Steun met je statiegeld een goed doel

Steun met je statiegeld een goed doel

Vanaf 1 juli 2021 zit er in Nederland statiegeld op petflesjes, dus ook die je in Toverland koopt. Ook bij ons wordt het mogelijk om je flesjes in te leveren, waarmee je zelfs een goed doel kunt steunen!  

Toverland is een vrijwillig inzamelpunt, dat betekent dat we als attractiepark niet verplicht zijn om lege flesjes in te nemen. Uiteraard dragen we graag ons steentje bij, dus zetten we vol in op het inzamelen van de petflesjes die je bij één van de horecalocaties gekocht hebt. We koppelen er zelfs een goed doel aan, namelijk Stichting Het Vergeten Kind. Dit goede doel is via een interne stemronde door alle Toverland-medewerkers gekozen.

Inzamelen op twee manieren
We zamelen de flesjes op twee manieren in. Via de flessenautomaat kun je je lege petflesje retourneren. Bij deze machine ontvang je een statiegeldbonnetje, waarmee je het bedrag terug kunt krijgen of kunt verrekenen met je aankoop bij de meeste horecapunten van Toverland. Deze machine kun je vanaf juli terugvinden bij funhouse Villa Fiasko in indoor-wereld het Wunderwald. Ook is het mogelijk om je statiegeld te doneren. Dat kan via speciale donatiebakken, die verspreid door het park te vinden zijn. Het uiteindelijke bedrag zal beschikbaar gesteld worden aan het goede doel.

Goede doel
De vergoeding voor het goede doel wordt direct door Statiegeld Nederland uitgekeerd aan het gekozen goede doel. Hierbij is dit goede doel ingeschreven bij het CBF, de toezichthouder op Erkende Goede Doelen in Nederland. Je statiegeld zal dus goed besteed worden door Stichting Het Vergeten Kind. 

Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

Stichting Het Vergeten Kind
Deel blog