langs de zomerse activiteiten tot het einde van het jaar. 

Bekijk jaaroverzicht 2020 (2/2)
Deel blog