Antwoord op je vragen

In 2020 zijn er enkele veranderingen in de abonnementsvormen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor bezitters van een kinder- en/of seniorenabonnement. Ook wordt er een abonnement toegevoegd voor rolstoelgebruikers.
We beantwoorden je vragen over: 

- Nieuwe ticketsoorten 
- Verruiming kinderabonnement 
- Aanpassing seniorenabonnement
- Abonnement rolstoelgebruikers
- Verruiming van de openingstijden 2020

Veelgestelde vragen: nieuwe ticketsoorten

Wat gaat er aan mijn abonnement veranderen door de nieuwe ticketsoorten? 
Voor jou als abonnementhouder zijn er geen veranderingen door de nieuwe ticketsoorten. De abonnementsprijzen blijven gelijk én je abonnement is op elke dag dat Toverland geopend is gewoon geldig, ook tijdens speciale parkevenementen zoals de Midzomeravonden en Halloween Nights.

Veelgestelde vragen: verruiming kinderabonnement

Wat gaat er precies veranderen in het kinderabonnement? 
We hebben de maximale lengte van het kinderticket en het bijbehorende kinderabonnement verruimd. Voorheen gold het kinderabonnement voor kinderen van 90 cm tot 120 cm, maar vanaf de start van het Pre-season op 22 februari verschuiven we deze grens naar 140 cm. Het kan dus voorkomen dat een kind nu een volwassenenabonnement heeft (omdat hij/zij groter is dan 120 cm), maar volgens de nieuwe regeling nog een kinderabonnement hoort te bezitten. In dat geval word je hiervoor door ons gecompenseerd.

Wanneer heb ik recht op compensatie? 
Heeft jouw kind op dit moment een lengte van 120 cm t/m 139 cm én een geldig Toverland-abonnement voor 2020, dan heb je recht op compensatie. Hiervoor kun je terecht bij de Gastenservice. Om te bepalen hoeveel compensatie je ontvangt wordt er gekeken naar de einddatum van het abonnement. Op welk moment je langsgaat bij de Gastenservice maakt hierdoor niet uit voor de hoogte van de compensatie, zolang dat maar binnen de looptijd van het abonnement is en vóórdat je kind groter is dan 140 cm (vanaf deze lengte heb je namelijk weer een volwassenenabonnement nodig). Ieder kind wordt bij de Gastenservice fysiek nagemeten en metingen worden altijd gedaan met schoenen aan.

Wat zal de compensatie bedragen? 
Afhankelijk van de einddatum van het kinderabonnement is een compensatie vastgesteld. In de tabel hieronder kun je zien wat het uiteindelijke compensatiebedrag zal zijn. Mocht je vragen hebben over de looptijd van je abonnement, neem dan contact met ons op. Je ontvangt de compensatie in de vorm van een cadeaucheque. Hiermee kun je op alle locaties in Toverland betalen. 

Bekijk ook de voorwaarden onder de tabel. 

 • Hoeveel compensatie krijg ik?

  In deze tabel kom je te weten hoeveel je compensatie door de verruiming van het kinderabonnement zal inhouden, afhankelijk van de einddatum van het abonnement.

 • Hoe ontvang ik deze compensatie?

  De compensatie ontvang je in de vorm van een cadeaucheque. Deze is binnen Toverland vrij te besteden voor eten, drinken, souvenirs en tickets.

 • Einddatum abonnement + compensatie:
 • 14 jan t/m 13 feb 2020€ 2,50
 • 14 feb t/m 13 mrt 2020€ 5,00
 • 14 mrt t/m 13 apr 2020€ 7,50
 • 14 apr t/m 13 mei 2020€ 10,00
 • 14 mei t/m 13 jun 2020€ 12,50
 • 14 jun t/m 13 jul 2020€ 15,00
 • 14 jul t/m 13 aug 2020€ 17,50
 • 14 aug t/m 13 sep 2020€ 20,00
 • 14 sep t/m 13 okt 2020€ 22,50
 • 14 okt t/m 13 nov 2020€ 25,00
 • 14 nov t/m 13 dec 2020€ 27,50
 • 14 dec 2020 t/m 13 jan 2021€ 30,00

Voorwaarden compensatieregeling verruiming kinderabonnement 

 • Compensatie vindt alleen plaats bij de Gastenservice (hoofdentree) in Toverland.
 • Het betreffende kind moet op het moment van compensatie zelf aanwezig zijn en dient dan kleiner te zijn dan 140 cm om een compensatie te kunnen ontvangen.
 • Ieder kind wordt bij de Gastenservice nagemeten. De meting wordt altijd gedaan met de schoenen aan.
 • De oude abonnementspas dient te worden ingeruild voor een nieuwe pas.
 • Het recht op compensatie vervalt indien de einddatum van het abonnement verstreken is.
 • Compensatie vindt plaats in de vorm van een cadeaucheque (vrij te besteden in het park). Er worden geen contanten terugbetaald.
 • Indien het kind voor het bereiken van de einddatum van het abonnement alsnog de grens van 140 cm bereikt, dient voor de resterende maanden van de looptijd €2,50 per maand bijbetaald te worden.

Veelgestelde vragen: aanpassing aan het seniorenabonnement (55+)

Wat gaat er precies veranderen aan het seniorenabonnement? 
Bij de nieuwe ticketprijzen voor seizoen 2020 is de minimumleeftijd van het seniorenticket veranderd van 55 naar 60 jaar. Hierdoor kun je voortaan ook pas vanaf 60 jaar gebruikmaken van het seniorenabonnement.

Wat betekent dat voor je huidige 55+ abonnement?
Ben je op dit moment tussen de 55 en 59 jaar oud en ben je in het bezit van een seniorenabonnement, dan kun je hier tot het einde van de looptijd gewoon gebruik van blijven maken. Je hoeft niet bij te betalen. Mocht je je abonnement vervolgens willen verlengen en ben je dan nog geen 60 jaar, dan dien je een regulier volwassenenabonnement aan te schaffen.

Veelgestelde vragen: abonnement voor rolstoelgebruikers

Per wanneer is er een abonnement voor rolstoelgebruikers? 
Vanaf 22 februari, bij de start van het Pre-season, introduceren we gereduceerde entreetickets voor rolstoelgebruikers. Vanaf dan kun je ook een rolstoelabonnement aanschaffen. De gereduceerde prijs hiervan zal € 50,- voor een heel jaar bedragen (een regulier volwassenenabonnement kost € 105,- per jaar). Je kunt dit abonnement upgraden met een parkeerabonnement, waardoor je onbeperkt het gehele jaar kunt parkeren voor €40,-. 

Waarom waren rolstoelgebruikers voorheen gratis en nu niet meer? 
De afgelopen jaren konden rolstoelgebruikers Toverland gratis bezoeken. Voor mindervaliden of personen die slechter ter been zijn was er altijd al een gereduceerd tarief. Ook als rolstoelgebruiker kun je dankzij alle aanpassingen aan de attracties en speciale ingangen vrijwel alle attracties bezoeken. In veel gevallen gebeurt dat via de uitgang van de attractie en is er een lift aanwezig. Door deze faciliteiten kunnen ook rolstoelgebruikers een magische dag beleven in Toverland. Lees meer over de toegankelijkheid bij onze attracties voor rolstoelers en mindervaliden. 

Veelgestelde vragen: verruiming openingstijden

Wat betekenen de aangepaste openingstijden voor mijn abonnement?
De openingstijden van Toverland worden in 2020 verlengd. Het park is dan minimaal tot 18.00 uur geopend. In de zomervakantie (11 juli t/m 30 augustus) is Toverland zelfs tot 20.00 uur geopend. Daarnaast begint het zomerseizoen extra vroeg. In de voorjaarsvakantie (22 februari t/m 1 maart) en de weekenddagen in maart (7 + 8, 14 + 15 en 21 + 22 maart) openen we tijdens het Pre-season al het gehele park. Ook vinden er in 2020 meer evenementen plaats dan ooit, met maar liefst 12 Midzomeravonden en 14 Halloween Nights. Dit zijn 8 avonden meer dan in 2019! Op 17 mei keert ook YOUTUBERSxTOVERLAND terug voor een tweede editie.

Van 9 november 2020 t/m 18 december 2020 is Toverland alleen geopend in de weekenden met de indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald. Op doordeweekse dagen in deze periode zal Toverland gesloten zijn. Heb je een abonnement aangeschaft in de periode van 10 november 2019 t/m 8 december 2019, dan verlengen we jouw Toverlandabonnement automatisch én gratis met 2 maanden, zodat je geen dagen van jouw reeds afgesloten abonnementsperiode misloopt.

Op de site staat dat jullie dicht gaan. Klopt dat?
In de periode van 9 november 2020 t/m 18 december 2020 is Toverland alleen op zaterdag én zondag geopend. In deze periode kun je genieten van Indoor, waarbij de overdekte themagebieden Land van Toos en Wunderwald geopend zijn. Alle daarbij horende attracties, zoals de Maximus’ Blitz Bahn, Expedition Zork én de Booster Bike zijn dan ook geopend.

 

 

Nog vragen? Stel ze via:

Deel deze pagina