Ontdek de nieuwe Pumpkin Farm vol bijzondere creaties

Ontdek de nieuwe Pumpkin Farm vol bijzondere creaties

Één van de grote nieuwigheden dit jaar is de Pumpkin Farm tijdens de Halloween Days. Benieuwd wat er allemaal kwam kijken bij dit bijzondere project?

Zeg je de Pumpkin Farm dan zeg je pompoenen, héél veel pompoenen. In deze bijzondere omgeving dwaal je over de met houtsnippers bedekte paadjes in de Tovertuin, dichtbij het Land van Toos. Er zijn er maar liefst 13.000 pompoenen gebruikt, verspreid over het hele gebied. Het gaat om diverse soorten, diegene je meteen met halloween associeert, maar ook bijzondere exemplaren. Zo zijn ze bijvoorbeeld niet allemaal oranje, maar ook wit én zelfs groen. Ze liggen er in allerlei soorten en maten, waarvan de grootse zelfs tientallen kilo’s wegen. Het was dus een aardig karwei om deze tijdens het decoreren op de juiste plaats te krijgen.
 

De bouwtijd van de Pumkin Farm was bijzonder kort. Aan dit bijzondere schouwspel zijn namelijk maar twee weken vooraf gegaan. Dit intensieve klusje is geklaard door een hecht team van vier Toverland-medewerkers die dag in dag uit in de weer waren met duizenden pompoenen. Naast al die pompoenen zijn hier ook nostalgische houten trekkarren, een ouderwetse tractor en tientallen manden, kratjes, bloemen en strobalen geplaatst voor extra sfeer. Het was een bijzonder intensieve klus, maar het resultaat mag er dan ook zijn! Op dit moment zijn we er nog steeds druk mee. Wekelijks worden alle pompoenen eens goed nagelopen en worden er zo’n 70 vervangen, wanneer ze er niet zo mooi meer bij liggen. Dus we blijven er lekker mee bezig!  

 

Metershoge stalen constructies 
Het meeste werk was natuurlijk het ‘bouwen’ van de metershoge pompoencreaties in de vorm van de toverhoed van Toos en de reusachtige halloween-uil! Hierin zijn zo’n 4 à 5000 pompoenen verwerkt in verschillende kleuren. Voor de creatie van de bijzondere pompoenbeelden zijn enorme staalconstructies gelast die afgewerkt zijn met gaas, waaraan de pompoenen van verschillende types met ijzerdraad zijn bevestigd. De toverhoed is zelfs voorzien van knipperende lichtjes, was je dat eigenlijk al opgevallen? De bijzondere creaties stelen ook de show als achtergrond van een ultieme halloween-selfie, dus maak er vooral eentje als je er bent! Vergeet #Toverland vooral ook niet te benoemen in je beschrijving.

Ga er 's avonds eens terug
Ook tijdens de huiveringwekkende Halloween Nights is de Pumpkin Farm geopend. Sterker nog; het is hét ideale toevluchtsoord als je tussen alle scares door even op adem wilt komen. De hele Farm, alle pompoenen en pumkin-creaties zijn sfeervol uitgelicht, dus ook wanneer de avond is gevallen, is dit stukje Toverland écht een plaatje om te zien. Neem er ook vooral dan eens een kijkje!

Honger gekregen?
Wil je optimaal genieten van al dit moois? Strijk dan vooral neer op één van de picknickbanken op het gezellige centrale pleintje rondom de reusachtige pumpkin-toverhoed. Hier heb je goed overzicht over de hele Pumpkin Farm en kun je genieten van de nieuwe Spooky Specials die verkrijgbaar zijn bij de Pumpkin Party! Vier het gezellige feestje mee en proef bijvoorbeeld eens de heerlijke smores to go of een heerlijke chocolademelk met pompoensiroop!

Bekijk alle halloween-specials
Deel blog