7 tips om je warm te houden deze kerstvakantie

De grootste tip is om naar Toverland te komen deze kerstvakantie. Tijdens de Magische Winterweken geniet je naast outdoorgebied Ithaka, met houten achtbaan Troy, ook van twee volledig overdekte werelden. Heerlijk warm!

17-12-2019 door Martijn van Gerwen

1. Een lekker warme chocolademelk
Niets is zo typisch winters als een heerlijke, warme chocolademelk! Ga langs bij de Waldstube, centraal gelegen in het Wunderwald. Tussen alle verlichte kerstbomen is het hier prima toeven. En natuurlijk ga je ook voor die heerlijke toef slagroom.

2. Glühwein
Iets dat ook écht winters is, is Glühwein! Ook dat kun je op diverse plaatsen krijgen tijdens de Magische Winterweken, zoals de Waldstube. Liever een ander drankje waar je het warm van krijgt? Je hebt naast warme chocolademelk een ruime keuze aan thee-smaken en koffie, zoals lekker romige cappuccino's, een koffie verkeerd of macchiato’s. 
 

3. Warme broodjes en soepen  
De hele dag vol attracties? Dan begint je maag ook wel te rommelen. Tijd voor een warm broodje. Je kunt bij de Waldstube kiezen voor verschillende warme broodjes, zoals lekkere frikandellen- of kaasbroodjes. Een soepje erbij? Ook dat kan, vraag onze medewerkers vooral eens naar de soep van de dag!

4. Warme maaltijden
Grote trek? Ook dan kun je terecht bij de Waldstube. Neem maar eens een kijkje aan de zijde van het ronddraaiende schip Alpenrutsche. Hier kun je heerlijke hamburgers, kipburgers én vegetarische burgers krijgen. Voor een kleine meerprijs kun je deze aftoppen met bacon én kaas en een grote friet erbij! Naast heerlijke snacks, kun je ook kiezen voor een knapperige pizza. Pizza Margherita (vegetarisch), Salami, Tonijn, Pollo of Hawaii. Weet je al welke het gaat worden? Kinderen kunnen gaan voor de kinderpizza met standaard 1 topping naar keuze.

Een echte pastaliefhebber? Ook dan ben je bij de Waldstube aan het juiste adres. Je hebt de keuze uit spaghetti of casarecce, waarna je vervolgens kunt gaan voor bolognese, carbonara of de vegetarische variant arrabiata!

Attractie Maximus’ Blitz Bahn: een bobsleebaan volgens de laatste technieken

5. Warme achtbaanritjes
Het voordeel van het Land van Toos en het Wunderwald is dat deze nagenoeg geheel overdekt zijn. Weer of géén weer, je kunt hier altijd terecht voor avontuur en speelplezier. Zo stap je bijvoorbeeld altijd warm en droog in de Toos-Express! En van de adrenaline die de Booster Bike en houten achtbaan Troy (ook Ithaka is geopend tijdens de Magische Winterweken!) je geven,krijg je het ookal snel warm! Net zoals bij extreme sports of een spannende film zorgt de kick die je hierbij krijgt, voor een verwarmend gevoel.

6. Warm spelen
Voor kinderen van alle leeftijden zijn de binnengebieden van Toverland een waar (speel)paradijs! Klimmen in de metershoge klimhoed, een avontuurlijke speeltocht door het klimparcours van het Wunderwald of de hindernisbaan. Ook hiervan krijg je het natuurlijk al snel lekker warm!

7. Extra warmte tijdens de Magische Winterweken
De decembermaand is natuurlijk van nature al extra gezellig, tijdens de kerstvakantie helemaal. Door het knisperende kampvuur bij houten achtbaan Troy in themawereld Ithaka krijg je het al snel lekker warm. Rooster samen rond het vuur een heerlijke marshmallow. Ook het extra entertainment is hartverwarmend, zoals de Winter Wonder Verzamelaars. Echt in de kerststemming komen, doe je op de Booster Bike, die we van 21 december t/m 29 december 2019 omtoveren tot The Christmas Coaster met o.a. non-stop kerstmuziek! Tijdens de Magische Winterweken van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020 kun je van 11.00 tot 19.00 uur van Toverland genieten (m.u.v. 24-12, 31-12 en 1-1, dan is Toverland geopend van 11.00 tot 18.00 uur). Extra lang dus.

Lees er alles over