Haal achtbaan-onderdelen van Troy in huis

Altijd al een stukje achtbaan in huis willen halen? We geven je nu deze unieke kans. Nu de retrack van Troy helemaal afgerond is, gaan we verschillende onderdelen verkopen. Hieronder lees je welke items jij echt moet bemachtigen!

22-04-2021 door Martijn van Gerwen

Houten achtbaan Troy is hét paradepaardje in themawereld Ithaka. Dit letterlijke hoogtepunt is ook de hoogste, snelste en langste houten achtbaan van de Benelux. Dat maakt deze baan ook zo bijzonder. Van de achtbaan met deze titels op zijn naam kun jij nu de rails, een upstopwiel en kettinghaken* bemachtigen. Grijp deze kans, want op=op! 

Rails 
Tijdens de jaarlijkse retrack nemen we Troy grondig onder handen. Daarbij wordt o.a. de rails verwijderd en worden er verschillende houtlagen opnieuw aangebracht. Dat is ieder jaar weer een intensieve klus. Hierdoor hebben we nu een heleboel rails, waarvan jij de eigenaar kunt worden. Zo bemachtig je voor €100,- een uniek stukje rails, inclusief echtheidscertificaat. Dit mag in je attractiepark- of achtbaanonderdelenverzameling natuurlijk niet ontbreken. 

Meer over de retrack

Upstopwielen en kettinghaken (Update 24/04 17:00 uur)
Om alles op rolletjes te laten verlopen, heeft een achtbaantrein verschillende wielen. Zo ook de coach van Troy. Één van die wielen is het ‘upstopwheel’. Ze zitten onder de rails verstopt en hebben als voornaamste taak de achtbaantrein op de baan te houden. Als achtbaanfan mogen deze natuurlijk ook niet in je collectie ontbreken. Inclusief echtheidscertifaat is zo’n wiel voor jou voor €85,-. Daarnaast verkopen we ook kettinghaken, die zorgen voor het optakelen van de loodzware trein naar 35 meter hoogte. Deze doen we de deur uit voor €85,-, waarbij je wederom een certificaat van echtheid zult ontvangen. 

  • *Update 24/04 17:00 uur: De kettinghaken én upstopwielen zijn inmiddels uitverkocht. 

25% korting met je abonnement
Als Magic Member van Toverland heb je altijd een streepje voor. Nu ook weer! Zo ontvang je je op alle onderdelen: rails, upstopwheel en kettinghaak 25% korting, i.p.v. de gebruikelijke 5% korting op merchandise. Hierdoor kun jij extra voordelig eigenaar worden van deze bijzondere achtbaanonderdelen. Zo betaal je dan €75,- voor een stuk rails en voor het upstopwheel en de kettinghaak €63,75. Ben er snel bij, want het gaat om een gelimiteerde oplage. Op=op!

Ook Magic Member worden?

Winkelen op afspraak
Op dit moment is onze hoofdsouvenirshop Mundo Magica in Port Laguna geopend voor winkelen op afspraak, waar je de Troy-onderdelen kunt scoren. Je maakt eenvoudig en binnen een paar minuten online of telefonisch een afspraak en kunt de onderdelen ophalen in de shop. En wanneer je er dan toch bent, kijk gerust even rond en neus tussen alle betoverende souvenirs! 

Maak hier een winkelafspraak

Beklim de lifthill
Wanneer je van 1 t/m 10 mei overnacht op het Pop-Up Summer Camp kun je, als onderdeel van het activiteiten-programma, de 35 meter hoge lifthill van Troy beklimmen. Deze unieke ervaring brengt je naar een spectaulair uitzicht over heel Toverland en de bosrijke omgeving. Zou jij dat durven? Onderweg zie je bijvoorbeeld ook de kettinghaken zitten en natuurlijk de rails naar boven lopen. Na deze beklimming is zo'n uniek achtbaanonderdeel natuurlijk helemaal een bijzonder aandenken! 

Meer over: Beklim Troy
Deel blog