Aankleding in het nieuwe buitengebied van Expedition Zork

De bouwplaats van Expedition Zork wordt steeds groener! Zelfs met deze bomen vertellen we het nieuwe, uitgediepte verhaal van de wildwaterbaan.

23-02-2022 door Martijn van Gerwen

Het gaat ontzettend hard op de bouwplaats van wildwaterbaan Expedition Zork. De modderige vlakte heeft op veel plekken plaatsgemaakt voor staalconstructies voor de rotsformaties. Ook zijn op veel plaatsen reusachtige zwerfkeien neergelegd, die voor natuurlijke oevers moeten gaan zorgen. Zo krijgt bijvoorbeeld de nieuwe Splash Zone al goed vorm. Om het buitengebied écht een natuurlijke uitstaling te geven, is er volop groen nodig. Zo dwaal je bij de actieve, outdoor-beleving Maximus' Wunderball straks tussen een dicht dennenbos. In vrijwel alle gevallen gaat het al om volwassenen bomen, zodat we meteen het beoogde sfeertje neer kunnen zetten.

Oostenrijkse den
Het buitengebied gaat talloze, nieuwe bomen tellen. Sommige bomen bereiken zelfs een hoogte van maarliefst 10 meter met een maximaal gewicht van 5000kg. Hiervoor was dan ook een flinke kraan nodig. Op veel plaatsen is een gat van ruim 1,5 meter gegraven om de gigantische kluiten te kunnen herbergen. Ook passen de bomen thematisch bij het verhaal dat we hier willen gaan vertellen, zo is de Pinus nigra bijvoorbeeld een Oostenrijkse den. Deze dennen zijn groenblijvend waardoor ze ook in het kale winterseizoen voor volop groen blijven zorgen. Ze zijn vrij imposant en hebben een opvallende schors.

Prachtige kleuren in de herfst
Een boom die ook thematisch in het plaatje past, is de Taxodium distichum. Deze vrij knoestige boom wordt ook wel de moerascipres genoemd, wat natuurlijk perfect aansluit op het verhaal van moeraswezen Zork. In de herfst zal deze prachtig verkleuren naar een rood/oranje kleur, wat natuurlijk weer een heel ander beeld op zal leveren. Ook de reusachtige sequoiadendron gig is bijzonder en wordt niet voor niets mamoetboom genoemd. Deze heeft een prominente plaats gekregen op het centrale eiland middenin de vijver, waar je met een trekvlot naar de overkant kunt.

Verder vind je in dit gebied o.a. meerstammige platanen en Picea Pungens Blue Diamond met een bijzondere lichtblauw-grijze kleur. Ook de Cascade Falls is met zijn 4 à 5 meter al op groot formaat en heeft hangende twijgen, wat aan de oevers zal zorgen voor een bijzonder gezicht. Ook richting lanceerachtbaan Booster Bike trekken we het landschap door. Hier is het voormalige hekwerk verwijderd, waardoor de landscaping van Expedition Zork deels doorloopt onder die achtbaan. Hier zal ook een speelse vijverpartij aan toegevoegd worden, waarmee we het plaatje compleet maken!

Volg de bouw(updates)
Ook op het gebied van thematisering gaan we aan de slag bij Expedition Zork, maar daar vertellen we je graag snel meer over. Blijf voor nieuwe updates dan ook geregeld het Maximus' Bauhaus in de gaten houden wanneer je ín Toverland bent, want uitvinder Maximus Müller wil zijn geheimzinnige plannen nog wel eens laten slingeren. Wie weet heb je daarmee wel een primeur te pakken. Ook blijven we je op de hoogte houden via de online werktafel. 

Meer over de gigantische upgrade