Help! Hoe overleef ik de Halloween Nights als ik bang ben?

Help! Hoe overleef ik de Halloween Nights als ik bang ben?

De Halloween Nights zijn in volle gang. Alleen, niet iedereen is even heldhaftig. Hoe overleef je een bezoek aan de Halloween Nights als je bang bent aangelegd? Wij geven je vijf tips om je bezoek zo goed mogelijk aan te pakken!

Tip 1: kijk naar het aantal spinnen
Wil je graag vooraf weten hoe heftig het er in een bepaalde scare zone of Haunted Experience aan toe gaat? Daarvoor kun je gebruik maken van informatie in de Toverland-app, de speciale Halloween Nights plattegrond of de bebording bij de ingangen van de spookhuizen. Bij elke scare zone of Haunted Experience staat namelijk een aantal spinnetjes aangegeven. Hoe meer spinnen, hoe enger deze zone of experience is. Ben je niet zo'n held? Ga dan zeker eens kijken bij scare zone Fiesta de los Muertos (2 spinnen) in de Magische Vallei en swing erop los! Wil je toch graag een Haunted Experience proberen, dan is bijvoorbeeld The Dollhouse met 4 spinnen misschien iets voor jou. 

Bekijk alle scare zones en experiences

Tip 2: Ga grie-zellig eten
Op een lege maag kun je jezelf natuurlijk niet beschermen tegen al onze griezels. Ga daarom eens grie-zellig eten bij het Trick or Eat buffet. Restaurant MaMouche in het Land van Toos is omgetoverd tot een vrolijk griezelrestaurant, waar je vergezeld door skeletten een gitzwarte hamburger, een spookachtige cocktail of een toetje in de vorm van een grafsteen kunt eten. Hou je van zoet? Dan is er een groot toetjes-assortiment beschikbaar, met onder andere vrolijk Halloween-snoep of donuts in Halloween stijl! Reserveer je tafel hier.

Ontdek het complete menu

Tip 3: Gebruik een Magische Toverstaf
Vind je het spannend als onze griezels in je buurt komen? Dan kun je het jezelf makkelijker maken met onze Magische Toverstaf. Deze houdt alle griezels voor je op een veilige afstand! Zo kun je dus toch genieten van alle scare zones, zonder constant te schrikken. Houd deze staf goed voor je terwijl deze aan staat en zie alle griezels afdruipen. Let wel op: de Magische Toverstaf werkt niet overal! Deze verliest namelijk zijn kracht in alle Haunted Experiences en scare zone Cirque.

Claim je toverstaf bij je tickets

Tip 4: Maak (nog) een ritje in de attracties
Je kunt natuurlijk ook al het Halloween-geweld omzeilen en genieten van alle attracties in het donker. Zo wordt een ritje in wingcoaster Fēnix of houten achtbaan Troy extra spectaculair zodra de nacht begonnen is! Ook bij Booster Bike wordt je rit nog gaver met vlammenwerpers langs het parcours. Tot slot ziet een ritje in Djengu River er in het donker nog magischer uit met alle betoverende lampjes in het park. Pak de plattegrond of de Toverland-app erbij om een griezelvrije-route naar je favoriete attractie uit te stippelen. Sowieso zijn Port Laguna en het Land van Toos griezelvrij. 

Tip 5: Geniet van de Halloween Days
Je kunt natuurlijk ook langs komen tijdens onze Halloween Days, de familievriendelijke variant van de Halloween Nights. Dat betekent griezelen met een glimlach! Zo geniet je overdag van halloween-entertainment van bijvoorbeeld: Toos en Morrel of Bertus en Jaapie op de podia in Port Laguna. In het Land van Toos kun je kijken hoe stoer je bent in Dr. Fools Mansion of loop je zo maar twee vriendelijke heksen tegen het lijf. Pompoenen vind je in overdaad bij onze vrolijke Pumpkin Farm in de Tovertuin, ga ook daar vooral eens kijken. Genoeg om van te genieten dus, en dat allemaal zonder te schrikken!

Meer over de Pumpkin Farm
Deel blog