Dit moet je weten over Winter Feelings

Dit moet je weten over Winter Feelings

22-11-2022
Vanaf 26 november is het eindelijk zover: Winter Feelings! Omdat we een nieuw winterconcept introduceren, heb je misschien een aantal vragen. Dus we praten je graag vooraf bij!

Dit moet je weten over de schaatsbaan
Heel entreegebied Port Laguna is voor Winter Feelings omgetoverd tot een magisch winderwonderland! Hier trekt de gigantische, 10 meter hoge kerstboom direct je aandacht. Onder de takken van deze versierde gigant schaats je enthousiast je rondjes. Goed om te weten is dat je bij ons schaatsen kunt huren voor €5,-. Uiteraard kun je ze ook zelf meenemen. Enkel ijshockeyschaatsen zónder scherpe punt zijn toegestaan, zo mag je met je eigen noren of klapschaatsen het ijs niet op.

Veiligheid van onze gasten staat bij ons voorop, daarom is het dan ook verplicht om handschoenen te dragen op de schaatsbaan. De baan betreden met schoenen is niet toegestaan. Niet zo zeker op het ijs, maar wil je wel een rondje maken? Bij de schaatsuitgifte kun je ook vragen naar schaatshulpjes en helmen (maar deze zijn niet verplicht). Let op: het aanbod daarvan is beperkt.

Alles over de curlingbaan
Eén van de unieke elementen van Winter Laguna is de curlingbaan. Hier kun je je met je gezelschap pas écht sportief uitleven. Ben je de spelregels van curling niet de baas? Maak je géén zorgen, je kunt de exacte speelwijze voor je gaat beginnen nog even nalezen. Zie je een wedstrijdje curling ook wel zitten? Lees hieronder hoe je eenvoudig een tijdslot kunt reserveren.

Hoe reserveer je een curlingbaan
Je reserveert je tijdslot van de curlingbaan in onze ticketshop (één tijdslot per gezelschap). Tip: wees er snel bij, vol=vol! De tijdsloten hebben een duur van 30 minuten. 5 minuten voor aanvang van je tijdslot meld je je bij de bar in de naastgelegen houten Almhut, de Hannes Alm in Winter Laguna. Daar volgt een instructie hoe je alle spelbenodigdheden kunt bemachtigen en hoe je de baan kunt betreden. Laat de wedstrijd maar beginnen!

Je kunt maximaal met 8 spelers gebruik maken van de baan. Je betaalt €10,- per tijdslot voor je gehele gezelschap. Dit bedrag ontvang je na afloop van je curlingwedstrijd terug in de vorm van horecategoed bij de Hannes Alm. Dit kun je de gehele dag gebruiken bij deze horecagelegenheid.

Praktische info over de Tubingbaan
De vijf meter hoge bandenbaan is een échte uitdaging voor jong en oud! Neem aan de voet van de baan één van de banden mee naar boven én laat je daarna in sneltreinvaart naar benden roetsjen via de glibberige ijshelling. Wanneer je gebruik wil maken van de Tubingbaan is het van belang dat je zelfstandig de band mee naar boven kunt nemen en groter bent dan 90cm. In de banden kan maximaal één persoon plaatsnemen en kinderen mogen niet op schoot. Bekijk voor alle informatie over de toegankelijkheid de bebording ter plaatse.

Nog meer tips
We kunnen niet wachten om je deze winter te betoveren met ons nieuwe concept! Voor het eerst in de geschiedenis van Toverland zijn alle werelden geopend, oftewel dus ook al je favoriete buitenattracties. Wees goed voorbereid én bekijk voor je bezoek de openingstijdenkalender voor bijzonderheden op je bezoekdag. Wil je op de dag zelf op de hoogte blijven van actuele wachttijden en zo je dag optimaal plannen? Download de Toverland-app. Hierdoor ben je ook direct op de hoogte van de showtijden en openingstijden van horecalocaties, want daar staan je talloze Winter Specials te wachten.

Deel blog