Veelgestelde vragen

Antwoorden op je vragen over onze coronavirus maatregelen

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de volgende onderwerpen: 

 • Bezoek aan Toverland - Tickets - Bezoek attracties - Bezoek mindervaliden - Abonnementen - Groepen - Horeca - Shows - Halloween

Bezoek aan Toverland

Toverland is geopend. Waar moet ik rekening mee houden?
Toverland mag, als zogenaamde 'doorstroomlocatie', geopend blijven. Je dag bij Toverland zal er wel iets anders uit zien dan dat je gewend bent, maar gaat weer net zo magisch worden. Het is daarbij goed om rekening te houden met onderstaande: 

Hoe zorgt Toverland voor een veilig bezoek? 

Om een bezoek aan Toverland op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen hebben we samen met de Club van Elf, de branchevereniging voor de grootste dagattracties van Nederland, het protocol 'Veilig Samen Uit' opgesteld. Dit protocol biedt 3 garanties:

Wanneer reserveer je je bezoek?

Problemen bij je reservering 

Het lukt me niet om een reserving te maken, wat moet ik doen?
Mocht je, door welke reden dan ook, géén reservering kunnen maken voor een bezoekdag, mail dan naar: info@toverland.nl. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen vragen we om een foto of scan van de tickets (waarop o.a. de barcodes goed zichtbaar zijn) Onze medewerkers kijken graag met je mee!  

Er is iets fout gegaan bij mijn tickets of het lukt niet om deze te bestellen. Wat moet ik doen? 
Je kunt hiervoor in contact komen met Global Ticket via de chatfunctie op: tickets.toverland.com of stuur een mail met een duidelijke omschrijving van je verzoek naar: support@globalticket.nl.
­­


Reeds gekochte of gekregen tickets 

Hoe maak ik een reservering met een bestaand ticket?
Reserveren is eenvoudig. Selecteer je hoeveelheid tickets, voer de barcodes van de tickets in en kies een gewenste datum. Op je ingevoerde e-mailadres ontvang je een reserveringsbevestiging.

 • Let op: neem deze reserveringsbevestiging en het originele ticket mee naar de ticketcontrole. Alleen deze twee bewijzen geven je toegang tot het park. Er is een beperkte capaciteit van kracht, dus het kan voorkomen dat het maxmium aantal gasten op je gewenste bezoekdag al bereikt is. 
   

Extern gekochte tickets 

Ik heb extern tickets gekocht. Moet ik dan reserveren? 
Of je met je extern gekochte tickets nog een reservering moet maken, is afhankelijk of ze mét of zonder datum zijn aangeschaft:

 • Met datum: heb je een ticket aangeschaft met een specifieke datum? Dan is het niet nodig je bezoekdag te reserveren.

 • Zonder datum: heb je een ticket gekocht voor een periode (zonder bezoekdatum) - zoals bijvoorbeeld bij Albert Heijn, dan is een reservering noodzakelijk.​​ Je kunt op basis van de barcode een gewenste bezoekdag vastleggen via: tickets.toverland.com/reserveren. Tijdens je bezoek is het noodzakelijk dat je zowel je reservering als je originele tickets meeneemt.

Abonnementen

Heb ik nog steeds korting op andere parken met mijn Toverland-abonnement? 
De voordelen met je Toverland-abonnement bij partnerparken van de Club van Elf, de branchevereniging van pretparken, kunnen verschillen. Het is hierdoor raadzaam om dit voor je bezoek altijd na te vragen bij het betreffende park. Wel is het weer mogelijk om met een ander abonnement Toverland met korting te bezoeken. Deze voordelige tickets kun je aanschaffen bij de ticketkassa's of Gastenservice. Ook is de 5% korting op horecaproducten en merchandise binnen Toverland gewoon geldig.

Bezoek attracties

Wat is de procedure m.b.t. het sluiten van beugels?
In veel gevallen sluiten we de beugels weer op de 'oude' manier, waarbij onze medewerkers je beugel controleren. Het gaat hier om vluchtig contact. Medewerkers nemen hierbij mogelijk de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals spatschermen, mondkapjes en/of handschoenen.

Zijn de bagagerekken op de stations te gebruiken om mijn spullen op te bergen?
Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bagagebakken op de stations niet in gebruik. Bij attracties waarbij je je bagage niet mee mag nemen, laat je je spullen achter op het station. Bij verschillende attracties, zoals Expedition Zork en Villa Fiasko, is het niet meer mogelijk om je bagage achter te laten op het station. Hier is het noodzakelijk om je spullen mee te nemen. Onze medewerkers zullen je daar ook op wijzen. 

Is de Baby Switch nog in gebruik?
Je kunt op dit moment, door de genomen maatregelen, géén gebruik maken van het wachtsysteem Baby Switch. 

Mag ik wanneer de wachtrij het toelaat een keer blijven zitten?
Door de genomen veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om een tweede rondje te maken, ook niet wanneer de wachtrij dat toe zou laten. We vragen je dan vriendelijk om opnieuw de wachtrij te af te leggen.  

Naast wie mag ik zitten in een attractie?
Wanneer je Toverland met je huishouden bezoekt, kun je zonder problemen plaatsnemen naast één van je familieleden. Onze medewerkers wijzen je een zitplaats toe. 

Bezoek mindervaliden en rolstoelgebruikers

Wanneer kan ik gebruik maken van de speciale ingangen?
Je ontvangt een toegangsbandje (blauw of oranje), wanneer je de reguliere, meanderende wachtrij niet kunt bezoeken, vanwege (medische) klachten, of omdat je rolstoelgebonden of slecht ter been bent. Vul hiervoor online het formulier in, waarbij je aangeeft of je wel of geen begeleiding nodig hebt. 

 • Oranje bandje: één begleider is noodzakelijk (18+) om gebruik te maken van de attracties.
 • Blauw bandje: attractiebezoek kan zelfstandig gebeuren (eventueel met één persoon uit hetzelfde huishouden. Bij Djengu River en Merlin's Quest is dat mogelijk met meer personen uit hetzelfde huishouden.)

Zijn alle attracties toegankelijk voor mindervaliden?
Onderstaande attracties zijn door de maatregelen voor rolstoelgebruikers of mindervaliden niet toegankelijk:

 • wildwaterbaan Expedition Zork
 • waterglijbanen Drakenslangen 
 • lanceerachtbaan Booster Bike 
  Hier is het ook niet mogelijk om de attractie via de uitgang te betreden, vanwege de 1,5 meter afstand die we bij iedere attractie waarborgen.
 • houten achtbaan Troy is te bezoeken wanneer souvenirshop Trojaanse Schatten geopend is. Meld je hier aan de kassa. Onze medewerker zorgt ervoor dat je op een veilige manier het station kunt bereiken.

Ondersteunen medewerkers nog steeds bij het in- en uitstappen? 
De medewerkers bij de attracties kunnen niet ondersteunen bij het in- en uitstappen, aangezien medewerkers op gepaste afstand moeten blijven. Wanneer je hulp nodig hebt bij het instappen, is er een begeleider nodig. Ook in het geval van calamiteiten of een ontruiming. 

Hoeveel begeleiders zijn er toegestaan? 
Het is weer toegestaan om maximaal drie begeleider mee te nemen tijdens je bezoek aan de attracties. 

Ik kan niet zelfstandig instappen. Wat moet ik doen? 
In dit geval is het nodig om een begeleider mee te nemen die je kan onsteunen bij het in- en uitstappen van onze attracties. Ook in het geval van een calamiteit of technische storing is dan begeleiding noodzakelijk.

Hoe werkt het gebruik van de lift bij deze aangepaste procedure? 
Bij veel attracties kun je gebruik maken van een lift om het station te bereiken. Wanneer dat het geval is, is het noodzakelijk om in de lift te blijven wachten tot de stations-medewerkers je komen halen. Hierdoor kunnen we ook hier de 1,5 meter afstand maatregelen handhaven. 

Waar koop ik mijn tickets als rolstoelgebruiker of bezoeker met een beperking?
Je kunt je tickets aanschaffen bij de Gastenservice, aan de linkerzijde van de hoofdentree. We raden je aan op voorhand alvast de toegankelijkheidsverklaring in te vullen. 

Bekijk toegankelijkheid mindervaliden

Groepen

Kan ik mijn schoolreis of groepsboeking wijzigen? 
Het is mogelijk om voor je schoolreis of groepsboeking een nieuwe datum vast te leggen. Neem per mail contact met ons op, dan bekijken we samen de opties om je reservering te wijzigen. Vanwege de huidige situatie kan je antwoord langer op zich laten wachten, echter proberen we je bericht z.s.m. te beantwoorden. 

Kan ik een kinderfeestje organiseren in Toverland?
Het is mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in Toverland. Je kunt hiervoor online een reservering doen via: kinderfeestje Toverland. Het is raadzaam om van te voren de maatregelen te bekijken via: Veilig Samen Uit

Horeca

Kan ik gebruik maken van de horeca in Toverland?
Alle take-away locaties zijn geopend (openingstijden variëren), waar je maaltijden kunt afhalen. Bedieningsrestaurant The Flaming Feather is echter gesloten. Hierbij volgen we het landelijke beleid voor horecalocaties. Het kan voorkomen dat het assortiment anders is dan je gewend bent. Houd ook in de wachtrij van het horecapunt 1,5 meter afstand en bestel je maaltijd altijd alleen. 

Kan ik gebruik maken van de terrassen in Toverland?
Binnen hebben we de terrassen verwijderd. Hier kun je eten en drinken nuttigen op de zitbankjes. Voor onze mindervalide gast of rolstoelgebruiker is de indoor Biergarten beschikbaar, waar toezicht zal plaatsvinden. Buiten hebben we verschillende aanpassingen gedaan aan de terrassen. 

Waar kan ik alle horecamaatregelen teruglezen? 
Je kunt al onze genomen maatregelen hier terugvinden: protocol Veilig Samen Uit

Shows

Is fonteinenshow Katara te bekijken tijdens mijn bezoek?
Om onze gasten zoveel mogelijk te spreiden, draait Katara - Fountain of Magic niet op vaste tijden, maar regelmatig verspreid over de dag. Hierdoor zorgen we ervoor dat de piekmomenten in drukte beperkt worden en we de 1,5 meter-maatregelen kunnen waarborgen, terwijl toch iedereen van de show kan genieten!

Wordt de Toos Tovershow opgevoerd tijdens mijn bezoek? 
Om de 1,5 meter-maatregelen te blijven waarborgen, wordt de Toos Tovershow in het Wunderwald niet opgevoerd. Daarom is er een nieuwe show in de buitenlucht in Port Laguna: Toos & Morrel gaan op vakantie. Voor kinderen tot 12 jaar is het mogelijk om met Toos en Morrel op de foto te gaan of even te knuffelen. Bij personen > 12 jaar is het op afstand mogelijk om een foto te maken. 

Is het Magiezijn geopend tijdens mijn bezoek?
De interactieve show in het Magiezijn in Port Laguna is te bezoeken. We hebben hier enkele aanpassingen gedaan om te kunnen voldoen aan de genomen Veilig Samen Uit-maatregelen. 

Halloween

Gaat Halloween Nights bij Toverland door? 
N.a.v. de aanhoudende ophef in de landelijke media zijn we genoodzaakt om de Halloween Nights te annuleren. Je ticket blijft geldig op je geplande bezoekdag. Mocht je toch langs willen komen op een andere dag, dan kun je gebruik maken van onze Ticketgarantie. Bekijk voor meer info: Halloween Nights. 

Viert Toverland nog Halloween? 
Overdag kun je nog steeds griezelen met een lach in Toverland. Zo kun je verschillende entertainment-acts verwachten die je in de Halloween-stemming brengen, waaronder de familieshow van Bertus en Jaapie in Port Laguna. Bekijk voor meer info: Halloween-activiteiten

Waarom gaat Maison de la Magie niet meer door? 
Haunted House-experience Maison de la Magie vindt plaats op een locatie buiten Toverland. Hiervoor is een andere vergunning nodig dan voor de exploitatie van ons attractiepark. N.a.v. de meest recente persconferentie hebben we moeten besluiten om deze nieuwe toevoeging aan het Halloween-aanbod helaas niet door te laten gaan. Alle andere Halloween-activiteiten van de Halloween Nights en Days gaan door volgens planning. 

Ik heb een ticket voor Maison de la Magie. Wat moet ik doen? 
Op dit moment nog niets. Heb je een ticket, dan ontvang je je aankoopbedrag retour. Daarover kun je over enkele weken een vervolg-update verwachten. 

Stel je vraag via Facebook

Stond je vraag er hierboven niet tussen? Dat kan natuurlijk! Stel ons je vraag via Facebook Messenger!

Stel je vraag