Toverland vanaf april overwegend rookvrij

Vanaf 1 april (start zomerseizoen) wordt Toverland voor het grootste deel rookvrij. Hierbij nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Enkel op 7 ingerichte rookzones mag er vanaf dat moment nog gerookt worden in het park.

16-03-2023 door Martijn van Gerwen

Ook Toverland neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om de nieuwe generatie. We staan achter het streven van de Rookvrije Generatie dat ieder kind dat geboren wordt de kans moet krijgen om rookvrij op te groeien. De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Nederlandse Hartstichting, het Longfonds en KWF Kankerbestrijding.

Om dit voor elkaar te krijgen, richten we in het park rookzones in. Uiteraard blijft Toverland een park waar iedereen welkom is, ook de wel-rokers. Om de niet-rokers en wel-rokers allebei te bedienen, wijzigen we het huidige beleid. T/m 31 maart is het toegestaan om te roken in het park, maar niet in de wachtrijen en indoor-locaties. Dat gaat vanaf 1 april veranderen in een geheel rookvrij park op 7 rooklocaties na. Het nieuwe rookbeleid zal ook gelden voor bijvoorbeeld e-sigaretten en vapes.

Verspreid door het hele park zijn de 7 verschillende rookzones te vinden. Vrijwel iedere outdoor-wereld heeft één rookzone, waarbij de binnengebieden uitgerust zijn met buiten-rookplekken. Hier bieden we rokers de mogelijkheid alsnog een sigaret op te steken. Deze bevinden zich allemaal buiten de hoofdpaden.

Locaties rookzones
In Port Laguna is de rookzone te vinden dichtbij de lockers, in Avalon in de nabijheid van bedieningsrestaurant The Flaming Feather en in de Magische Vallei nabij het foodcourt Katara Plaza en de ingang van het overdekte Wunderwald. In Ithaka is de rookzone te vinden op het pad richting take-away het Houten Paard. Ook in de Tovertuin zijn twee rookplekken aangewezen. Deze zijn ook terug te vinden op de plattegrond en terug te vinden in de gratis Toverland-app. Ook in het park zelf worden de rookzones aangegeven via bebording.

Deel blog