Feest- en brugdagen steeds belangrijker

Attractiepark Toverland kan terugkijken op een succesvol Hemelvaartweekend. De verwachtingen werden ruim overtroffen, met 20% meer gasten op Hemelvaartsdag en zelfs 60% meer gasten op de brugdag (vrijdag na Hemelvaart). Het lijkt er op dat steeds meer gasten een extra vrije dag opnemen na feestdagen zoals Hemelvaart en Pinksteren.

“Het mooie weer heeft uiteraard ook een positief effect gehad op het aantal bezoekers, maar we merken dat veel mensen de weg naar Toverland weten te vinden op feestdagen en brugdagen. Op deze dagen is voornamelijk een stijging te zien in het aantal Duitse en Belgische gasten”, aldus Pieter Huijsmans (Hoofd Marketing & Communicatie).

De Duitsers en Belgen hebben in verhouding veel nationale feestdagen. Vaak maken zij er een lang weekend van, door de dag na de feestdag ook vrij te nemen. Met het weekend erbij zijn dit vier vrije dagen en is het een mooie gelegenheid voor een minivakantie met het hele gezin. “We merken dit ook aan de vakantieparken en hotels in de omgeving, die tijdens deze weekenden veel gasten naar Toverland brengen”.

Deel het laatste Toverland nieuws