Twee nieuwe draken strijken neer in Avalon

De inwoners van Avalon krijgen gezelschap van een tweetal extra draken. Geen zorgen, ze zijn allebei goedaardig! Samen met ontwerper Peter van Holsteijn maken we kennis met Spicy Pete en de Swamp Dragon!

02-02-2023 door Martijn van Gerwen

In themagebied Avalon is tot op de dag van vandaag één draak terug te vinden. IJsheks Morgana, in de gedaante van ijsdraak, is door tovenaar Merlijn opgesloten in de kerkers en houdt zich daar nu al een tijdje koest. Al spuwt ze je nog even na terwijl je in wing coaster Fēnix naar grote hoogte wordt gebracht.

Door de bedrijvigheid rondom de komst van alle nieuwe belevingen in Avalon, laten ook twee nieuwe draken zich voor het eerst zien. Gelukkig hebben deze twee geen kwaad in de zin. Door de toevoeging van deze draken komt het gebied nog meer tot leven door extra interactie en beleving. Maar het heeft een reden dat we beide draken eerder nog niet hadden ontdekt.

Spicy Pete
De eerste draak die zijn opwachting maakt, tref je op een gloednieuw pleintje dat zal ontstaan tegenover bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Centraal daarop heeft kruidenverzamelaar Spicy Pete het dynamisch vormgegeven torentje van 6,5 meter hoogte eigen gemaakt. Dit verblijfje zal volgeladen zijn met verschillende specerijen, diverse worsten, groenten en fruit. Ontwerper Peter van Holsteijn vertelt: ‘’Om de overwinning op ijsheks Morgana te vieren heeft deze dragonchef bovenin zijn torentje de beste ingrediënten bij elkaar gesprokkeld. Dat belooft een smakelijke en stevig gekruide overwinningsmaaltijd te worden!''

De vrolijke draak kookt de sterren van de hemel, maar maakt er vaak ook een potje van. Zo laat hij geregeld iets vallen, zoals één van zijn magische eieren. En daar komt het interactieve element om de hoek kijken: jij kunt eigenaar worden van één van deze eieren. Peter: ‘’Ieder ei zal een leuke verrassing voor de kleinste ontdekkers bevatten.’’ Hierdoor zal het een bijzondere toevoeging worden aan dit deel van Avalon. ''Let wel af en toe op, want soms is deze dragon chef wat licht ontvlambaar, maar dat bedoelt hij niet kwaadaardig.''

Onontdekte Swamp Dragon
In de wateren van Avalon schuilen aardig wat geheimen, misschien sta je daar normaal niet zo bij stil bij een vredige vaartocht in één van de bootjes van waterride Merlin’s Quest. Iemand die daar ook van kan genieten is de recent ontdekte Swamp Dragon. Peter vervolgt: ''De Swamp Dragon is een eeuwenoude, leliegroene moerasdraak die zich al jaren schuilhoudt in Avalon, maar wordt zelden gezien. Dat is ook niet zo verrassend, want hij leeft voornamelijk ónder water en verscholen tussen de waterlelies. Zo nu en dan werpt hij een vluchtige blik op een passerende boot. ''Kijk dan maar eens wat er gebeurt!’’, besluit Peter.

De Swamp Dragon is niet de minste, want hij heeft een complete lengte van maarliefst 9 meter. Hierdoor is hij medio 2023 bijna niet meer te missen. Letterlijk zelfs, want hij zal op verschillende plaatsen tijdens je bootvaart in Merlin’s Quest opduiken.

Blijf ons volgen
Naast deze twee draken duiken er nog veel nieuwigheden op in Avalon! Eerder deden we bijvoorbeeld al Toverklok Pendulus Magicus en de waterspeelplaats Sparky's Splash Dock uit de doeken. En vergeet natuurlijk ook de 4 nieuwe attracties niet: vliegtuigmolen Pixarus, family droptower Dragonwatch, de rondrit Garden Tour en dynamische carrousel Jumping Juna. Ook komende weken trekt de mist steeds weer een beetje verder op. Blijf onze socials: Facebook, Instagram en Twitter iedere week goed in de gaten houden en verlies onze themapagina niet uit het oog!

Deel blog