Koop unieke Troy-achtbaanonderdelen

Het is weer zover: je kunt eigenaar worden van unieke Troy-achtbaanonderdelen. Zo kun je een écht stukje achtbaan in huis halen. Ook benieuwd welke onderdelen het zijn?

26/04/2024 | Door Martijn van Gerwen

Bij de retrack van houten achtbaan Troy vervangen we jaarlijks grote delen van de baan. Daarbij komen een heleboel gebruikte onderdelen vrij. Zonde om die zomaar in de prullenbak te gooien, juist omdat veel enthousiaste pretparkliefhebbers er blij van worden. Daarom gaan we vanaf zaterdag 27 april weer verschillende unieke en exclusieve Troy-items verkopen. 

Rails van de baan
Zonder rails kunnen de coaches van Troy niet rijden. Bij de jaarlijkse retrack van de baan worden niet alleen de bovenste houtlagen vervangen. Ook de rails moet er om de zoveel tijd aan geloven. Zeker dit deel van de baan krijgt continu de nodige wrijving van de voortrazende coaches te verduren, dus vervanging is wel noodzakelijk. Dat heeft als voordeel dat jij nu eigenaar kunt worden van een stukje rail. Deze hebben we teruggebracht tot stukken tussen de 40 en 45 centimeter. Voor €100,- heb je een stuk rail in de pocket.

Buiten de roadrails óp de baan, bevindt zich ook een rail naast de baan, de zogenaamde guiderails. De coaches hebben ook 'zij-wielen', welke de treinen zoveel mogelijk op hun plaats houden en geleiden door bochten en heuvels. De rails zullen in fases verkocht worden, waarbij we eerst de roadrail in de schappen leggen en op een later moment ook de guiderail. Deze guiderail zal verkocht gaan worden voor €75,- per stuk.

Wielen
Niet alleen de rails van Troy gaat in de verkoop, maar ook de wielen! Zo kun je een authentiek roadwheel bemachtigen. Deze loopwielen glijden over de stalen roadrails en zijn daarmee de directe aansturing van de treinen, net zoals bij een auto. De wielen worden niet zo vaak vervangen, maar bij de onderhoudsbeurten wordt niet alleen de constructie, maar ook de trein zelf aangepakt. Leuk feitje is dat dit de eerste keer in de bestaansgeschiedenis van Troy is dat deze roadwheels compleet vervangen zijn van beide treinen.

Verschillende wielen zijn voor de verkoop extra gezandstraald, zodat ze een nettere uitstraling hebben. Er zullen ook authentieke en niet bewerkte wielen in omloop zijn. De wielen liggen voor €195,- in de schappen.

Schakel van de kettinglift
Ook een belangrijk onderdeel van onze geliefde houten achtbaan is de 30 meter hoge kettinglift. Zonder de aaneenschakeling van kettingschakels en pinnen kunnen de coaches niet naar grote hoogte gebracht worden. Ook deze onderdelen krijgen de nodige krachten te verwerken, juist daarom worden ze ook om de zoveel tijd fors aangepakt en zelfs volledig vervangen.

Extra bijzonder wanneer je juist dit losse onderdeel toevoegt aan je pretpark- of achtbaancollectie natuurlijk. Dat kan voor €100,- per kettingschakel, inclusief bevestigingspin.

Waar te koop?
Zit je op het puntje van je stoel? Dan is het goed om dit nog even te weten. De Troy-achtbaanonderdelen zijn enkel te koop bij de souvenirshop Trojaanse Schatten in themagebied Ithaka. Deze winkel is te vinden bij de uitgang van houten achtbaan Troy, maar ook zonder achtbaanbezoek toegankelijk. Uiteraard geldt bij het volledige assortiment: OP=OP, de items zijn gelimiteerd aangezien het om echte achtbaanonderdelen gaat. Daarom ontvang je bij de items ook een certificaat van echtheid. Wees er vooral op tijd bij.

Korting met je abonnement
Het opsturen van onderdelen is niet mogelijk, maar tijdens je dagje Toverland kunnen we je wel helpen. Wanneer je gebruik maakt van de kosteloze Souvenir Koerier bezorgen we de onderdelen bij de Gastenservice (links van de hoofdentree), waardoor je er niet heel de dag mee hoeft te sjouwen. Ben je Magic Member van Toverland? Dan ontvang je 5% abonnementhouderskorting op bijna alle souvenirs, dus ook op deze Troy-achtbaanonderdelen.

Deel blog