Veelgestelde vragen

Alles over onze veiligheidsmaatregelen

Een veilige dag in Toverland

Samen zorgen we voor een betoverende en veilige dag in Toverland. We begrijpen het dat je vragen hebt, dus die beantwoorden we hieronder graag. Om je een veilige dag in Toverland te garanderen hebben we samen met de branchevereniging Club van Elf een Veilig Samen Uit-protocol opgesteld, waarin enkele basismaatregelen genomen worden.


Op deze pagina:
- Actuele coronamaatregelen
- Veelgestelde vragen

Update 27 nov. 2021 


Met ingang van zondag 28 november gelden er t/m zaterdag 18 december n.a.v. de meest recente persconferentie aanvullende maatregelen tijdens je bezoek. Zo is het dragen van mondkapjes verplicht bij alle overdekte locaties en houd je onderling tussen jou en een ander gezelschap anderhalve meter afstand.

Om Toverland te bezoeken heb je nog steeds een coronatoegangsbewijs (13 jaar en ouder) en geldig ID-bewijs (14 jaar en ouder) nodig. Ook de openingstijden zijn aangepast naar 10:00 tot 17:00 uur tijdens de geopende weekenddagen.

Veilig Samen Uit: coronamaatregelen

Coronatoegangsbewijs (13jr en ouder)

Je bezoekt Toverland met een coronatoegangsbewijs* en geldig ID-bewijs**.

*Vanaf 13 jaar en ouder / **Vanaf 14 jaar en ouder

Verkoudheidsklachten

Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging) of koorts heeft.

Houd 1,5 meter afstand

Houd onderling tussen jouw gezelschap en een ander gezelschap anderhalvemeter afstand. 

Mondkapje (vanaf 13jr)

Het dragen van een mondkapje is verplicht in binnenlocaties, zoals de overdekte gebieden: Land van Toos, Wunderwald en overdekte wachtrijen, stationsgebouwen, horecalocaties, souvenirshops en toiletten. Heb je een vaste zitplaats, dan mag deze af.

Extra hygiëne

Was je handen regelmatig.

Pinbetalingen

Betaal zoveel mogelijk met pin.

Veelgestelde vragen

Welke aanvullende maatregelen gelden er vanaf 28 november?
In de meest recente persconferentie zijn een aantal maatregelen aangekondigd die gelden vanaf 28 november. Deze hebben ook gevolgen voor je bezoek aan Toverland. Hieronder sommen we ze voor je op: 

  • Mondkapje: het dragen van een mondkapje is vanaf 13 jaar verplicht in overdekte binnenlocaties. 
  • Afstand houden: houd onderling tussen jou en een ander gezelschap anderhalve meter afstand. 
  • Openingstijden: de openingstijden van Toverland zijn aangepast naar: 10:00 tot 17:00 uur. 
  • Coronatoegangsbewijs: je bezoekt Toverland nog steeds met een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar) en een geldig ID-bewijs (vanaf 14 jaar)
  • Reserveer je bezoekdag: het is nog steeds noodzakelijk om je Toverland-dag van te voren te reserveren. Bij losse tickets (tickets.toverand.com) en wanneer je een Toverland-abonnement (account.toverland.nl) hebt.

Hoe kan ik Toverland bezoeken? 
Je bezoekt Toverland met een coronatoegangsbewijs en geldig ID-bewijs (géén kopie). Je verkrijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Iedereen van 13 jaar of ouder heeft een coronatoegangsbewijs nodig. Je kunt deze tonen via de CoronaCheck-app of op papier. Vanaf 14 jaar dien je je daarbij te kunnen legitimeren.

Waarom werkt Toverland met een coronatoegangsbewijs?
Omdat het voor ons praktisch onuitvoerbaar is om bij alle horecaterrassen en shows om een coronatoegangsbewijs te vragen tijdens de Magische Winterweken, werken we sinds zaterdag 20 november met een coronatoegangsbewijs bij de ingang van Toverland. 

Waar kan ik me van te voren laten testen?
Je kunt je op het parkeerterrein van Toverland gratis laten testen bij de Testen voor Toegang-teststraat. Hiervoor kun je een afspraak maken via: testenvoortoegang.org. Selecteer hierbij de locatie: Toverland (Sevenum). Je ontvangt de uitslag binnen 15-30 minuten (streven). Openingstijden zijn voorlopig: tijdens weekenden en kerstvakantie van 08:00 tot 19:00 uur. Je kunt hiervoor parkeren op onze reguliere parkeerplaats op de dag van je bezoek. Kom je eerder dan je bezoekdag langs? Dan kun je gebruik maken van de gratis Kiss & Ride-parkeerzone.

Waar moet ik precies een mondkapje dragen? (vanaf 28 november)
Het dragen van een mondkapje is verplicht (vanaf 13 jaar) in overdekte binnenlocaties: Land van Toos, Wunderwald, overdekte wachtrijen, horecalocaties, shops en toiletten. Als je een vaste zitplaats hebt in bijvoorbeeld een attractie of aan tafel, mag het mondkapje af.

Waarom zijn de openingstijden van het park aangepast? (vanaf 28 november)
Tijdens de openingsdagen van Toverland in de periode t/m 18 december is het park geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Toverland valt als doorstroomlocatie onder de 'niet-essentiële dienstverlening' die na 17:00 uur niet meer geopend mogen zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat wachtrijen vroegtijdig gesloten worden, om de attractie om Toverland om 17:00 te kunnen sluiten.
 


ReserverenMoet ik mijn bezoek nog steeds reserveren? 
Ja, iedereen die Toverland bezoekt (met een los ticket of abonnement) moet een geldige reservering hebben voor een specifieke bezoekdag. Scroll naar beneden voor meer informatie hierover onder het kopje 'Reserveer je ticket online'.

Reserveer je ticket online

Moet ik van te voren een reservering maken? 
Het blijft nodig om je bezoek aan Toverland van tevoren te reserveren. Ook blijft het van belang dat je tijdens je bezoek coronaklachtenvrij bent. Er zijn drie mogelijkheden:

1. Wanneer je via tickets.toverland.com je tickets aanschaft, kun je meteen een bezoekdag selecteren. Actuele openingstijden vind je in de openingstijdenkalender.
2. Heb je een Toverland-abonnement? Ook dan is het reserveren van een bezoekdag verplicht. Dat kan via: account.toverland.com. Je kunt één actieve reservering per keer hebben.
3. Heb je een ticket zonder datum (zoals een flex-ticket of actie-ticket), of koop je je ticket aan de kassa (bijvoorbeeld omdat het gaat om een 60+ of mindervalide-ticket)? Dan vragen we je ook om een reservering te maken via tickets.toverland.com/reserveren

Wanneer reserveer je je bezoek?

Problemen bij je reservering 

Het lukt me niet om een reserving te maken, wat moet ik doen?
Mocht je, door welke reden dan ook, géén reservering kunnen maken voor een bezoekdag, mail dan naar info@toverland.nl. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen vragen we om een foto of scan van de tickets (waarop o.a. de barcodes goed zichtbaar zijn) mee te sturen. Onze medewerkers kijken graag met je mee!  

Er is iets fout gegaan bij mijn tickets of het lukt niet om deze te bestellen. Wat moet ik doen? 
Je kunt hiervoor in contact komen met Global Ticket via de chatfunctie op tickets.toverland.com of stuur een bericht met een duidelijke omschrijving van je verzoek naar tickets.toverland.com/nl/ticketsupport.
­­


Reeds gekochte of gekregen tickets 

Hoe maak ik een reservering met een bestaand ticket?
Reserveren is eenvoudig. Selecteer je hoeveelheid tickets, voer de barcodes van de tickets in en kies een gewenste datum. Op je ingevoerde e-mailadres ontvang je een reserveringsbevestiging.

  • Let op: neem deze reserveringsbevestiging en het originele ticket mee naar de ticketcontrole. Alleen deze twee bewijzen geven je toegang tot het park. Er is een beperkte capaciteit van kracht, dus het kan voorkomen dat het maxmium aantal gasten op je gewenste bezoekdag al bereikt is. 
     

Extern gekochte tickets 

Ik heb extern tickets gekocht. Moet ik dan reserveren? 
Of je met je extern gekochte tickets nog een reservering moet maken, is afhankelijk of ze mét of zonder datum zijn aangeschaft:

  • Met datum: heb je een ticket aangeschaft met een specifieke datum? Dan is het niet nodig je bezoekdag te reserveren.

  • Zonder datum: heb je een ticket gekocht voor een periode (zonder bezoekdatum) - zoals bijvoorbeeld bij Albert Heijn, dan is een reservering noodzakelijk.​​ Je kunt op basis van de barcode een gewenste bezoekdag vastleggen via tickets.toverland.com/reserveren. Tijdens je bezoek is het noodzakelijk dat je zowel je reservering als je originele tickets meeneemt.

Abonnementvoordelen

Heb ik nog steeds korting op andere parken met mijn Toverland-abonnement? 
De voordelen met je Toverland-abonnement bij partnerparken van de Club van Elf, de branchevereniging van pretparken, kunnen verschillen. Het is hierdoor raadzaam om dit voor je bezoek altijd na te vragen bij het betreffende park. Wel is het weer mogelijk om met een ander abonnement Toverland met korting te bezoeken. Deze voordelige tickets kun je aanschaffen bij de ticketkassa's of Gastenservice. Ook is de 5% korting op horecaproducten en merchandise binnen Toverland gewoon geldig. Bekijk hier de geldende voordelen voor gasten met een Toverland-abonnement.

Bezoek attracties

Is de Baby Switch weer in gebruik? 
Ja, de Baby Switch is weer in gebruik. Bezoek je Toverland met een baby of (klein) kind dat de attractie nog niet mag bezoeken? Laat dan één persoon aansluiten in de reguliere wachtrij, de andere persoon (met baby of kind) bezoekt de attractie via de uitgang, waarna je kunt 'switchen'. Hierdoor hoef je niet dubbel te wachten. Bekijk hier welke attracties je met de Baby Switch kunt bezoeken. 

Groepen

Kan ik mijn schoolreis of groepsboeking wijzigen? 
Het is mogelijk om voor je schoolreis of groepsboeking een nieuwe datum vast te leggen. Neem per mail contact met ons op, dan bekijken we samen de opties om je reservering te wijzigen. Vanwege de huidige situatie kan je antwoord langer op zich laten wachten, echter proberen we je bericht z.s.m. te beantwoorden. 

Kan ik een kinderfeestje organiseren in Toverland?
Het is momenteel helaas niet mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in Toverland.
Uiteraard ben je van harte welkom om samen met je huishouden tóch een magische verjaardag te beleven. Kom je op je verjaardag langs? Dan bezoek je Toverland helemaal gratis. Ook in dat geval is het nodig om je bezoekdag te reserveren

Stel je vraag via Facebook

Stond je vraag er hierboven niet tussen? Dat kan natuurlijk! Stel ons je vraag via Facebook Messenger!

Stel je vraag