Deze fan heeft Troy helemaal nagebouwd | Interview

Toverland biedt voor veel gasten inspiratie om creatief mee aan de slag te gaan. Zo bouwen fanatieke gamers het hele park na in videogame Planet Coaster, waarbij je o.a. attracties kunt nabouwen.

03-04-2020 door Martijn van Gerwen

We zijn onder de indruk van je werk! Hoeveel tijd heb je er nu in zitten? 
Phoe, dat is lastig om te zeggen. Eigenlijk houd ik de tijd nooit in de gaten als ik zit te bouwen. Het is vooral afhankelijk van de complexiteit van het project. Het namaken van bijvoorbeeld Dwervelwind in Planet Coaster is makkelijker dan een houten achtbaan, aangezien deze constructie veel ingewikkelder is. Als ik toch een schatting moet maken, ben ik ongeveer 6 à 8 uur bezig geweest met alleen de lay-out, oftewel de daadwerkelijke baan. Tel daar nog tientallen uren bij op voor de decoraties. Zo zitten er bijvoorbeeld al heel wat uren in het precies namaken van het paard van Troje, want ook de omgeving heb ik nagebouwd. Dit paard bestaat uit 650 objecten die allemaal 1 voor 1 geplaatst moesten worden en zo het paard vorm hebben gegeven. Dat duurt dus wel even. 

 

Hoe ben je op het idee gekomen?
Sinds ik Planet Coaster speel ben ik continu op zoek naar inspiratie om nieuwe dingen te bouwen. Als ik door een pretpark loop dan ben ik ook altijd aan het kijken hoe dingen gemaakt zijn en of het mogelijk is om het na te bouwen. Het is in Toverland dan ook niet moeilijk om hier inspiratie voor te vinden. Zo kwam ik bijvoorbeeld op het idee om Troy volledig na te maken. 

Heb je veel ervaring met het programma? En wat doe je nog meer voor Games?
Dat kun je wel zeggen! Ik heb momenteel 1660 uur (ruim 69 dagen) in Planet Coaster gespeeld de afgelopen drie jaar. Voor het spel volledig uitkwam heb ik nog een paar honderd uur in de BETA-versie van het spel gewerkt. Buiten Planet Coaster speel ik vooral mutiplayer- en survivalgames op de PlayStation 4. 

Hoe heb je het zo goed na kunnen bouwen?
Tijdens het nabouwen heb ik op een tweede scherm een voorbeeld van wat ik wil maken, bijvoorbeeld het houten paard. Dan loop je er wel eens tegenaan dat je niet alle hoeken in beeld hebt. Daardoor ben ik tijdens het bouwen voortdurend de camera aan het draaien om te kijken of het nog wel klopt aan alle kanten. Het zit hem in de details! Vervolgens ga ik weer op zoek naar foto's van de omgeving, eventuele bouwplannen en de layout van de achtbaan om het zo precies mogelijk na te bouwen. Zo gebruik ik ook vaak Google Maps om het van bovenaf te bekijken of Streetview. 

Wat was het moeilijkste om te maken?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat was het paard van Troje! Ik heb deze verschillende keren aangepast, omdat het van alle kanten natuurlijk moet kloppen.

Wat maakt je het meest trots? 
Dat is absoluut de layout van de baan, dat was namelijk nog best een uitdaging. Het is een lange baan en alleen onride-video's en foto's bekijken was niet genoeg om de gehele lay-out te kennen. Daar is best veel tijd in gaan zitten. Van alle achtbanen die ik tot nu toe gemaakt heb, vind ik Troy het beste tot nu toe. 

 

Ben je van plan om nog meer te maken?
Natuurlijk, voorlopig ben ik nog niet uitgekeken op Planet Coaster. Nu speel ik het wel minder dan 3 jaar geleden, maar als ik een paar dagen niet speel gaan mijn handen toch weer jeuken om iets te maken.