Maximus' Bauhaus

Volg het bouwproject: Expedition Zork

Kijkje in mijn werkkamer

Kijkje in mijn werkkamer

Via mijn werktafel in mijn Maximus' Bauhaus houd ik je de komende tijd op de hoogte over mijn allernieuwste en geheime project: wildwaterbaan Expedition Zork. Ik blijf deze voor je updaten zodat je steeds meer te weten komt over deze bijzondere en gigantische ombouw.

Neem ook een kijkje in mijn échte werkkamer in het park om als eerste exclusieve details te ontdekken. Deze kun je vinden bij de ingang van Expedition Zork.

- Maximus Müller

Project: Expedition Zork

Project: Expedition Zork

Maximus Müller heeft een nieuw hobbyproject: Expedition Zork! Daar gaan deze winter de handen uit de mouwen voor een gigantische upgrade. Niet alleen worden de baan en de omgeving uitbundig gethematiseerd, maar ook de storyline wordt versterkt. Er komt zelfs een compleet nieuwe outdoor-beleving bij: Maximus' Wunderball.

Dit gaat er met Expedition Zork gebeuren

Houten chalet

Houten chalet

Na de vondst van de mysterieuze 'ballenbaan' stuitten enkelen nieuwsgierige aagjes uit het Wunderwald op nóg meer bijzondere ontdekkingen: een compleet houten chalet. Het oogt romantisch met rijkelijk gedecoreerde boeiboorden met sierlijke bloemmotieven. Dit leek het vertrekpunt van de niet verklaarbare ballenbanen te zijn. Het meest opmerkelijk vonden ze nog wel het enorme uurwerk voorop de gevel. De maker van dit bouwsel werd al snel bestempeld als: ''koek-koek''. 

Update vanaf de bouwplaats

12 januari 2022 - Ooggetuige-verslag | Maximus Müller was even nergens te bekennen, dus hét ideale moment om de bouwplaats eens te inspecteren. De werkzaamheden zijn nú echt begonnen! Binnen gaan de handen uit de mouwen en wordt de 125 meter lange vaargeul aangepakt. Zo is bijvoorbeeld de complete drop gedemonteerd. Deze zal - net zoals de andere baandelen - grondig geïnspecteerd worden en waar nodig onderhouden. Buiten staat de complete vijver droog, waardoor de vijverbak, trackdelen en supports nagekeken kunnen worden. Ook zijn ze daar druk in de weer met het leegrooien van plantsoenen en het verwijderen van bestrating en andere obstakels. 

Twee houten banen

Twee houten banen

Toevallige passanten troffen in het dichtbeboste woud twee houten banen aan die ze niet meteen konden herleiden. De lengte ervan is na metingen: 125 meter en het baanverloop is grillig met hoogteverschillen en hindernissen. Niet ver van één van de banen vonden ze een bal met daarin de initialen van Maximus Müller. De dorpsbewoners schreven deze vondst toe aan één van zijn nieuwe hobbyprojecten, want er klonken al maanden zaag-, timmer en andere werkgeluiden uit zijn Stube.

Mysterieuze geruchten

Mysterieuze geruchten

In het Wunderwald worden geruchten rondgefluisterd over een reusachtig monster dat door de donkere bossen rond zou dwalen. 

Lees alle geruchten. Als je durft.