Er gaan mysterieuze geruchten rond in het Wunderwald onder de dorpsbewoners. In het ooit zo rustieke bergdorpje voerde ''gemütlichkeit' de boventoon, maar dat is nu wel anders. De één maakt zich grote zorgen en de ander rilt zelfs van angst. Reusachtige voetstappen zouden waargenomen zijn in het dichte en donkere woud. Er gaan verhalen over een reusachtig moerasmonster dat metershoog moet zijn en zich daardoor zelfs zou verhullen in de mist. Het zou zich schuil moeten houden tussen de bergtoppen en niets of niemand sparen. Stemmen fluisteren de meest fantasierijke, maar tegelijkertijd gruwelijke verhalen over dit schepsel. Dat is ook goed te merken in het dorp zelf. De luiken van Bäckerei Kuchler zitten inmiddels al dagen potdicht uit angst voor dit wezen en het was nog nooit zo rustig in de altijd zo bedrijvige straten.

Extra bijzonder is dat niemand écht kan vertellen hoe dit monster - want zo wordt het in de volksmond massaal genoemd - er écht uitziet. De één omschrijft zijn puntige vlijmscherpe tanden, terwijl de ander het heeft over zijn lompe, forse gestalte en rimpelige huid vol schubben. Het ''beest'' zou gehuld moeten zijn in schudkleuren, waardoor deze soms haast onzichtbaar wordt tussen de metershoge boomtoppen. Deze eigenschap maakt hem natuurlijk extra onvoorspelbaar en gevaarlijk. Ze omschrijven zijn karakter als: zo sluw als een vos en zo sterk als een beer. Om dit beestje toch een naam te geven, reppen de inwoners van het Wunderwald over 'Zork'. 

''Ach, wie glaubt er nu toch nog in zaubern en magie?!''


De excentrieke uitvinder Maximus Müller, misschien ken je deze inwoner wel uit het Wunderwald, gelooft niets van dit zogenaamde reusachtige en gevaarlijke creatuur. Hij wuift de zogenaamde 'Zork' weg met de woorden: ''Ach, wie glaubt er nu toch in zaubern en magie?!'' als onwetende onneuzel. Spookverhalen zijn ervoor om jezelf voor de gek te houden, dus hij laat zich daar ook vooral niet door stoppen om avontuurlijke tochten door het dichtbeboste Wunderwald te maken. Met zijn typerende roodwitte, hoogopgetrokken sokken en stevige wandelschoenen begint hij aan zijn tocht.