Een bijzonder souvenir: de Paraplu Pet

Over een tijdje heropent onze compleet vernieuwde wildwaterbaan Expedition Zork. Maar daar blijft het niet bij, want we pakken ook uit met een heel bijzonder souvenir: de Paraplu Pet. We primeuren je deze graag!

30-03-2022 door Martijn van Gerwen

Niet alleen op de bouwplaats zijn we druk in de weer met Expedition Zork, maar ook bij andere afdelingen binnen Toverland. Zo ook bij de afdeling Merk & Creatie. Medewerkster Hilke van den Heuvel vertelt: ''Ook wij hebben flink gebrainstormd over hét ultieme souvenir. Het moet natuurlijk passen binnen het aanbod, maar ook onderscheidend zijn. Het moest iets worden dat je als gast graag wil hebben, een écht collectors item. Al snel kwamen we toen op het één en ander, maar toch waren we nog niet overtuigd. Toen kwam één van onze collega's met het gouden ei: hoe leuk zou het zijn als je het souvenir ook daadwerkelijk tijdens je vaartocht kunt gebruiken!?''

''Wanneer je gaat kijken naar de gezelschappen die Expedition Zork bezoeken, hebben deze aardig wat overeenkomsten'', vertelt Hilke verder. ''Hoe ironisch het ook is, wanneer je in een waterattractie stapt, wil je eigenlijk helemaal niet nat worden. Om deze negatieve eigenschap van een wildwaterbaan om te buigen naar iets positiefs, omarmen we dit inzicht maar al te graag met ons souvenir-aanbod." Daarom introduceren we de Paraplu Pet, een bijzondere cap mét paraplu die je tijdens je vaartocht op kunt zetten. Hiermee ben je verzekerd van een droog pak én is ook niemand meer de pineut. ''Expedition Zork wordt hierdoor ook in één klap de droogste wildwaterbaan van Nederland én ook een stuk geschikter om te blijven bezoeken in de winter'', vult Hilke aan.

''Hierdoor wordt Expedition Zork in één klap de droogste wildwaterbaan van Nederland.''

Het ontwerp
De naam van het souvenir verklapt eigenlijk al wat je ervan mag verwachten. Je zet de opvallende cap eenvoudig op je hoofd en kunt deze via een trekkoord verstevigen. Hilke: ''Het is natuurlijk wel van belang dat we ervan uit mogen gaan dat deze pet goed blijf zitten, aangezien het dragen van een pet normaal gesproken niet toegestaan is in Expedition Zork. Ook een paraplu mag je niet zomaar meenemen, dus dit is eigenlijk het beste van twee werelden''. Door het bedrukte nylon doek met waterblokkerende coating zorgt de Paraplu Pet gegarandeerd voor een droog pak. De elastische band zorgt voor een comfortabel gevoel, ook wanneer je bijvoorbeeld je pet als een 'schild' wil gebruiken bij een naderende splash.

Het gemak
Ook is de Paraplu Pet weer eenvoudig op te vouwen, zodat je deze makkelijk mee kunt nemen tijdens je dag in Toverland. ''Deze pet moet natuurlijk niet weer voor andere ongemakken zorgen tijdens je dag Toverland'', vult Hilke lachend aan. Uitgevouwen is de diameter 91,4 cm en opgevouwen 25 cm en slechts 300 gram zwaar.  Uiteraard is de print op de cap uitgevoerd in de typische stijl van uitvinder Maximus Müller. Zo zijn er verschillende krabbels en tekeningen terug te vinden op de Parplu Pet, die wellicht weer het begin zijn van nieuwe uitvindingen.

Er is zelfs al nagedacht over de toekomst van dit unieke souvenir: ''Wanneer de pet aanslaat, hebben we al overwogen om later dit seizoen het ook mogelijk te maken om je eigen, gepersonaliseerde print (bijvoorbeeld van je eigen gezicht of je hond) erop te laten drukken bij het Ausgabepunkt, de verkoopkiosk van wildwaterbaan Expedition Zork''.

Ook nieuw: de online Tovershop
Voorafgaand aan de heropening van Expedition Zork is de Paraplu Pet al online verkrijgbaar in onze nieuwe, online souvenirshop. Vóór aankomend weekend opent de Tovershop namelijk haar deuren. Hier is het dan o.a. al mogelijk om de nieuwe Paraplu Pet aan te schaffen. Deze is al voor jou voor maar €14,00. Uiteraard is deze later ook verkrijgbaar in de souvenirshops van Toverland. Door de Paraplu Pet ben je pas écht goed voorbereid op je toekomstige vaartocht in Expedition Zork!

Naar Tovershop

Volg de bouw(updates)
Blijf voor nieuwe updates ook geregeld het Maximus' Bauhaus in de gaten houden wanneer je ín Toverland bent, want uitvinder Maximus Müller wil zijn geheimzinnige plannen nog wel eens laten slingeren. Wie weet heb je daarmee wel een primeur te pakken. Ook blijven we je op de hoogte houden via de online werktafel. 

Meer over de gigantische upgrade