Bouw grootste uitbreiding ooit in Toverland officieel van start

Attractiepark Toverland opent volgend jaar een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied. De bouw is deze week officieel van start gegaan. Deze mijlpaal wordt gevierd met de lancering van de website 2018.toverland.com, waarop geïnteresseerden het laatste nieuws over de uitbreiding op de voet kunnen volgen.

De afgelopen maanden zijn de voor de uitbreiding benodigde vergunningen verleend en is de grond bouwrijp gemaakt. “De bouw kan nu dus écht beginnen”, zegt Paul Oomen, Technisch Directeur. “Op dit moment kun je aan de hand van piketpaaltjes de contouren van de gebouwen al zien.” In de zomer van 2018 zullen de nieuwe gebieden opengaan voor publiek.

“Dit is onze grootste uitbreiding tot nu toe”, aldus Oomen. “We kunnen ons goed voorstellen dat iedereen erg benieuwd is naar onze uitbreidingsplannen, vandaar dat we hiervoor een speciale website hebben ontwikkeld.” Op de website 2018.toverland.com wordt aan de hand van afbeeldingen, video’s, geluidsfragmenten en storytelling een voorproefje gegeven voor volgend jaar. Om toegang te krijgen tot deze exclusieve informatie dient de bezoeker zich eerst aan te melden.

Uitbreiding Toverland

In 2018 wordt Attractiepark Toverland anderhalf keer zo groot. Over een oppervlak van zeven hectare worden een nieuw entreegebied en een nieuw themagebied gerealiseerd. In het themagebied staan een tweetal grote attracties centraal: een sensationele Wing Coaster en een magische boatride. Later deze maand zullen meer details van het nieuwe themagebied onthuld worden. Met de uitbreiding is een investering van 30 miljoen euro gemoeid.

Deel het laatste Toverland nieuws