Hoe maak je de perfecte marshmallow?

Toch de Magische Winterweken-ervaring beleven? Rooster thuis samen met je gezin marshmallows in de tuin. Als de vuurkorf brandt kan de roosterpret beginnen, leuk en gezellig!

21-12-2020 door Martijn van Gerwen

Maar hoe maak je dan de perfecte marshmallow? We hebben een paar tips voor je op een rij gezet!   

Stap 1: Een goed begin, is het halve werk.
Pak een stok (minimaal 40cm lang) en prik de stok goed door de hele marshmallow heen, zodat deze niet makkelijk weer van het stokje kan glijden. Laat het puntje niet te ver uitsteken, want anders kan deze in brand vliegen. Enkele millimeters is al voldoende.

Stap 2: Ga op gepaste afstand van het vuur staan
Houd altijd minimaal een armlengte afstand tot het vuur.

Stap 3: Tijd om te roosteren! 
Houd de marshmallow ongeveer 5 tot 10 cm boven het vuur en nooit ín of tegen het vuur. Tip:  Draai langzaam met de marshmallow tot hij lekker begint te karamelliseren. Deze begint dan langzaam te verkleuren.  

Stap 4: Geniet van je marshmallow! 
En dan komt nu het belangrijkste: geniet ervan! Maar ben niet de gulzig, laat de marshmallow nog even afkoelen.

Let op: zorg ervoor dat de vuurkorf ten alle tijden door een volwassene aangestoken wordt, plaats het vuur nooit te dicht bij bebouwing of beplanting én kom nooit te dicht bij het vuur! Zorg ook dat je in het geval van nood beschikt over een geschikt blusmiddel.

Variatietips 
Doop je marshmallows eens in de warme chocolademelk of koffie, dat geeft een heerlijk extra smaakje! Óf plet de marshmallow tussen twee koekjes (bijvoorbeeld kaakjes of kokoskoekjes), dan heb je een heerlijke s'more.  Tip: besmeer de koekjes met je favoriete chocoladepasta of pindakaas, daar worden ze dan nóg lekkerder van. Kun je niet kiezen? Probeer het dan lekker allemaal, het is tenslotte kerstvakantie! 

Smaakt dit naar meer?
Bekijk dan ook eens onze inspiratietips voor het kerstdiner, rechtstreeks uit de keuken van The Flaming Feather. Hiermee zet je deze kerst verrassende maaltijden op tafel met een snufje magie! 

Lees hier meer