Wil je iets weten over de Halloween?

Wil je naar de Halloween Nights komen maar zit je nog vol vragen? Misschien hebben we ze hieronder al voor je beantwoord. 

Is er voor de Halloween Nights een coronatoegangsbewijs nodig? 
Nee, om de Halloween Nights te bezoeken heb je géén coronatoegangsbewijs nodig. Enkel wanneer je bedieningsrestaurant (binnen) The Flaming Feather of het Halloween-buffet 'Trick or Eat' bezoekt, dien je een geldig coronatoegangsbewijs* én geldig ID-bewijs te laten zien. 
*Je verkrijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig gevaccineerd bent, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Iedereen vanaf 13 jaar heeft een coronatoegangsbewijs nodig. Van de afhaalhoreca kan iedereen gebruikmaken.

Welk ticket heb ik nodig om de Halloween Nights te bezoeken? 
Met het reguliere Toverland-ticket heb je toegang tot de Halloween Nights. Dit ticket is geldig van 10:00 tot 23:00 uur, waardoor je dus ookal overdag van alle attracties en de Halloween Days kunt genieten. Het is noodzakelijk om je bezoekdag van te voren te reserveren via onze ticketshop

  • Heb je nog tickets (van vorig jaar)?
    Mail hiervoor minimaal één week voor je bezoek naar info@toverland.nl en vermeld in de mail de volgende zaken: barcodes tickets, je mailadres waarmee de tickets zijn aangeschaft en de nieuwe, gewenste bezoekdatum. Je ontvangt dan nieuwe tickets. 
     
  • Ik heb nog extern gekochte tickets wat moet ik doen?
    Je hoeft dan enkel een nieuwe reservering te maken via: tickets.toverland.com/reserveren. Neem tijdens je bezoekdag wel de originele tickets mee. 


Kan ik met mijn Toverland-abonnement naar de Halloween Nights? 
Je kunt gratis met je Toverland-abonnement de Halloween Nights bezoeken. Het is mogelijk om één extra reservering naast je reguliere reservering te maken. Verder is het mogelijk om één spookhuis per bezoekdag gratis te bezoeken. Maak deze reserveringen via het online portal voor Magic Members

Welke spookhuizen zijn er betaald?
De Haunted Experiences: Maison de la Magie, Fear the Woods, 20 Years of Fear, The Witches Forest en The Dollhouse, zijn betaalde ervaringen. Meer info over alle spookhuizen vind je hier. Je kunt deze los bezoeken vanaf €5,- of je kunt gaan voor de Fear Pass (hiervan is per avond een gelimiteerde oplage verkrijgbaar). Uiteraard heb je daarnaast nog een Toverland-ticket nodig. Je kunt je reguliere dagticket en de spookhuizen reserveren via onze ticketshop: tickets.toverland.com.

Waarom zijn de spookhuizen betaald? 
Om de doorstroming te bevorderen hebben we ervoor gekozen om de Haunted Experiences dit jaar betaald te maken en te werken met een tijdslot.

- Ik heb nog tickets gekocht op Toverland.com

 

Hoe werkt het tijdslot voor de spookhuizen? En hoe lang sta ik dan nog te wachten?

Voor je bezoek aan de Haunted Experiences werken we met een tijdslot, welke je zelf kunt kiezen. Je sluit op dat gekozen moment aan in de wachtrij van het spookhuis. Hierdoor wacht je ongeveer maximaal 15 minuten. 

 

Waar kan ik met mijn Toverland-ticket gratis gebruik van maken? 

Alle scare zones: Fiësta de los Muertos, DesTroy, Morgana's Frozen Knights, Shadows of the Sea en Cirque (inclusief cakewalk) zijn gratis te bezoeken, wanneer je een Toverland-ticket hebt. Wil je alle Haunted Experiences bezoeken dan kun je deze los betalen of kiezen voor de Fear Pass. Uiteraard is ook de afsluitende vuurwerkshow ook voor iedereen gratis te bewonderen. 

 

Wat is inclusief bij de Fear Pass?

Met de Fear Pass kun je voor een vast bedrag alle vijf Haunted Experiences bezoeken. Verder heeft het de volgende voordelen: 

Betreed de wachtrij wanneer je maar wilt (géén reservering voor tijdslot nodig)

Toegang tot dinerbuffet ‘Trick or Eat’

Limited edition Fear Pass festivalbandje

Waar mag ik filmen en waar niet? 

Het is toegestaan om te filmen in de scare zones, echter zonder flits of zaklamp. Dit om de spannende sfeer van de scare zone niet te verpesten. Filmopnames maken ín de spookhuizen is niet toegestaan.

Wat is de adviesleeftijd voor de Halloween Nights?

De adviesleeftijd van de Halloween Nights is 12+. Echter is het lastig om aan te geven wat iedereen écht eng of niet eng vindt, daarom raden we je aan om goed naar je eigen angsten te kijken. We werken bij iedere scare zone, Haunted Experiences met een aantal 'spinnen', waarmee we de engheid van de ervaring aangeven. Lees hier meer. Verder kun je de Halloween Toverstaf aanschaffen, waarmee je de griezels en scares op afstand kunt houden. 

Waar is de Halloween Toverstaf te verkrijgen? En waar kun je deze gebruiken? 

De Halloween Toverstaf zorgt ervoor dat je alle greizels op afstand kunt houden. Je kunt deze online aanschaffen wanneer je je tickets reserveert of in het park bij Mundo Magica (Port Laguna) óf de Halloween-shop in het Land van Toos. Je kunt de toverstaf gebruiken in de scare zones, m.u.v. Cirque. Bij de Haunted Experiences werkt de Halloween Toverstaf niet. 

 

Mag ik me verkleden en schminken? 

Verkleden en schminken is toegestaan voor kinderen tot 10 jaar. Dit om verwarring te voorkomen met acteurs en entertainers. 

Iemand brengt me naar Toverland en haalt me weer op, waar is dit mogelijk? 

Speciaal voor de Halloween Nights is er een Kiss & Ride op de parkeerplaats ingericht. Bekijk hier meer informatie en volg hiervoor de bebording ter plaatse.