Achtbaan ASMR

We vieren achtbanendag met bijzondere tracks

Bijzondere geluiden van bijzondere banen

Hoe klinken Toverland-achtbanen?

We hebben allemaal wel oren naar de achtbanen van Toverland en al helemaal op Internationale Achtbanendag! De ritten die ze weggeven zijn natuurlijk altijd spannend en vol adrenaline, maar heb je al eens goed geluisterd naar het geluid dat ze produceren?

Het is bijna rustgevend en bovenal iconisch. Het geratel van de ketting van houten achtbaan Troy is met niets te vergelijken en wat dacht je van de lancering van de motorachtbaan Booster Bike!? Ook de magneetremmen van wingcoaster Fēnix en de rit van spinningcoaster Dwervelwind en juniorachtbaan Toos-Express geven zo'n typisch geluid af dat je het alleen daar kunt horen. Oftewel, sluit je ogen, leg je oor(tjes) te luister en kom tot rust met onze iconische achtbaangeluiden!

ASMR, wat is dat nu eigenlijk?

Onze eigen Toverland-variant

ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response, geluiden waar je rustig van wordt of die je een relax-gevoel geven. Met onze achtbaangeluiden proberen we hetzelfde te doen, want geef toe: zo'n ratelende ketting heeft wel iets rustgevends toch? Sluit je ogen maar en beleef alle achtbanen van Toverland in onze eigen variant van 'ASMR'.