Compleet nieuw assortiment bij Smouldering Roast

Al die nieuwe avonturen in Avalon maken natuurlijk hongerig. Daarom passen we ook het aanbod van take-away Smouldering Roast aan, zodat je er heel de dag terecht kunt voor lekkers.

27-06-2023 door Martijn van Gerwen

Honger gekregen nadat je minstens 15 keer over de kop bent geweest bij vliegtuigmolen Pixarus? Ga dan vooral eens kijken bij Smouldering Roast, want daar hebben we ook het complete assortiment op z'n kop gezet. Door de aanpassingen kun je er terecht voor een tussendoortje, maar ook voor de lunch én je avondmaal. Van mini-sandwiches tot wraps en flatbread tot milkshakes en frietjes, je vindt het er allemaal.

Heerlijke middagkost
Begint het lunchtijd te worden? Laat je dan verleiden door één van de mini-sandwiches met: kip, ham & kaas, tonijn, geitenkaas & rode biet of Nutella & banaan. De laatste twee opties zijn vegetarisch. Toe aan iets hartigs? Dan ga je ongetwijfeld voor al het gebraad, heerlijke braadworsten in drie varianten. Bestel je Pete's gebraad, dan kies je voor een broodje braadworst, koolsla, krokante uitjes, Limburgse mosterd en tomaten-relish (fijne tomaat in azijnsuiker). Ook is er een vegetarische braadworst verkrijgbaar. De kindervariant, Sparky's Kids gebraad, is iets handzamer en bevat naast krokante uitjes ook tomatenketchup.

Flatbreads
Tussendoor trek gekregen? Dan kun je je lol op met verschillende flatbreads naar keuze gevuld. Bestel je Merlin's Flatbread met kipkebab of knolkebab. Deze laatste optie is een vegetarische keuze. We bieden het flatbread verder aan met een groene salade, tomatensalsa en rode ui. Fan van wraps? Dan ben je bij Smouldering Roast ook aan het juiste adres. Je kunt kiezen voor verschillende mini-wraps met carpaccio, kip-kruidenkaas, fruit óf chocolade.

Pick & Mix-menu
Kun je eigenlijk niet kiezen? Mix het dan met het Pick & Mix-menu. Je kunt dan kiezen voor: 2, 3 óf 4 mini's. Ook kun je de keuze maken of je er wel of géén warme drank of flesje water bij wilt. Bij de mini's kun je kiezen uit de volgende opties: wraps (carpaccio, kip-kruidenkaas, choco of fruit), sandwiches (kip, ham & kaas en tonijn, vegetarische opties: geitenkaas & rode biet of Nutella en banaan), een frietje, stuk fruit of poffertjesspies. Ook voor de kids is er een Pick & Mix menu, waarbij de drankjes: Taksi of Capri-Sun inclusief zijn. We serveren het, zowel bij de volwassen- en kindervariant, in een stoere krat. Hierdoor kun je alles makkelijk meenemen. Lever je picknickkrat na gebruik weer in bij het afhaalpunt, zo kunnen we deze bij andere gasten weer hergebruiken! Hiermee spelen we in op extra duurzaamheid.

IJskoud over de top
De zon staat hoog aan de hemel, tijd voor een ijsje! De keuze is ook dan reuze. De nieuwe ijstorens van Avalon dagen je uit voor een ijskoud avontuur. En ze zijn niet alleen lekker, maar ook een lust voor het oog. De Avalon Towers zijn namelijk helemaal over de top. Je softijs wordt rondom voorzien van suikerspin en ook nog afgetopt met Oreo-crunch, mini-marshmallows en aardbeiensaus. Liever een ijscoupe? Dan zijn de Sparky's Special (met aardbeientopping, gouden en zilveren parels), Frost's Special (met frosty-blauwe topping en witte chocolade) én Juna's Unicorn Special (met glittertopping mini-marshmallows en mini-ijshorentje) verkoelende aanraders! Ook kun je gaan voor een oubliecup of hoorn met één of meerdere bolletjes schepijs.

Milkshakes, frietjes en snacks
Koel je liever op een andere manier af? De bekende milkshakes (groot of middel) van Smouldering Roast blijven verkrijgbaar. Kies uit één van deze smaken: banaan, aardbei, chocolade of vanille. Uiteraard is hier ook het Toverland-biertje Magical Beer verkrijgbaar.

Op de uitgebreide terrassen van Smouldering Roast heb je een bijzonder uitzicht op één van de nieuwe attracties. Zo kun je vliegtuilmolen Pixarus goed in de gaten houden, terwijl je geniet van een frietje. Want die blijft uiteraard ook op de menukaart staan! Naast de traditionele snacks zijn er ook een glutenvrije frikandel, vegan-kroket en plantaardige nuggets te bestellen.

Nog meer aanpassingen
Ook aan de take-away zelf voeren we aanpassingen door. Zo zie je het complete menu voortaan op digitale schermen en gaan we werken met afhaalnummers, waardoor je rustiger kunt wachten op je bestelling. Ook deze zullen op de schermen te zien zijn. Bij het naastgelegen bedieningsrestaurant The Flaming Feather voorzien we het terras ook nog van compleet nieuw meubilair. Ook daar is het vanaf 1 juli meer dan prima toeven met uitzicht op het nieuwe levendige dorpsplein van Avalon!

Deel blog