Hoe groot moet je zijn voor de nieuwe Avalon-attracties?

Eén van de meest gestelde vragen over onze vier nieuwe attracties is: hoe groot moet je zijn? Deze en meer vragen over de toegankelijkheid gaan we hieronder voor je beantwoorden.

23-05-2023 door Martijn van Gerwen

Toegankelijkheid Dragonwatch
Bij family droptower Dragonwatch word je naar een hoogte van 20 meter gebracht, waarna je in volle vaart naar beneden stort. En daar blijft het niet bij, want daarna schiet je weer omhoog én naar beneden. Dat levert aardig wat kriebels op in je buik. Onder begeleiding kun je Dragonwatch bezoeken tussen de 80 en 120 centimeter. Zelfstandig kun je instappen vanaf 120 centimeter. De voertuigen bieden plaats aan drie personen, die aan het einde van de wachtrij gegroepeerd worden.

Single Rider Lane bij Dragonwatch
Om de volledige capaciteit van de family droptower te benutten introduceren we hier de eerste single rider-rij van Toverland! Voordat je de wachtrij binnenloopt, kun je kiezen voor de reguliere wachtrij of de single rider-wachtrij. Via deze rij bezoek je de attractie individueel en vul je de lege plaatsen op die overblijven bij het groupen van de reguliere gezelschappen.

Wanneer je plaatsneemt in de reguliere wachtrij zul je voordat je instapt kunnen kiezen welke rij voor jouw gezelschap van toepassing is: 2 tot 3 personen óf méér dan 3 personen. Vervolgens zul je samen met je gezelschap een plaats toegewezen krijgen in één van de parachutes: rood, groen óf blauw. Je zult een nummer meekrijgen dat correspondeert met je zitplaats.

Toegankelijkheid Pixarus
Ben je er klaar voor? Want nadat Tovenaar Merlijn je al zijn vliegwijsheid heeft toegestopt in de wachtrij van zijn Flightschool of Magic, zul je er zelf aan moeten geloven! Je gaat vliegen én hoe intens dat wordt, bepaal je helemaal zelf. Via de stuurknuppels kun je zelf bepalen óf je over de kop gaat en hoe vaak zelfs. Hier kunnen 12 vliegleerlingen instappen met een minimale lengte van 1.25 meter, alleen óf onder begeleiding. Bij vliegtuigmolen Pixarus hanteren we géén maximale lengte.

Toegankelijkheid Garden Tour
Voor het eerst is het mogelijk om ook de Magical Garden van Merlijn te bezoeken! Tijdens de Garden Tour krijg je door gigantische en krachtige bijen de kans om de kruidentuin van Tovenaar Merlijn te ontdekken. Kinderen t/m 110cm dienen de attractie te bezoeken onder begeleiding. Hierdoor is de attractie ook toegankelijk voor de allerkleinsten. Groter dan 110cm? Dan kun je de Garden Tour zelfstandig bezoeken. Naast het volledige parcours is ook een wandelpad en terras aanwezig, waardoor je altijd de (kleine) avonturiers in de gaten kunt houden.

Toegankelijkheid Jumping Juna
Het is een vrolijke bedoeling onder de puntvormige kiosk van eenhoorn Juna en draakje Sparky. Te midden van wapperende vaandels vieren ze hier een kleurrijk verkleedfeestje. Kleiner dan 90 centimeter? Dan mag je instappen onder begeleiding. Vanaf 90 centimeter kun je zelfstandig een rondje meefeesten. Ga je voor een ritje op de rug van Juna óf Sparky?

Rolstoelingangen en ledematen in het gips
Alle nieuwe attracties zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In alle gevallen verlenen we je toegang tot de mindervaliden-ingangen via de uitgangen van de attracties. Ter plaatse zal dit aangegeven worden door bebording. In alle gevallen is een transfer vanuit de rolstoel noodzakelijk om plaats te nemen in de voertuigen van Dragonwatch, Pixarus, Garden Tour en Jumping JunaHeb je ledematen in het gips, dan is vliegtuigmolen Pixarus niet te bezoeken. Bij Pixarus maken we gebruik van een wachtsysteem waardoor we duidelijk maken wanneer je de hellingbaan kunt betreden naar het opstapplatform.

Vernieuwd Avalon: het is bijna zover
Nu begint de tijd echt te dringen! 1 juli is dé dag dat al onze nieuwe attracties in Avalon openen. Dat is ook het moment dat je hier talloze nieuwe ervaringen kunt beleven! Je kunt vast ook niet wachten! Bekijk tot die tijd nog alle afleveringen van de making-of-serie Avalon: the next chapter én volg alle updates online via: Instagram, TikTok én Facebook.

Deel blog