Warm je op met deze Winter Specials in Winter Laguna

Warm je op met deze Winter Specials in Winter Laguna

16-11-2022
Zo'n winterse dag in Toverland maakt hongerig. Dus het komt extra goed uit dat we uitpakken met ontelbaar veel Winterse Specials. Van hartig en zoet tot warm én koud. Alleen al in Winter Laguna zijn er ontelbaar veel specials verkrijgbaar! 

Eén van de hoogtepunten tijdens Winter Feelings is het compleet omgetoverde Port Laguna tot een winterwonderland. Want het stopt hier niet bij winterse activiteiten én festiviteiten. Uiteraard is dit ook dé hotspot waar je de meeste Winterse food- en drinkspecials terug kunt vinden. Bij de bestaande horecapunten worden Manaña en vuurtoren Solaris overladen met nieuwe specials. Daar overdekken we ook het terras, zodat het daar prima toeven zal zijn. Net zo nieuw is de compleet overdekte Almhut: Hannes Alm waar je je lekker warm even terug kunt trekken en de wintermarkt, waar je talloze nieuwigheden terug kunt vinden.

Verukkelijke Almhut
We beginnen onze foodtour door Winter Laguna bij de compleet nieuwe, overdekte Almhut: Hannes Alm. Van binnen én buiten proef je hier de sfeer van een typische blokhut in besneeuwde oorden. Hier kun je terwijl je met je gezelschap nieuwe plannen maakt o.a. genieten van heerlijke pretzels! Juist deze snack is natuurlijk al typisch winters. Dat geldt ook zeker voor de warme apfelstrudel, geserveerd met vanillesaus. Ben je met een groot gezelschap? Dan is de Bourgondische Borrelplank zeker een aanrader. Hier deel je een bont gezelschap aan lekkere hapjes met elkaar: kaasblokjes, hammen en gesneden worst, pretzelzoutjes, cherrytomaatjes, cornichons, groentechips én een mosterddip. 

Lekkers bij Manaña
Take-away Manaña is normaal altijd al een zoete inval, maar tijdens ons winterseizoen helemaal. Hier vind je o.a. een rijk assortiment aan Magische wintermuffins terug in diverse soorten. Er zit altijd wel een favoriet van je tussen! Een andere zoete zaligheid is de Wintercake in de smaken: red velvet of chocolade. Ben je helemaal weg van kaneel? Dan zijn de zoete kaneelsloffen echt een aanrader! Mag het je wat hartiger zijn of warm je liever op? Maak dan je keuze uit de rijk afgetopte Winter Fries met runderstoofvlees en truffelsaus, de Winter Fries met curryworst of voor iets meer pit met guacamole, tomatensalsa en chipotle saus.

Specials bij Solaris
Vervolg je weg door Winter Laguna en gebruik ook vooral je neus, want deze zal je automatisch naar vuurtoren Solaris krijgen. Op deze bijzondere locatie serveren we je o.a. de bijzondere winterspin, een suikerspin met lichtgevende stick. Zeker wanneer de duisternis is ingevallen, is het haast een lichtgevende kerstboom! Zeg je winter, dan zeg je natuurlijk erwtensoep met rookworst, maar je kunt ook voor de vegetarische pompoensoep gaan, inclusief broodje/pretzel. Ook in Winter Laguna, dichtbij de schaatsbaan, vind je de Winter Market. Daar serveren we je o.a. Warme Winterbun van de zwenkgrill, waarbij je kunt kiezen voor: beenham, braadworst, pulled beef, vuurzalm of de vegetarische braadwortel.

Een snoepreisje door Toverland
En dat is natuurlijk nog lang niet alles, want verspreid door heel Toverland vind je talloze Winter Specials. Logisch ook, want dit jaar zijn al onze werelden geopend tijdens de wintermaanden! Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke en rijkelijk belegde flammkuchen bij de Waldstube in het Wunderwald óf een smakelijke Tiroler hotdog? Het is bijna teveel om op te noemen, maar om je alvast te laten watertanden hebben we alles voor je op een rijtje gezet. Naast alle hartige en zoete maaltijden horen natuurlijk ook warme winterdranken, waarmee je binnen no-time opwarmt! Daar praten we je op een later moment graag over bij.

Deel blog