Zoetekauwen opgelet: nieuw Süßhaus in het Wunderwald

Zoetekauwen opgelet: nieuw Süßhaus in het Wunderwald

Lekker nieuws uit Wunderwald! Aan de rand van deze indoor-wereld kun je vanaf onze heropening een nieuw horecapunt terugvinden: het Süßhaus!

Naast de belegde broodjes, verse pizza’s en heerlijke frietjes van de Waldstube, zijn ook zoetekauwen helemaal in hun nopjes in de overdekte themawereld Wunderwald. Wanneer je vanuit binnen naar de Magische Vallei loopt, richting fonteinenshow Katara, wordt een nieuw horecapunt opgetrokken. In deze vrolijke en bont gedecoreerde take-way kun je straks o.a. suikerspinnen en Ben & Jerry ijs verkrijgen.

Het begon al in 2019
Het idee ontstond al in het najaar van 2019. Op deze plek, net achter de Karussell, was altijd al een uitgiftepunt te vinden. Wanneer je vaker in Toverland bent geweest, wist je deze vast wel te vinden. Het horecapunt, waar we popcorn en suikerspinnen verkochten, was altijd erg populair, maar matchte qua uitstraling steeds minder met de belevingswereld die we in het Wunderwald neer proberen te zetten. Het werd dus hoog tijd voor iets nieuws! 

Het leuke van dit specifieke ontwerp is dat het echt een samenwerking is tussen verschillende afdelingen. Zo maakt de afdeling Horeca - waar ook de vraag vandaan komt - eerst een praktische schets. Welke apparatuur moet er allemaal komen en welke werkruimte is er nodig? Vervolgens gaat de afdeling Ontwerp ermee aan de slag, want het moet natuurlijk niet alleen functioneel zijn, maar vooral ook een magische uitstraling hebben. Zo zal er bijvoorbeeld van alles gaan bewegen, gaan buizen borrelen en is er een bijzonder ‘doorkijkluik’. We verklappen nog niet wat er te zien is, maar neem er vooral eens een kijkje! Ook de messing popcornketel is bijzonder, dit is namelijk een onderdeel van een oude speeltuinglijbaan uit het park. Over creatief hergebruik gesproken.

In de ontwerpfase worden ook de materialen gekozen, die moesten natuurlijk aansluiten bij de al bestaande ontwerpen. Zo zie je bijvoorbeeld dat bij de recente toevoeging in het Wunderwald, Karolien Müller’s Schminkaus & Atelier, dezelfde Duitse-ontwerpstijl terugkomt. Zo ontstaat er steeds meer eenheid in dit gebied. Nog een ander belangrijke voorwaarde is dat het natuurlijk blijft voldoen aan de voedselveiligheidseisen.

Handen uit de mouwen
Op dit moment wordt er door onze eigen Technische Dienst hard gewerkt aan de realisatie van het Süßhaus. Maar dat niet alleen, want er worden ook medewerkers van de afdeling Groenvoorziening en Horeca opgetrommeld om te helpen waar ze kunnen. Vervolgens zorgt de afdeling Retail voor de allerlaatste puntjes op de I: decoratie, de details die het verschil maken en het schilderwerk. In totaal duurt het bouwproces een kleine 4 weken.

Zoet aanbod
Begin maar alvast te watertanden, want het aanbod van het Süßhaus is natuurlijk zoet, zoet en zoet! Wel zo toepasselijk. Zo kun je er straks Ben & Jerry ijscups (verschillende smaken) terugvinden, suikerspinnen, diverse soorten popcorn en verfrissende Slush Puppies!

De openingstijden van deze take-away kunnen per dag variëren, dus check vooral op de dag van je bezoek de Toverland-app.

Deel blog