Veelgestelde vragen: Bezoekers met een beperking

Verhuurt Toverland rolstoelen?

Het is mogelijk om een Toverland-rolstoel te huren voor je bezoekdag. De beschikbaarheid hiervan is beperkt, dus neem ruim voor je bezoek telefonisch contact met ons op: 077 467 7050

Welke attracties zijn te bezoeken met een beperking?

Je kunt in dit overzichtelijke toegankelijkheidsschema terugvinden wat de specificaties zijn per attractie en wanneer je deze kunt bezoeken.

Zijn er alternatieve wachtrijen voor bezoekers met een beperking?

Bij vrijwel alle attracties kun je gebruik maken van de alternatieve ingangen (via de uitgang) op basis van een toegangsbandje. Enkele attracties is voorzien van een lift. Deze aparte wachtruimte heeft geen meanderend karakter en is zoveel mogelijk prikkelvrij. 

Hoe lang sta je te wachten?

Daarvoor is géén vaste indicatie te geven, dat is afhankelijk van de drukte op dat moment. De alternatieve ingang en wachtrij zijn dan ook géén voorrangsrij, maar je wacht op een andere plaats. 

Hoe zit het met scootmobielgebruikers?

We benaderen scootmobielgebruikers als bezoekers met een beperking. Ook deze gasten kunnen direct een 'Bezoekers met een beperking'-verklaring invullen bij de Gastenservice. Op basis daarvan ontvangen ze of een blauw (zelfstandig) of oranje (begeleiding nodig) mindervalidenbandje. 

Bevatten attracties schrikmomenten?

Enkele attracties kunnen schrikreacties oproepen bij bezoekers met een verstandelijke- of psychische beperking.

Hoe zit het met ledematen in het gips?

Met ledematen in het gips is het, behalve bij wing coaster Fēnix, gewoon mogelijk om de attracties te bezoeken. 

Zijn er regels bij missende ledematen?

In verband met de veiligheid kunnen speciale regels gelden als bezoekers (een deel van) een arm en/of been mist. Deze veiligheidseisen verschillen per attractie.