Attractiepark Toverland heropent poorten op twintigste verjaardag

Het kabinet heeft aangekondigd dat de geplande versoepelingen in de coronamaatregelen doorgaan. Dit betekent dat Toverland weer opengaat op 19 mei, de datum waarop het attractiepark haar twintigste verjaardag viert. De heropening gebeurt conform het protocol ‘Veilig Samen Uit’, dat drie garanties biedt omtrent goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand tussen huishoudens. Alle buitenattracties zullen geopend zijn. Daarnaast worden de jubileumactiviteiten gepresenteerd.

Jean Gelissen jr., Algemeen Directeur, is erg blij dat Toverland vanaf 19 mei weer open kan. “Het is geweldig dat we onze twintigste verjaardag samen met onze bezoekers kunnen vieren. Op dit moment treffen we alle voorbereidingen om er een feestelijke dag van te maken. Door middel van het Veilig Samen Uit-protocol zorgen we er bovendien voor dat we iedereen op een veilige en verantwoorde manier kunnen ontvangen.”

Buitenattracties geopend

In verband met de coronamaatregelen blijven alle binnenlocaties gesloten. Alle buitenattracties zullen geopend zijn. Voor een aantal attracties is een aangepaste buitenwachtrij gemaakt. “Op deze manier kunnen we onze bezoekers van zoveel mogelijk attracties laten genieten”, legt Jean jr. uit.

De horeca is geopend voor take-away en buiten kunnen bezoekers plaatsnemen op de terrassen en vele bankjes die het park rijk is. Ook het buitenterras van bedieningsrestaurant The Flaming Feather gaat weer open. Daarnaast is het mogelijk om zonder reservering de souvenirshops te bezoeken.

Jubileumactiviteiten: gratis naar Toverland

Wie één van de 20 ‘magische namen’ heeft, mag van geluk spreken. Tot en met 30 juni mogen bezoekers met een echte Toverland-naam het attractiepark namelijk gratis bezoeken. Dit zijn namen van Toverland-karakters, zoals Toos en Merlijn, maar ook attracties en themagebieden, waaronder Troy en Avalon. 

Ook worden bezoekers in Toverland feestelijk ontvangen met betoverende decoratie en extra versiering. Daarnaast wordt in het park een gratis jubileummagazine verspreid, waarin wordt teruggeblikt op 20 jaar magie. In de vijfdelige podcastserie ‘Betoverd’ vertellen prominente Toverlanders hoe zij 20 jaar Toverland hebben beleefd. Gedurende het zomerseizoen worden nog meer activiteiten bekendgemaakt.

Veilig Samen Uit

Gasten kunnen zich op de website van Toverland goed voorbereiden op hun bezoek. De capaciteit van het attractiepark is beperkt tot de helft. Bezoekers dienen hun dagje Toverland daarom van tevoren te reserveren. Via toverland.com/coronavirus geeft het attractiepark antwoord op veelgestelde vragen.

Deel het laatste Toverland nieuws