Hoe is het om beveiliger van Toverland te zijn?

Een bezoek aan Toverland moet natuurlijk leuk zijn, maar ook vooral veilig! Lotte Ingenpas is daar o.a. verantwoordelijk voor. In de blogreeks 'Hoe zit dat? Zo zit dat' geven we uitgebreid antwoord op vragen van onze gasten.

24-06-2021 door Martijn van Gerwen

Blogserie
In ons jubileummagazine Betoverd hebben we een bijzondere rubiek: 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' Op basis van de meest uiteenlopende vragen van onze gasten zijn we Toverland ingedoken om antwoorden te krijgen op verschillende vragen. Deze week krijgen we antwoord op de vraag wat de beveiliging van Toverland precies doet.

Even kennismaken

Lotte Ingenpas (24 jaar) werkt al twee jaar voor het beveiligingsteam van Toverland en dat doet ze met veel plezier! In 2019 rondde ze haar niveau 3 opleiding af en kwam daarna al vrij snel bij Toverland terecht. Als klein meisje was Lotte al kind aan huis bij Toverland en vindt het daarom extra leuk om hier te mogen werken. In het begin was ze ook actief in de horeca, maar toen dit niet meer te combineren was, is ze bij de beveiliging gebleven. Tegenwoordig wordt ze heel blij van een praatje met onze gasten, dus spreek haar zeker een keer aan als je haar in een parkronde tegenkomt!

Hoe is het om Toverland te beveiligen?
"In één woord: magisch. Helaas moest het park door de vorige lockdown al voor een tweede keer sluiten in korte tijd. Met pijn in mijn hart zag ik toen elke dag een leeg en stil park. Gelukkig is dat inmiddels voorbij en mogen we alle gasten weer verwelkomen!"

Hoe ziet een dag in jouw werk eruit?
"Als het park is geopend, is het aan ons team de taak om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Als team draai je in het hoogseizoen drie verschillende diensten: een dag-, avond- en nachtdienst. Tijdens een dagdienst is het belangrijk dat we zichtbaar zijn voor de gast en ook aan ons vragen kunnen stellen. Ook ben ik beschikbaar als EHBO, waarbij dsoms minder leuke gevallen voorbij komen. Dan is het aan mij de taak om deze gasten toch tevreden de EHBO-post te laten verlaten. Het komt ook wel eens voor dat kinderen hun ouders zijn kwijtgeraakt. Er is dan niets mooiers om ze weer te kunnen herenigen en met een glimlach samen het park te zien verlaten. Een dagdienst is nooit hetzelfde en juist dat is iets wat ik ontzettend magisch vind!"

"En dan de gasten met een supergrote glimlach het park zien verlaten, dát vind ik heel erg mooi."

Ennuh... Wat gebeurt er ná sluitingstijd?
"Als uiteindelijk de gouden poorten van Toverland sluiten, is het aan ons de taak om het hier veilig te houden. We lopen alles na en controleren alle deuren en poorten. Het kan ook zo maar zijn dat ik bijvoorbeeld nog iets vind wat een gast verloren is. Dan zorg ik ervoor dat dit wordt doorgegeven aan de nachtdienst, zodat zij dit aan een collega kunnen geven en dat het weer terugkomt bij de eigenaar. Het is tijdens een avonddienst ook belangrijk dat we de camerabeelden goed in de gaten houden. Via dit systeem kan je het hele park zien!"

"Een nachtdienst is altijd heel rustig. We zorgen ervoor dat Toverland bij ons in veilige handen is. Dat is een hele verantwoordelijkheid! Voordat de eerste medewerkers komen, zorgen we ervoor dat we de openingsronde hebben gelopen. We deactiveren de alarmen, zetten de deuren open en rijden nog een rondje door het park om te kijken of er geen bijzonderheden zijn."

Wat zijn voor jou persoonlijke hoogtepunten?
"Ik word ook ingezet tijdens het Pop-Up Summer Camp en de Halloween Days en Nights. Ik vond het vorig jaar op de camping ontzettend gaaf om alle lachende gezichten te zien! Iedereen was daar - na een lange sluiting - intens aan het genieten. Dat gaf mij echt het gevoel dat we als Toverland écht magische gelukservaringen creëeren.

"Halloween is mijn lievelingsperiode om te werken. Het is heel anders als tijdens de zomer, dat maakt het juist zo mooi. Er hangt dan een heel andere sfeer in het park. Achter de schermen werken we dan met heel veel (extra) beveiligers, zodat ook dan alles op rolletjes loopt.''

Nog meer antwoorden

Nog meer antwoorden

Benieuwd naar de andere antwoorden op de vragen uit de rubriek 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' uit magazine Betoverd? Komende weken neemt iedere week een andere medewerker uit Toverland je mee in onze organisatie, zoals Miriam Derickx-Linders, recruiter van de afdeling M&O. Blijf onze blogs dus goed in de gaten houden voor nieuwe updates! 

Lees hier alle 'Hoe zit dat? Zo zit dat!' blogs
Deel blog