Aangepaste maatregelen

We hebben diverse maatregelen getroffen om o.a. de 1,5 meter-maatregelen te kunnen garanderen tijdens je bezoek. Hierdoor zal je dag er misschien iets anders uit zien dan dat je gewend bent, maar nog net zo magisch zijn. Ook de procedures die je hieronder leest, kunnen aangepast zijn. Bekijk daarom onze aangepaste maatregelen.

Coronamaatregelen - Vraag & Antwoord

Een veilig bezoek

Moet ik mijn bezoekdag reserveren? 
Iedereen die Toverland bezoekt (ook abonnementhouders) dient naast een geldig ticket zijn of haar plekje te reserveren. Het is heel gemakkelijk om online te doen. We werken met een maximum aantal bezoekers per dag zodat we weten hoeveel gasten we op het park hebben. Bekijk hier hoe je kunt reserveren.

Met welke maatregelen moet ik rekening houden? 
Om je bezoek veilig te laten verlopen werken we met het protocol Veilig Samen Uit. We hebben diverse maatregelen genomen, zoals afstandmarkeringen in de wachtrijen en extra desinfectiepunten. Bekijk hier alle maatregelen.

Bekijk meer vragen m.b.t. het coronavirus

Tickets

Wat is de entreeprijs van Toverland?
We werken met variabele ticketprijzen. Deze zijn afgestemd op het aanbod en de openingstijden. Bekijk hier al onze entreeprijzen. Via onze online ticketshop koop je tickets met korting.

Moet ik mijn (parkeer)tickets uitprinten? 
Het is niet nodig om je tickets af te drukken. We kunnen parktickets en parkeertickets direct vanaf je telefoon scannen Tip: zorg om het scanproces soepel te laten verlopen dat je je digitale tickets vooraf paraat hebt en de helderheid van de telefoon op zijn hoogste stand staat.  Voorkeur heeft het PDF-ticket over een printscreen. 

Waar kan ik een parkeerkaart kopen? 
Parkeertickets zijn online te koop via: tickets.toverland.com, bij de Gastenservice of bij de ticketautomaten op het entreeplein. Tip: schaf deze al aan het begin van de dag aan, dat voorkomt drukte aan het einde van de dag. Je kunt bij het uitrijden fysieke parkeerkaarten of het PDF-bestand scannen bij de slagboom.

Bekijk prijzenoverzicht

Abonnement

Waar en wanneer kan ik een abonnement aanschaffen?
Je kunt fysiek bij de Gastenservice (links van de hoofdentree) een abonnement afsluiten. Je kunt online alvast je gegevens invullen, zodat we je sneller kunnen helpen bij de Gastenservice. De looptijd van je abonnement gaat vanaf dat moment in. Het is mogelijk om tot een half uur voor sluiting van het park een abonnement aan te schaffen. Sluit je na je dag Toverland een abonnement af, dan ontvang je je dagentree retour. Bekijk hier meer informatie of vraag in het park naar de mogelijkheden.

Welke voordelen heb ik als abonnementhouder?
Als abonnementhouder profiteer je van verschillende voordelen, zoals korting op souvenirs, eten en drinken tijdens je bezoek. Bekijk alle actuele abonnementhoudersvoordelen

Mag je met een abonnement gratis naar 'bijzondere dagen'?
Je abonnement is ook geldig tijdens park-activiteiten binnen de reguliere parkopening, dus bijvoorbeeld ook tijdens Summer Feelings, Halloween en de Magische Winterweken.

Meer over je abonnement

Praktische zaken

Wat zijn de openingstijden van het park?
De openingstijden van Attractiepark Toverland vind je in de kalender.

Beschikt de parkeerplaats over oplaadpalen voor elektrische auto's? 
Op dit moment beschikt onze parkeerplaats niet over oplaadpalen voor elektrische auto's. We bekijken op dit moment de mogelijkheden om ons parkeerterrein hiermee wellicht wel uit te rusten.

Is er een Kiss & Ride bij Toverland?
Wanneer je iemand wil afzetten of ophalen bij Toverland kun je gebruik maken van de Kiss & Ride. Rijd hiervoor de parkeerplaats voorbij en volg de bebording.

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Je kunt gratis gebruik maken van onze fietsenstalling. Deze bevind zich ter hoogte van de wandelpromenade naar de hoofdentree. 

Zijn er buggy's of bolderwagens beschikbaar? 
Het is niet mogelijk om buggy's of bolderwagens bij Toverland te huren. Uiteraard is het wel mogelijk om je eigen buggy of bolderkar mee te nemen. Tip: neem een (ketting)slot mee, zodat je de wagen vast kunt zetten bij attractiebezoek. 

Waar kan ik pinnen?
Het is mogelijk om bij de ticketkassa's, alle horecapunten en souvenirwinkels te pinnen. Wanneer je contant geld wil opnemen, meld je dan bij de informatiebalie bij de ingang. 

Zijn er kluisjes beschikbaar? 
Je kunt onbeperkt gebruik maken van de lockers in Port Laguna (bij binnenkomst aan de linkerkant) en het Land van Toos (dichtbij de Sim sa la Klim) voor €2,- per dag. 

Zijn huisdieren toegestaan?
Huisdieren zijn niet toegestaan in Toverland. Het bezoeken van Toverland met blindegeleide- of hulphonden is wel mogelijk.

Is er een ruimte waar ik kan kolven?
Het is mogelijk om te kolven in de EHBO ruimte. Hiervoor kan je je bij de entree melden. De melk mag dan in de koelkast in de EHBO ruimte bewaard worden. Wanneer er een EHBO geval is, heeft deze persoon voorang. 

Ik ben mijn kind(eren) kwijt, wat moet ik doen? 
Meld je hiervoor bij één van de horeca- of souvenirlocaties of spreek een Toverland-medewerker aan. Je kunt hiervoor ook contact opnemen met het algemene Toverland-nummer: 077 467 7050.

Ik ben iets verloren in het park, wat moet ik doen? 
Ben je in het park? Ga langs bij de Gastenservice en vraag naar de gevonden voorwerpen. Ben je niet meer in het park? Mail naar: gastenservice@toverland.nl.

Bekijk alle voorzieningen

Mindervaliden en rolstoelgebruikers

Welke attracties zijn toegankelijk? 
Vrijwel alle attracties zijn toegankelijk voor mindervalide bezoekers of in een rolstoel. In veel gevallen is het mogelijk om het station te bereiken via een speciale rolstoelingang of lift (Dwervelwind, Djengu River en Maximus' Blitz Bahn). Enkele attracties, zoals het Kletterparcours, zijn niet toegankelijk. Bekijk hier per attractie wat je wel en niet kunt bezoeken of waar je rekening mee moet houden.  

Hoe kan ik gebruik maken van de rolstoelingang?
Wanneer de reguliere wachtrij niet kunt bezoeken, kun je gebruik maken van de speciale (rolstoel)ingangen bij de attracties. Hiervoor kun je online of bij de Gastenservice een formulier invullen, waarna je een bandje ontvangt. Hierdoor kunnen medewerkers op het station zien in hoeverre je hulpbehoevend bent. Lees hier meer over onze werkwijze. 

Zijn alle paden, toiletten en faciliteiten toegankelijk?
Vrijwel het gehele park is toegankelijk voor mindervalide bezoekers of rolstoelgebruikers. Er zijn enkele uitzonderingen in de Magische Vallei, waar je enkele trappen zijn. De gangbare paden om je van gebied naar gebied te verplaatsen zijn wel toegankelijk. In veel plaatsen in het park vind je bij de toiletten, speciale rolstoeltoiletten of verzorgingsruimten, behalve in Ithaka. Daarbij is het ook mogelijk om een persoon liggend te verzorgen. In de souvenirshops Trojaanse Schatten bij Troy en het Maximus' Blitz Punkt bij de Maximus' Blitz Bahn is minder bewegingsvrijheid door de kleine oppervlakte.

Kan ik gebruik maken van de autipas?
Op vertoon van de autipas ontvang je korting aan de kassa, op tickets vanaf 140cm, voor de persoon van wie de autipas is. Ervaar je dat de wachtrijen bij bepaalde attracties te lang zijn, meld je dan bij de entree met een verklaring (van de huisarts, dokter of psycholoog) waarin staat dat wachten niet mogelijk is en een identiteitsbewijs. Daar zal worden bekeken of er iets kan worden gedaan om je bezoek aangenamer te maken.

Kan ik gebruik maken van de speciale rolstoel- of mindervalidenparkeerplaatsen?
Wanneer je gebruik wil maken van deze speciale parkeerplaatsen vragen we om een Europese Mindervalidenparkeerkaart. Dit omdat het om een beperkt aantal beschikbare plaatsden gaat. Deze parkeerplaatsen bevinden zich dichterbij de entree van het park, waardoor de wandelafstand beperkt(er) is. 

Toegankelijkheid mindervaliden en rolstoelgebruikers

Toegankelijkheid attracties

Geldt er een minimale en/of maximale lengte voor bepaalde attracties?
Voor de meeste attracties geldt een minimale lengte. Bekijk dit overzicht om te zien wat kinderen zonder of met begeleiding kunt bezoeken. Tip: download de Toverland-app daarin kun je per attractie de toegankelijkheidseisen zien. Ook voordat je een attractie bezoekt, kun je dit op de bebording terugvinden. 

Welke attracties zijn te bezoeken als je zwanger bent?
Uit veiligheidsoverwegingen zijn niet alle attracties toegankelijk voor zwangere vrouwen. Ook kan het voorkomen dat een bepaalde attractie wordt afgeraden. Bekijk dit overzicht of de bebording voor de attractie. Omdat je geen gebruik kunt maken van alle attracties kun je profiteren van een gereduceerd tarief.
 

Alles over toegankelijkheid attracties

Eten en drinken

Mag ik mijn eigen eten meenemen?
Het is zeker toegestaan om je eigen eten en drinken mee te brengen naar Toverland.

Waar kan ik glutenvrij eten in het park?
Wij hebben altijd glutenvrije producten op voorraad. Hiervoor kun je terecht in Wunderwald en Katara Plaza. Vraag één van onze horecamedewerkers naar de mogelijkheden.

Waar kan ik babyvoeding opwarmen?
Vraag bij één van de horecalocaties naar de mogelijkheden. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Waar kan ik mijn petflesjes invleveren? 
Je kunt je petflesjes met statiegeld op twee manieren retourneren. 
- Deponeer je petfes in één van de donatiebakken (verspreid door het park) en steun het goede doel. 
- Lever je flesje in bij de flessenautomaat in het Wunderwald, naast indoor-funhouse Villa Fiasko, en ontvang een bonnetje. Hiermee kun je bij diverse horecapunten je statiegeld ontvangen. 

Merchandise

Ik heb een souvenir aangeschaft, maar deze is kapot of beschadigd. Wat moet ik doen? 
Neem contact met ons op via: FacebookTwitter of stuur een mail naar info@toverland.nl. Geef via een privé-bericht of mail duidelijk aan om welk product het gaat, stuur een foto mee van het product (om eventuele beschadigen aan te tonen) en fotografeer of scan de kassabon (waarop een aanschafdatum te zien is). Heb je geen kassabon meer? Dan is een bankafschrift ook voldoende. 

Klachten of opmerkingen

Ik heb een klacht/opmerking? Waar kan ik deze melden?
Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen: info@toverland.nl, Facebook en Twitter. We reageren dan z.s.m. op je bericht. 

Multimedia en verzoeken

Is het mogelijk om een onride te maken in een attractie?
In vrijwel alle attracties van Attractiepark Toverland is het mogelijk om zelf een onride te maken. Bekijk zelf wat er waar mogelijk is én download het Onrides-PDF! Neem voor commerciële opnames contact op met de afdeling Marketing via: marketing@toverland.nl.

Kan Toverland mijn organisatie of goede doel sponsoren?
Jaarlijks spant Toverland zich in voor verschillende organisaties en goede doelen die als doel hebben kinderen een onbezorgde dag te laten beleven. Zo steunen we o.a. Make a Wish en Villa Pardoes. Hierdoor is het in veel gevallen niet mogelijk om op andere (persoonlijke) sponsorverzoeken in te gaan.

Deel deze pagina