Attractiepark Toverland kijkt terug op een mooi jubileumjaar

Attractiepark Toverland kan terugkijken op een mooi 2016. Het themapark mocht tijdens haar verjaardagsjaar 682.932 gasten verwelkomen, maar er waren meer hoogtepunten. Zo vierde het park haar 15e verjaardag, mocht ze haar 7 miljoenste bezoeker verwelkomen, was er een 24 uurs achtbaanrace voor het goede doel en kreeg het park bezoek van de Amerikaanse daredevil Bello Nock.

Een magisch jaar vol hoogtepunten

De opening van het zomerseizoen 2016 vormde het startschot van het vijftienjarig jubileum van Attractiepark Toverland. Een feestelijk verjaardagseizoen dat samen met haar gasten gevierd werd. Zo was er een bijzonder cadeautje: de glossy ‘Betoverd’, een magisch magazine vol geluk, passie en met een speciaal kijkje in het familiebedrijf. Ook mascotte Toos Toverhoed vierde onze verjaardag mee met een speciale verjaardagseditie van de Toos Tovershow.

Afgelopen zomer bezocht een beroemde Amerikaanse waaghals met rechtopstaand haar Toverland. De spannende stuntshow Bello Nock ‘World’s Greatest Comic Daredevil’ zorgde voor veel bewonderende reacties van bezoekers. Een ander feestelijk hoogtepunt vormde die zomer de 7 miljoenste gast sinds de opening op 19 mei 2001.

Ruim 700 waaghalzen reageerden op onze oproep: Challengers gezocht voor 24 uurs achtbaanrace in de snelste, langste én hoogste houten achtbaan van de Benelux. Dertien van hen gingen de uitdaging aan tijdens de Troy Coaster Challenge en haalden ruim € 11.000 euro op voor het goede doel: Stichting Heppie.

In oktober waren er weer acht avonden van de populaire Halloween Nights. Dit jaar waren deze nog angstaanjagender: met meer scare zones, meer karakters en een unieke zone waar bezoekers geblinddoekt werden. Naast de jaarlijks terugkerende geliefde evenementen, de Midzomeravonden en de Magische Winterweken, keerde dit jaar ook het Sinterklaasfestijn terug in Toverland. Een waar feest boordevol Pieten en met hoog geëerd bezoek van de Sint.

Attractiepark Toverland viert haar 15e verjaardag nog het gehele winterseizoen. Tijdens Toverland Winter, dat tot en met 24 maart duurt, zijn onze 2 overdekte themagebieden, Land van Toos en Wunderwald, geopend. Het zomerseizoen, waarbij het gehele park geopend is, start dit jaar vanaf 25 maart.

Deel het laatste Toverland nieuws