Veelgestelde vragen

Alles over onze veiligheidsmaatregelen

Toverland is open!

Update 15 september 2021
Op dit moment bekijken wij hoe de maatregelen die zijn aangekondigd in de persconferentie d.d. 14 september toegepast dienen te worden op Toverland. Zodra wij hier meer duidelijkheid over hebben, zullen wij de vragen en antwoorden op deze pagina actualiseren. De huidige antwoorden gelden voor een bezoek aan Toverland tot en met 24 september 2021.


Moet ik van te voren een reservering maken? 
We werken met een maximale bezoekerscapaciteit per dag, waardoor we moeten weten hoeveel gasten er in het park zijn. Het is hierom noodzakelijk om online je bezoekdag vast te leggen. Uiteraard blijft het van belang dat je tijdens je bezoek coronaklachtenvrij bent. Er zijn drie mogelijkheden:

1. Wanneer je via tickets.toverland.com je tickets aanschaft, kun je meteen een bezoekdag selecteren. Actuele openingstijden vind je in de openingstijdenkalender.
2. Heb je een Toverland-abonnement? Ook dan is het reserveren van een bezoekdag verplicht. Dat kan via: account.toverland.com. Je kunt één actieve reservering per keer hebben.
3. Heb je een ticket zonder datum (zoals een flex-ticket of actie-ticket), of koop je je ticket aan de kassa (bijvoorbeeld omdat het gaat om een 60+ of mindervalide-ticket)? Dan vragen we je ook om een reservering te maken via tickets.toverland.com/reserveren/

Waar moet ik een mondkapje dragen? 
We volgen het landelijke mondkapjes beleid. Het is in Toverland niet verplicht om een mondkapje te dragen. Vind je dit zelf toch fijn, dan is dat natuurlijk toegestaan. 

Moet ik me van te voren laten testen? 
Het is niet nodig om je van te voren te laten testen. Uiteraard is het wel van belang dat je géén corona gerelateerde klachten hebt, voorafgaand aan je bezoek aan Toverland. 

Zijn de horecalocaties geopend? 
Ja, tijdens je bezoek zijn diverse horecalocaties geopend voor het afhalen van eten en drinken. De bijbehorende buiten-terrassen zijn geopend, waar je gebruik van kunt maken. Het is niet nodig om hiervoor te reserveren. Download de Toverland-app om te zien welke horecapunten geopend zijn. Bekijk alle maatregelen van het protocol Veilig Samen Uit

Is bedieningsrestaurant The Flaming Feather geopend? 
Ook The Flaming Feather is weer geopend, bekijk de Toverland-app voor actuele openingstijden tijdens jouw bezoek. Hier bedienen we je aan tafel op afstand. Vooraf reserveren is niet mogelijk, meld je bij de host vóór het restaurant. Deze zal je een beschikbare plaats toewijzen. Zowel het terras als het binnenrestaurant zijn geopend, de maximale capaciteit is beperkt, passend binnen de actuele veiligheidsmaatregelen. . 

Zijn de souvenirwinkels geopend? 
Ja, tijdens je bezoek zijn diverse souvenirwinkels geopend. Hierbij kan een beperkt aantal gasten tegelijk naar binnen, dit staat ook aangegeven aan de buitenzijde van de shop(s). Bekijk alle maatregelen van het protocol Veilig Samen Uit.

Welke maatregelen nemen jullie om een veilig bezoek te kunnen garanderen? 
Door het procotol 'Veilig Samen Uit' kunnen je in Toverland genieten van een veilige, verantwoorde en betoverende dag uit. We werken bijvoorbeeld met afstandmarkeringen in de wachtrijen en desinfectiepompjes bij de ingang van attracties, horeca en souvenirwinkels. Bekijk alle maatregelen van het protocol Veilig Samen Uit.

Abonnement

Wanneer is het mogelijk met een Toverland-abonnement een reservering te maken? 
Het is weer mogelijk om als Toverland-abonnementhouder een bezoekdag te reserveren. Dat kan via het speciale online portal

Ontvang ik compensatie voor de gesloten periode? 
Doordat je géén gebruik kon maken van je abonnement, bieden we zoals tijdens de eerdere tijdelijke sluitingen, drie compensatievormen aan. Je kunt hierbij zelf een keuze maken voor een gewenste vorm. Maak je keuze t/m 30 juni 2021 via het online portal voor Magic Members. Maak je géén keuze, dan ontvang je automatisch tegoed op je abonnement. Deze kun je uitgeven aan eten, drinken en merchandise. Ook kun je er betalingen mee doen bij de Gastenservice. 

Hoe zorgt Toverland voor een veilig bezoek? 

Om een bezoek aan Toverland op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen hebben we samen met de Club van Elf, de branchevereniging voor de grootste dagattracties van Nederland, het protocol 'Veilig Samen Uit' opgesteld. Dit protocol biedt 3 garanties:

Wanneer reserveer je je bezoek?

Problemen bij je reservering 

Het lukt me niet om een reserving te maken, wat moet ik doen?
Mocht je, door welke reden dan ook, géén reservering kunnen maken voor een bezoekdag, mail dan naar info@toverland.nl. Om je zo snel mogelijk te kunnen helpen vragen we om een foto of scan van de tickets (waarop o.a. de barcodes goed zichtbaar zijn) mee te sturen. Onze medewerkers kijken graag met je mee!  

Er is iets fout gegaan bij mijn tickets of het lukt niet om deze te bestellen. Wat moet ik doen? 
Je kunt hiervoor in contact komen met Global Ticket via de chatfunctie op tickets.toverland.com of stuur een bericht met een duidelijke omschrijving van je verzoek naar tickets.toverland.com/nl/ticketsupport.
­­


Reeds gekochte of gekregen tickets 

Hoe maak ik een reservering met een bestaand ticket?
Reserveren is eenvoudig. Selecteer je hoeveelheid tickets, voer de barcodes van de tickets in en kies een gewenste datum. Op je ingevoerde e-mailadres ontvang je een reserveringsbevestiging.

 • Let op: neem deze reserveringsbevestiging en het originele ticket mee naar de ticketcontrole. Alleen deze twee bewijzen geven je toegang tot het park. Er is een beperkte capaciteit van kracht, dus het kan voorkomen dat het maxmium aantal gasten op je gewenste bezoekdag al bereikt is. 
   

Extern gekochte tickets 

Ik heb extern tickets gekocht. Moet ik dan reserveren? 
Of je met je extern gekochte tickets nog een reservering moet maken, is afhankelijk of ze mét of zonder datum zijn aangeschaft:

 • Met datum: heb je een ticket aangeschaft met een specifieke datum? Dan is het niet nodig je bezoekdag te reserveren.

 • Zonder datum: heb je een ticket gekocht voor een periode (zonder bezoekdatum) - zoals bijvoorbeeld bij Albert Heijn, dan is een reservering noodzakelijk.​​ Je kunt op basis van de barcode een gewenste bezoekdag vastleggen via tickets.toverland.com/reserveren. Tijdens je bezoek is het noodzakelijk dat je zowel je reservering als je originele tickets meeneemt.

Heb ik nog steeds korting op andere parken met mijn Toverland-abonnement? 
De voordelen met je Toverland-abonnement bij partnerparken van de Club van Elf, de branchevereniging van pretparken, kunnen verschillen. Het is hierdoor raadzaam om dit voor je bezoek altijd na te vragen bij het betreffende park. Wel is het weer mogelijk om met een ander abonnement Toverland met korting te bezoeken. Deze voordelige tickets kun je aanschaffen bij de ticketkassa's of Gastenservice. Ook is de 5% korting op horecaproducten en merchandise binnen Toverland gewoon geldig. Bekijk hier de geldende voordelen voor gasten met een Toverland-abonnement.

Bezoek attracties

Wat is de procedure m.b.t. het sluiten van beugels?
In veel gevallen sluiten we de beugels weer op de 'oude' manier, waarbij onze medewerkers je beugel controleren. Het gaat hier om vluchtig contact. Medewerkers nemen hierbij mogelijk de nodige voorzorgsmaatregelen, zoals mondkapjes en/of handschoenen.

Zijn de bagagerekken op de stations te gebruiken om mijn spullen op te bergen?
Uit veiligheidsoverwegingen zijn de bagagebakken op de stations niet in gebruik. Bij attracties waarbij je je bagage niet mee mag nemen, laat je je spullen achter op het station. Bij verschillende attracties, zoals Expedition Zork, is het niet meer mogelijk om je bagage achter te laten op het station. Hier is het noodzakelijk om je spullen mee te nemen. Onze medewerkers zullen je daar ook op wijzen. 

Is de Baby Switch nog in gebruik?
Je kunt op dit moment, door de genomen maatregelen, géén gebruik maken van het wachtsysteem Baby Switch. 

Mag ik wanneer de wachtrij het toelaat een keer blijven zitten?
Door de genomen veiligheidsmaatregelen is het niet mogelijk om een tweede rondje te maken, ook niet wanneer de wachtrij dat toe zou laten. We vragen je dan vriendelijk om opnieuw de wachtrij te af te leggen.  

Naast wie mag ik zitten in een attractie?
Wanneer je Toverland met je huishouden bezoekt, kun je zonder problemen plaatsnemen naast één van je familieleden. Onze medewerkers wijzen je een zitplaats toe. 

Bezoek mindervaliden en rolstoelgebruikers

Wanneer kan ik gebruik maken van de speciale ingangen?
Je ontvangt een toegangsbandje (blauw of oranje), wanneer je de reguliere, meanderende wachtrij niet kunt bezoeken, vanwege (medische) klachten, of omdat je rolstoelgebonden of slecht ter been bent. Vul hiervoor online het formulier in, waarbij je aangeeft of je wel of geen begeleiding nodig hebt. 

 • Oranje bandje: één begleider is noodzakelijk (18+) om gebruik te maken van de attracties.
 • Blauw bandje: attractiebezoek kan zelfstandig gebeuren (eventueel met maximaal drie personen uit hetzelfde huishouden. Bij Djengu River en Merlin's Quest is dat mogelijk met meer personen uit hetzelfde huishouden.)

Zijn alle attracties toegankelijk voor mindervaliden?
Onderstaande attracties zijn door de maatregelen voor rolstoelgebruikers of mindervaliden niet toegankelijk:

 • Wildwaterbaan Expedition Zork
 • Lanceerachtbaan Booster Bike 
  Hier is het ook niet mogelijk om de attractie via de uitgang te betreden, vanwege de 1,5 meter afstand die we bij iedere attractie waarborgen.
 • Houten achtbaan Troy is te bezoeken wanneer souvenirshop Trojaanse Schatten geopend is. Meld je hier aan de kassa. Onze medewerker zorgt ervoor dat je op een veilige manier het station kunt bereiken.

Ondersteunen medewerkers nog steeds bij het in- en uitstappen? 
De medewerkers bij de attracties kunnen niet ondersteunen bij het in- en uitstappen, aangezien medewerkers op gepaste afstand moeten blijven. Wanneer je hulp nodig hebt bij het instappen, is er een begeleider nodig. Ook in het geval van calamiteiten of een ontruiming. 

Hoeveel begeleiders zijn er toegestaan? 
Het is weer toegestaan om maximaal drie begeleiders mee te nemen tijdens je bezoek aan de attracties. 

Ik kan niet zelfstandig instappen. Wat moet ik doen? 
In dit geval is het nodig om een begeleider mee te nemen die je kan onsteunen bij het in- en uitstappen van onze attracties. Ook in het geval van een calamiteit of technische storing is dan begeleiding noodzakelijk.

Hoe werkt het gebruik van de lift bij deze aangepaste procedure? 
Bij veel attracties kun je gebruik maken van een lift om het station te bereiken. Wanneer dat het geval is, is het noodzakelijk om in de lift te blijven wachten tot de stations-medewerkers je komen halen. Hierdoor kunnen we ook hier de 1,5 meter afstand maatregelen handhaven. 

Waar koop ik mijn tickets als rolstoelgebruiker of bezoeker met een beperking?
Je kunt je tickets aanschaffen bij de Gastenservice, aan de linkerzijde van de hoofdentree. We raden je aan op voorhand alvast de toegankelijkheidsverklaring in te vullen. 

Bekijk toegankelijkheid mindervaliden

Groepen

Kan ik mijn schoolreis of groepsboeking wijzigen? 
Het is mogelijk om voor je schoolreis of groepsboeking een nieuwe datum vast te leggen. Neem per mail contact met ons op, dan bekijken we samen de opties om je reservering te wijzigen. Vanwege de huidige situatie kan je antwoord langer op zich laten wachten, echter proberen we je bericht z.s.m. te beantwoorden. 

Kan ik een kinderfeestje organiseren in Toverland?
Het is momenteel helaas niet mogelijk om een kinderfeestje te organiseren in Toverland.
Uiteraard ben je van harte welkom om samen met je huishouden tóch een magische verjaardag te beleven. Kom je op je verjaardag langs? Dan bezoek je Toverland helemaal gratis. Ook in dat geval is het nodig om je bezoekdag te reserveren

Stel je vraag via Facebook

Stond je vraag er hierboven niet tussen? Dat kan natuurlijk! Stel ons je vraag via Facebook Messenger!

Stel je vraag