Veelgestelde vragen

Antwoorden op je vragen over onze coronavirus maatregelen

Veelgestelde vragen

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de volgende onderwerpen: 

 • Bezoek aan Toverland - Tickets - Bezoek attracties - Bezoek mindervaliden - Abonnementen - Groepen - Horeca - Shows - Evenementen

Bezoek aan Toverland

Toverland is weer open. Waar moet ik rekening mee houden?
Je dag bij Toverland zal er iets anders uit zien dan dat je gewend bent, maar gaat weer net zo magisch worden. Het is daarbij goed om rekening te houden met onderstaande: 

 • Aangepaste maatregelen 
  Om je een veilig bezoek te kunnen garanderen, hebben we diverse maatregelen gekomen.
  Bekijk alle maatregelen: protocol Veilig Samen Uit
   
 • Reserveer je tickets online
  Doordat we op dagelijks werken met een maximale bezoekerscapaciteit, om o.a. de 1,5 meter-maatregel te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk om online je bezoekdag te reserveren. Reserveer je bezoekdag via onze Ticketpagina
  Heb je vragen over je reservering of hoe je moet reserveren? Scroll naar beneden voor meer informatie. 

Hoe zorgt Toverland voor een veilig bezoek? 
Om een bezoek aan Toverland op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen hebben we samen met de Club van Elf, de branchevereniging voor de grootste dagattracties van Nederland, het protocol 'Veilig Samen Uit' opgesteld. Dit protocol biedt 3 garanties:

 1. We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens.
  Dat doen we door een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie. Toverland is maar liefst 30 hectare groot. De veiligheid van de gasten en onze medewerkers staat altijd voorop.
   
 2. We zorgen voor voldoende en heldere informatie.
  Begrijpelijke instructies en bewegwijzering zorgen ervoor dat iedereen de maatregelen kan opvolgen. De medewerkers zijn bovendien goed getraind en attenderen gasten op de afspraken.
   
 3. We zorgen voor extra hygiënemaatregelen.
  Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen in de vorm van desinfectiepunten en het vaker schoonmaken van belangrijke contactpunten, zoals de achtbaanbeugels en deurklinken.

Overige extra maatregelen
Ook bij onze speeltuinen, toiletten, horecalocaties en souvenirwinkels hanteren we aangepaste regels. Het is raadzaam om deze voor je bezoek alvast eens door te nemen. Bekijk alle maatregelen: protocol 'Veilig Samen Uit'.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
We volgen de landelijke en regionale richtlijnen van het RIVM op, waardoor het niet noodzakelijk is om een mondkapje te dragen tijdens je bezoek aan Toverland. Uiteraard is het wel toegestaan, ook wanneer je een attractie bezoekt. 


Verder zijn onderstaande punten van belang: 

 • Bezoek Toverland alleen als iedereen in je gezelschap klachtenvrij is. Mocht iemand in je gezelschap klachten ondervinden voor de gereserveerde bezoekdag? Neem dan contact met ons op. 
 • Breng een bezoek aan Toverland met je huishouden.

Tickets

1) Wie moet er reserveren?
2) Hoe reserveer ik?
3) Ik heb al tickets, hoe reserveer ik?

 


Wanneer moet je reserveren? 
Iedereen die een bezoek brengt aan Toverland moet online een reservering doen. Doordat we werken met een maximale bezoekerscapaciteit per dag, is het noodzakelijk dat je je dag reserveert. Hierdoor weten we precies hoeveel gasten we nog toe kunnen laten en onze maatregelen kunnen blijven waarborgen.

Waar kan ik mijn tickets reserveren?
Je kunt je tickets reserveren via onze webshop: tickets.toverland.com en reserveer je gewenste bezoekdag. 

Er is iets fout gegaan bij mijn tickets of het lukt niet om deze te bestellen. Wat moet ik doen? 
Je kunt hiervoor in contact komen met Global Ticket via de Whatsapp-chatfunctie op: tickets.toverland.com of stuur een mail met een duidelijke omschrijving van je verzoek naar: support@globalticket.nl.

Ik heb extern tickets gekocht. Moet ik dan reserveren? 
Of je met je extern gekochte tickets nog een reservering moet maken, is afhankelijk of ze mét of zonder datum zijn aangeschaft:

 • Met datum: heb je een ticket aangeschaft met een specifieke datum? Dan is het niet nodig je bezoekdag te reserveren.
 • Zonder datum: heb je een ticket gekocht voor een periode (zonder bezoekdatum) - zoals bijvoorbeeld bij Albert Heijn, dan is een reservering noodzakelijk.​​ Je kunt op basis van de barcode een gewenste bezoekdag vastleggen via: tickets.toverland.com/reserveren. Tijdens je bezoek is het noodzakelijk dat je zowel je reservering als je originele tickets meeneemt. 

Ook in deze gevallen moet je reserveren:

Voorheen waren jarigen gratis. Is dat nu nog het geval? 
Ja, jarigen kunnen op hun verjaardag nog steeds gratis een bezoek brengen aan Toverland op vertoon van een geldig ID-bewijs mét foto. Voorheen kun je direct door naar de ticketcontrole, echter is het nu hiervoor ook nodig om een reservering te maken en online een ticket aan te schaffen via onze Ticketshop.  Uiteraard is dit ticket dan nog steeds gratis. Was je jarig in de periode dat Toverland gesloten was? Dan is het niet mogelijk om op terugwerkende kracht gebruik te maken van deze actie. 


Reeds gekochte of gekregen tickets 

Ik beschik nog over tickets die verlopen zijn in de periode dat Toverland gesloten was. Wat moet ik doen?
Tickets die hun geldigheid verloren zijn in de periode dat het park tijdelijk gesloten was, zijn automatisch verlengd t/m 10 juli. Helaas is het op dit moment niet meer mogelijk om hier gebruik van te maken. 

Hoe maak ik een reservering met een bestaand ticket?
Reserveren is eenvoudig. Selecteer je hoeveelheid tickets, voer de barcodes van de tickets in en kies een gewenste datum. Op je ingevoerde e-mailadres ontvang je een reserveringsbevestiging.

 • Let op: neem deze reserveringsbevestiging en het originele ticket mee naar de ticketcontrole. Alleen deze twee bewijzen geven je toegang tot het park. Er is een beperkte capaciteit van kracht, dus het kan voorkomen dat het maxmium aantal gasten op je gewenste bezoekdag al bereikt is. 

Het lukt me niet om een reserving te maken, wat moet ik doen?
Mocht je, door welke reden dan ook, géén reservering kunnen maken voor een bezoekdag, mail dan naar: info@toverland.nl. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen vragen we om een foto of scan van de tickets (waarop o.a. de barcodes goed zichtbaar zijn) Onze medewerkers kijken graag met je mee!  

Bezoek attracties

Bekijk voor alle maatregelen de procedure: Veilig Samen Uit

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje is in Toverland niet verplicht, maar wel toegestaan (ook wanneer je in een attractie zit). We volgen hierbij de richtlijnen van het kabinet en het RIVM.

Zijn alle attracties en werelden geopend?
We streven ernaar om alle attracties en werelden te open. Door drukte kan het voorkomen dat bepaalde attracties, speeltuinen of ruimtes tijdelijk (af)gesloten worden. We communiceren hierover via bebording in het park. High Adventure Trail Kletterparcours is uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Bekijk voor updates onze openingstijdenkalender en selecteer je bezoekdag. 

Wat is de procedure m.b.t. het sluiten van beugels?
In veel gevallen sluiten we de beugels weer op de 'oude' manier, waarbij onze medewerkers je beugel controleren. Het gaat hier om vluchtig contact. Medewerkers nemen hierbij mogelijk de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals spatschermen, mondkapjes en/of handschoenen.

Zijn de bagagerekken op de stations te gebruiken om mijn spullen op te bergen?
Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bagagebakken op de stations niet in gebruik. Bij attracties waarbij je je bagage niet mee mag nemen, laat je je spullen achter op het station. Bij verschillende attracties, zoals Expedition Zork en Villa Fiasko, is het niet meer mogelijk om je bagage achter te laten op het station. Hier is het noodzakelijk om je spullen mee te nemen. Onze medewerkers zullen je daar ook op wijzen. 

Is de Baby Switch nog in gebruik?
Je kunt op dit moment, door de genomen maatregelen, géén gebruik maken van het wachtsysteem Baby Switch. 

Mag ik wanneer de wachtrij het toelaat een keer blijven zitten?
Door de genomen veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om een tweede rondje te maken, ook niet wanneer de wachtrij dat toe zou laten. We vragen je dan vriendelijk om opnieuw de wachtrij te af te leggen.  

Naast wie mag ik zitten in een attractie?
Wanneer je Toverland met je huishouden bezoekt, kun je zonder problemen plaatsnemen naast één van je familieleden. Onze medewerkers wijzen je een zitplaats toe. 

Bezoek mindervaliden en rolstoelgebruikers

Wanneer kan ik gebruik maken van de speciale ingangen?
Je ontvangt een toegangsbandje (blauw of oranje), wanneer je de reguliere, meanderende wachtrij niet kunt bezoeken, vanwege (medische) klachten, of omdat je rolstoelgebonden of slecht ter been bent. Vul hiervoor online het formulier in, waarbij je aangeeft of je wel of geen begeleiding nodig hebt. 

 • Oranje bandje: één begleider is noodzakelijk (18+) om gebruik te maken van de attracties.
 • Blauw bandje: attractiebezoek kan zelfstandig gebeuren (eventueel met één persoon uit hetzelfde huishouden. Bij Djengu River en Merlin's Quest is dat mogelijk met meer personen uit hetzelfde huishouden.)

Zijn alle attracties toegankelijk voor mindervaliden?
Onderstaande attracties zijn door de maatregelen voor rolstoelgebruikers of mindervaliden niet toegankelijk:

 • wildwaterbaan Expedition Zork
 • waterglijbanen Drakenslangen 
 • lanceerachtbaan Booster Bike 
  Hier is het ook niet mogelijk om de attractie via de uitgang te betreden, vanwege de 1,5 meter afstand die we bij iedere attractie waarborgen.
 • houten achtbaan Troy is te bezoeken wanneer souvenirshop Trojaanse Schatten geopend is. Meld je hier aan de kassa. Onze medewerker zorgt ervoor dat je op een veilige manier het station kunt bereiken.

Ondersteunen medewerkers nog steeds bij het in- en uitstappen? 
De medewerkers bij de attracties kunnen niet ondersteunen bij het in- en uitstappen, aangezien medewerkers op gepaste afstand moeten blijven. Wanneer je hulp nodig hebt bij het instappen, is er een begeleider nodig. Ook in het geval van calamiteiten of een ontruiming. 

Hoeveel begeleiders zijn er toegestaan? 
Het is weer toegestaan om maximaal drie begeleider mee te nemen tijdens je bezoek aan de attracties. 

Ik kan niet zelfstandig instappen. Wat moet ik doen? 
In dit geval is het nodig om een begeleider mee te nemen die je kan onsteunen bij het in- en uitstappen van onze attracties. Ook in het geval van een calamiteit of technische storing is dan begeleiding noodzakelijk.

Hoe werkt het gebruik van de lift bij deze aangepaste procedure? 
Bij veel attracties kun je gebruik maken van een lift om het station te bereiken. Wanneer dat het geval is, is het noodzakelijk om in de lift te blijven wachten tot de stations-medewerkers je komen halen. Hierdoor kunnen we ook hier de 1,5 meter afstand maatregelen handhaven. 

Waar koop ik mijn tickets als rolstoelgebruiker of bezoeker met een beperking?
Je kunt je tickets aanschaffen bij de Gastenservice, aan de linkerzijde van de hoofdentree. We raden je aan op voorhand alvast de toegankelijkheidsverklaring in te vullen. 

Bekijk toegankelijkheid mindervaliden

Groepen

Kan ik mijn schoolreis of groepsboeking wijzigen? 
Het is mogelijk om voor je schoolreis of groepsboeking een nieuwe datum vast te leggen. Neem per mail contact met ons op, dan bekijken we samen de opties om je reservering te wijzigen. Vanwege de huidige situatie kan je antwoord langer op zich laten wachten, echter proberen we je bericht z.s.m. te beantwoorden. 

Kan ik een kinderfeestje organiseren in Toverland?
Het is mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in Toverland. Je kunt hiervoor online een reservering doen via: kinderfeestje Toverland. Het is raadzaam om van te voren de maatregelen te bekijken via: Veilig Samen Uit

Abonnementen

1) Reserveren bezoekdag abonnementen
 


1) Reserveren bezoekdag abonnementhouders

Moet ik met een Toverland-abonnement ook reserveren?
Doordat we op dagbasis met een maximale capaciteit werken, is het van belang om te weten hoeveel gasten er in het park zijn. Hierdoor is het ook noodzakelijk dat abonnementhouders een bezoekdag reserveren. Bekijk hieronder hoe je een dag kunt reserveren. 

Hoe moet ik een dag reserveren als abonnementhouder?
Via: account.toverland.com kun je een bezoekdag reserveren. Bekijk Infopagina abonnementhouders hoe je dat kunt doen.

Ik heb een kind kleiner dan 90cm. Wat moet ik deze ook reserveren?   
Aangezien we op dagbasis werken met een maximale bezoekerscapaciteit is het nodig dat iedereen een reservering maakt. Wanneer je hele gezin bijvoorbeeld een abonnement heeft en je een kind hebt dat kleiner is dan 90cm was het voorheen altijd mogelijk deze gratis mee te nemen. Dat is nog steeds het geval. Maak hiervoor een reservering via: tickets.toverland.com en kies de ticketoptie: 'kind <90cm'. Het is raadzaam om je resereringen direct na elkaar te maken, zowel voor je abonnement als het kinderticket, aangezien het voor kan komen dat een dag vol zit. 

Hoe vaak kan ik naar Toverland als abonnementhouder?
Iedere dag hebben we een ruime capaciteit voor abonnementhouders beschikbaar. Wanneer je Toverland op je gereserveerde dag hebt bezocht, kun je direct via de online portal een nieuwe bezoekdag vastleggen. Je kunt dit maximaal 14 dagen vooruit. Uiteraard kan het voorkomen dat een gewenste dag bijvoorbeeld al volgeboekt zit, vanwege de beperkende capaciteit. Echter kan het door annuleringen voorkomen dat er op een later tijdstip toch nog bezoekmogelijkheden vrijkomen. Het is dan ook raadzaam om goed de reserveringsportal via: account.toverland.com in de gaten te houden. 

Heb ik nog steeds korting op andere parken met mijn Toverland-abonnement? 
Binnen de Club van Elf, de branchevereniging van pretparken, is besloten dat de voordelen bij partnerparken tot tenminste 1 juli niet geldig zijn. Tot die tijd heb je géén korting met je Toverland-abonnement op andere parken. Wel geeft je abonnement je tijdens je bezoek aan Toverland 5% korting op horecaproducten en merchandise. Abonnementen van andere parken geven je in deze periode ook geen korting op Toverland. 

Heb ik nog steeds de mogelijkheid om met korting Vriendentickets te kopen? 
Het aanschaffen van vriendentickets met korting (die je via vouchers aan het begin van het jaar ontvangt) is in de periode tot minimaal 1 juli niet mogelijk.

Infopagina abonnementhouders

Horeca

Kan ik gebruik maken van de horeca in Toverland?
We hebben verschillende maatregelen genomen om het nuttigen en afhalen van maaltijden in Toverland op een veilige manier te laten verlopen. Zo zijn de terrassen bijvoorbeeld ingericht op basis van de genomen maatregelen. Hierbij is het mogelijk om enkel af te halen, wat in veel gevallen met een buzzer gaat gebeuren. Het kan zijn dat we het assortiment van enkele horecalocaties verkleinen en je rekening moet houden met een langere wachtrij, dit om o.a. ook de 1,5 meter-maatregelen te kunnen waarborgen. Bekijk alle genomen maatregelen: Veilig Samen Uit

Is The Flaming Feather geopend? 
Het is weer mogelijk om bedieningsrestaurant The Flaming Feather te bezoeken. Doordat we ook hier werken met een maximale bezoekerscapaciteit, zoals landelijk voorgeschreven is voor horecalocaties, is het noodzakelijk om van te voren te reserveren. Maak daarvoor online een reservering via: reserveringsformulier The Flaming Feather. Lees hier je welke maatregelen we daar genomen hebben.

Waar kan ik alle horecamaatregelen teruglezen? 
Je kunt al onze genomen maatregelen hier terugvinden: protocol Veilig Samen Uit

Shows

Is fonteinenshow Katara te bekijken tijdens mijn bezoek?
Om onze gasten zoveel mogelijk te spreiden, draait Katara - Fountain of Magic niet op vaste tijden, maar regelmatig verspreid over de dag. Hierdoor zorgen we ervoor dat de piekmomenten in drukte beperkt worden en we de 1,5 meter-maatregelen kunnen waarborgen, terwijl toch iedereen van de show kan genieten!

Wordt de Toos Tovershow opgevoerd tijdens mijn bezoek? 
Om de 1,5 meter-maatregelen te blijven waarborgen, wordt de Toos Tovershow in het Wunderwald niet opgevoerd. Daarom is er een nieuwe show in de buitenlucht in Port Laguna: Toos & Morrel gaan op vakantie. Voor kinderen tot 12 jaar is het mogelijk om met Toos en Morrel op de foto te gaan of even te knuffelen. Bij personen > 12 jaar is het op afstand mogelijk om een foto te maken. 

Is het Magiezijn geopend tijdens mijn bezoek?
De interactieve show in het Magiezijn in Port Laguna is te bezoeken. We hebben hier enkele aanpassingen gedaan om te kunnen voldoen aan de genomen Veilig Samen Uit-maatregelen. 

Evenementen

Gaat Halloween door?
Vooralsnog gaan we ervan uit dat we Halloween ook dit jaar kunnen organiseren, waarbij we verschillende aanpassingen zullen uitvoeren om o.a. de 1,5m afstand te kunnen waarborgen. Uiteraard bekijken we ook hoe de situatie op dat moment is. Houd hiervoor goed onze sociale kanalen en website in de gaten.