Hoe is het om te werken bij Toverland?

We krijgen het vaak te horen: wat zijn jullie medewerkers toch vriendelijk en gastvrij! Hoe is het eigenlijk om onderdeel te zijn van deze magische groep Toverlanders? We vroegen het aan twee collega's van de afdeling Mens &Organisatie.

21-07-2021 door Martijn van Gerwen

Blogserie
In ons jubileummagazine Betoverd hebben we een bijzondere rubriek: 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' Op basis van de meest uiteenlopende vragen van onze gasten zijn we Toverland ingedoken om antwoorden te krijgen op verschillende vragen. Deze week krijgen we het laatste antwoord in deze blogreeks: 'hoe het is om te werken bij Toverland?'.

Even kennismaken

Pleun Bazen (headerfoto) woont samen met Coen in Son en Breugel, een harstikke leuk dorpje net boven Eindhoven. In september 2019 (bijna twee jaar geleden) begon haar Toverland-avontuur. Ze geeft leiding aan de collega’s op de afdelingen M&O (Mens & Organisatie) en Planning & Beheer. Dit team zorgt ervoor dat alles rondom alle Toverland-medewerkers zo goed mogelijk verloopt.

Miriam Derickx-Linders woont samen met Twan in Venray. Al ruim 12 jaar is ze werkzaam binnen de Toverland-organisatie. Sinds september vorig jaar mag ze de functie van Recruiter invullen en houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met de werving en selectie van nieuwe collega’s.

Waar zijn jullie op de afdeling M&O dagelijks mee bezig?
“We zijn we vraagbaak voor leidinggevenden en medewerkers over alle denkbare onderwerpen in relatie tot werken bij Toverland,” vertelt Pleun. “We ondersteunen en adviseren de afdelingen over alle M&O-gerelateerde onderwerpen. Denk hierbij aan werving en selectie, verzuimbegeleiding, ontwikkelingsgesprekken, planningsvraagstukken, salarisbetaling, urenverwerking,  M&O-regelingen enzovoorts. Ook zijn we bezig met verschillende projecten op het gebied van M&O (HR). Door alles aan de achterkant zo goed mogelijk te regelen weet elke Toverlander waar en wanneer er meegewerkt kan worden aan het creëren van magische geluksmomenten voor onze gasten. Dat is waar we al jaren voor staan, welke functie je ook hebt.”

Hebben jullie voorbeelden van uitdagingen in jullie werk?
“Ons belangrijkste streven is dat alle Toverlanders hier fijn kunnen werken en zich welkom voelen in de organisatie. We hebben te maken met veel dynamiek: in de zomer zijn er meer gasten die Toverland bezoeken dan in de winterperiode. Zorgen dat de Toverland-bezetting aansluit bij de bezoekersaantallen is soms best een puzzel. We zijn druk bezig om hier ook voor de lange termijn structurele oplossingen voor te bedenken,” vertelt Miriam.

"We zijn heel blij als er enthousiaste potentiële Toverlanders contact met ons opnemen!"

Als jullie zelf in het park zouden werken, wat zou dan jullie favoriete plek zijn?
Pleun begint: “Eigenlijken lijken me alle onderdelen van het park ontzettend leuk om te doen! Fēnix 'lanceren', de draaimolen bedienen met genietende gezinnen erin, het perfecte ijsje tappen… ...zo kan ik nog veel meer dingen bedenken, want er is zoveel werk aan de winkel in Toverland! Als ik wat meer lef zou hebben, dan zou ik wel onderdeel willen zijn van duikshow The Battle of Port Laguna, die ook deze zomer weer te zien is.”

Miriam: “Ik zou graag meer willen weten van de Technische Dienst en het onderhoud van Toverland. Het lijkt me toch wel erg stoer om bovenop houten achtbaan Troy te staan en daar het onderhoud van te mogen en kunnen doen. Ik weet alleen niet of ik dat zou durven, zo hoog!”

“Los van het werk heb ik nóg een bijzondere plek waar ik onwijs van kan genieten,” vult Pleun aan. “Die plek is Port Laguna, net achter het entreeplein. Als je op een dag waarop er veel schoolkinderen komen, net voor 10 uur, bij de ingang bent en je ziet al die jonge, stuiterende gasten in hun felgekleurde T-shirts het park bestormen, dan word ik daar heel blij van!”

Wat is de belangrijkste eigenschap die je nodig hebt als je bij Toverland wil werken?
Miriam: “Het belangrijkste van Toverland zijn: de Toverlanders, alle medewerkers van Toverland. Natuurlijk, we hebben echt een schitterend park, maar juist onze Toverlanders maken elke dag weer het verschil. Dat doen we door oprechte vriendelijkheid, door interesse in elkaar en door het allemaal écht samen te doen. Ik vind het superleuk dat ik daar aan mee mag en kan werken, elke dag weer.”

Pleun vult aan: “Een échte Toverlander zit in je: je bent gastgericht en oprecht. Je ziet het als een uitdaging om verwachtingen van gasten te overtreffen. Welke functie je ook hebt, je draagt er je eigen unieke steentje aan bij. Er zijn zoveel geluksmomenten te creëren op een dag! Denk aan een gastvrij ontvangst, een smakelijke lunch, een schone en groene omgeving en een veilige en avontuurlijke rit in een attractie. We doen dat allemaal samen, als schakels. Je moet houden van de dynamische omgeving, het kunnen schakelen en daarin je eigen verantwoordelijkheid durven en willen nemen. We hebben recent onze nieuwe missie en visie bekend gemaakt. Hier zijn we onwijs trots op! Wat wij belangrijk vinden is dat je je herkent en fijn voelt bij de Toverland-waarden: gastgericht, daadkrachtig en samen één.”

Welke extra’s krijg je als je bij Toverland werkt?
“Als je eenmaal onderdeel uitmaakt van het Toverland-team, dan weet je wat het mooiste is aan de job. Je werkt in een magische omgeving vol spannende attracties en je hebt ook nog eens de fijnste collega's. Géén dag is hetzelfde, dus aan afwisseling ontbreekt het niet. Op werkdagen ontvang je aantrekkelijke korting op horeca en merchandise. Ook krijg je korting bij partnerparken. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging, waardoor je je collega's nog beter leert kennen. Uiteraard krijg je als medewerker ook een gratis abonnement op Toverland, waardoor je ook buiten werktijd kunt genieten van alle magie”, aldus Miriam.

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe Toverlanders?
“We zijn net begonnen aan het drukke zomer-seizoen, dus: ja!”, roepen de dames in koor. “We zijn heel blij als er nog enthousiaste potentiële Toverlanders contact met ons opnemen om deze zomer of daarna ‘de grenzen van magie te verleggen’.”

Zie jij het zitten om een Toverlander te worden? Wacht niet langer en reageer op één van de vacatures. Van operator bij een attractie tot meedraaien in de groenvoorziening tot werk op kantoor. Je vindt onze vacatures op de vacaturepagina.

Bekijk de actuele vacatures

Nog meer antwoorden

Nog meer antwoorden

Benieuwd naar de andere antwoorden op de vragen uit de rubriek 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' uit magazine Betoverd? In de afgelopen weken nam al iedere week een andere medewerker uit Toverland je mee in onze organisatie, zoals beveiligingsmedewerker Lotte Ingenpas. Klik op de button hieronder en lees alle andere verhalen!

Lees hier alle 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' blogs
Deel blog