Al 15 jaar een sensatie

Al 15 jaar een sensatie

✓ 1, 2 én 3 juli

Hiep, hiep, hoera! We hebben wat te vieren, want op 1 juli bestaat onze houten achtbaan Troy officieel 15 jaar! Blaas jij tijdens dit feestelijke weekend mee de kaarsjes uit? We hangen letterlijk en figuurlijk de slingers op én pakken uit met talloze bijzondere activiteiten, foodspecials, exclusieve merchandise én nog veel meer. Als grote klapper komt ook de Troy Coaster Challenge terug! Durf jij het aan om 24 uur in Troy te strijden voor het goede doel? Mis dit bijzondere weekend niet.

24 uur lang strijden in Troy

24 uur lang strijden in Troy

✓ 2 en 3 juli

Terug van (lang) weggeweest: de Troy Coaster Challenge! Dit jaar gaan we deze indrukwekkende uitdaging ter ere van de verjaardag van Troy nóg eens overdoen! Wie gaan er dit jaar strijden voor het goede doel in de langste, hoogste én snelste houten achtbaan van de Benelux!?

  • Aanmelden voor de Troy Coaster Challenge is niet meer mogelijk. Geselecteerde kandidaten hebben op vrijdag 15 april bericht ontvangen.

Coaster Challenge in 2016

Terug van weggeweest

Al eerder was de Troy Coaster Challenge een groot succes.  In 2010 én 2016 gingen heldhaftige challengers de strijd aan voor het goede doel. In 2016 haalden ze met 325 rondes maar liefst 11.035 euro op voor Stichting Heppie!

Belangrijke data

Noteer deze dagen maar in je agenda!

Ben je geïnteresseerd om één van de Troy Coaster Challenge-kandidaten te worden? Bekijk dan goed deze onderstaande data:

  • Vrijdag 13 mei: Testavond (18:00 - 22:00 uur) voor geselecteerde kandidaten
  • Donderdag 2 juni: Bekendmaking 12 definitief geselecteerde kandidaten
  • Vrijdag 1 juli: Voorovernachting op Pop-Up Summer Camp en diner voor kandidaten (+ begeleider)
  • Zaterdag 2 en zondag 3 juli: Troy Coaster Challenge(exacte tijdstippen worden later bekendgemaakt)

Vraag en antwoord

Hoe gaat de Troy Coaster Challenge precies in zijn werk?

Als kandidaat van de Troy Coaster Challenge neem je 24 uur plaats in één van de seats van houten achtbaan Troy. Daarbij heb je ieder vol uur 5 minuten (plas)pauze en om de 6 uur een eetpauze van 30 minuten.

Mag ik een begeleider meenemen naar de testavond van de Challenge?

Je mag maximaal één begeleider meenemen naar de testavond van de Troy Coaster Challenge. Bijvoorbeeld wanneer je niet zelf voor je vervoer zorgt. Deze persoon kan verblijven in de buurt van de houten achtbaan. Tijdens deze avond is de rest van het attractiepark gesloten.

Ik heb géén bevestigingsmail ontvangen van mijn deelname. Klopt dat?

Ja, wanneer je je inschrijft als kandidaat voor de Troy Coaster Challenge ontvang je géén bevestigingsmail. Als je het formulier succesvol hebt ingevuld, kom je direct op een bedankt-pagina. Hieraan kun je zien dat je inschrijving succesvol is verlopen.

Heb je een speciaal ticket nodig tijdens de Troyback Days?

Een regulier ticket voor Toverland geeft je toegang tot de speciale Troyback Days met diverse activiteiten. Schaf je tickets extra voordelig aan via onze ticketshop.
 

Is mijn abonnement geldig tijdens de Troyback Days?

Ja, met je Toverland-abonnement kun je tijdens de Troyback Days het park bezoeken en gratis meefeesten met alle festiviteiten.

Nog véél meer feest!

Nog véél meer feest!

We hebben nog veel meer voor je in petto tijdens de Troyback Days, maar daar verklappen we je nog niet te veel over! Eén ding is zeker: het gaat één groot feest worden tijdens het weekend van 1, 2 én 3 juli. Blijf deze pagina volgen om snel meer te weten over dit bijzondere weekend.

Een baan met drie records

Troy zit diep in ons hart

15 jaar geleden was het zover op 1 juli: onze houten gigant Troy opende officieel met veel toeters en bellen! Na twee indoor-werelden werd het tijd om naar buiten te gaan én hoe! Hierdoor had Toverland in één klap een recordbaan in handen. Tot op de dag van vandaag is Troy dé langste, hoogste én snelste houten achtbaan van de Benelux. Je raast in de strijdwagens met een topsnelheid van 90 km/h door scherpe bochten na schuine afdaling van 35 meter hoogte.

De baan rijdt 15 jaar later nog steeds (bijna dagelijks) als een zonnetje! Tijdens de bouw stond wel even het angstzweet op onze voorhoofden toen een onverwachte windvlaag de vers gebouwde lifthill liet instorten. Gelukkig was er alleen materiële schade en kon de baan snel weer opgebouwd worden! Houten achtbanen hebben natuurlijk sowieso meer onderhoud nodig dan stalen banen, dus we geven de baan ook ieder jaar een verdiende retrack. Hierbij verversen we de rails en de toplaag van de 8 houten baandelen. Hierdoor blijft de baan ook de komende jaren in topconditie. Op naar de volgende 15 jaar.