Troy derde “Beste houten achtbaan van Europa”

Attractiepark Toverland is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de European Star Awards 2015. Toverlands houten achtbaan Troy werd verkozen tot de derde “Beste houten achtbaan van Europa”. Toverland liet daarmee houten achtbanen als Joris en de Draak (Efteling) en Wodan (Europapark) achter zich.

Troy, gethematiseerd naar het verhaal van het Paard van Troje uit de Griekse mythologie, staat sinds 2007 in Attractiepark Toverland. De jury oordeelde over de achtbaan: “Troy biedt een geweldige ritervaring met een heleboel airtime voor zijn passagiers”. De houten achtbaan in Toverland is met een hoogte van 35 meter, baanlengte van 1077 meter en een snelheid van ruim 90 km/uur: de hoogste, snelste én langste houten achtbaan van de Benelux.

De European Star Awards werden tijdens de Euro Attractions Show in Göteborg uitgereikt door het vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. De onafhankelijke, internationale vakjury plaatste Toverland daarnaast op een zesde plaats in de categorie ‘Europa’s Beste familieparken’. De European Star Awards werden dit jaar voor de vierde maal uitgereikt.

Deel het laatste Toverland nieuws