Zo werkt de Maximus' Wunderball

Het buitengebied van de vernieuwde Expedition Zork heeft er een bijzondere, actieve outdoorbeleving bij gekregen: Maximus' Wunderball! Hoe deze ballenbanen nu precies werken, vertellen we je graag!

19-05-2022 door Martijn van Gerwen

De avontuurlijke Maximus' Wunderball ken je misschien van je vakantie in Oostenrijk. Daar zijn dit soort banen vaker terug te vinden in de berggebieden tussen hoge naaldbomen. Hierbij legt een bal een parcours af via een houten baan. Door de toevoeging van de ballenbanen aan het vernieuwde buitengebied halen we een extra stukje Oostenrijk naar Toverland! De banen zijn geschikt voor het hele gezin, dus ook zeker voor de allerkleinste. Hierdoor ben je samen lekker actief bezig in de buitenlucht.

Uiteraard hebben de twee ballenbanen een uniek karakter en is de uitstraling extra bijzonder, waardoor ze op deze manier alleen in Toverland kunnen staan. Zo kom je halverwege de banen de zogenaamde 'balleneter' tegen, die je ook misschien wel kent uit de wachtrij van de Maximus Blitz Bahn, de bobkartbaan in het overdekte Wunderwald.

Start bij het houten chalet
Dwalend door het compleet vernieuwde outdoor-Wunderwald kom je het romantisch aangeklede chalet tegen. Dit compleet uit hout uitgevoerde bouwsel is hét startpunt vanwaar je avontuur met je Wunderball gaat beginnen. Je kunt deze aanschaffen voor €6,- bij de ballenautomaat aan de voet van het chalet. Hier kun je contant of met pin betalen.

De robuuste en massief houten ballen zijn voorzien van het bekende Toverland-amulet en hebben een doorsnede van 7 centimeter. Hierdoor zijn ze vergelijkbaar met een honkbal en dus ideaal om mee te nemen. Dat is ook handig, want na afloop mag je de Wunderball houden als uniek souvenir. Hierdoor kun je deze bij een volgend bezoek natuurlijk weer meenemen!

Rollen maar
Wanneer je boven bent aangekomen, kun je genieten van het uitzicht over het vernieuwde buitengebied. Alle nieuwe slingerpaden en dennenbomen geven dit nieuw aangelegde gebied meteen een volwassen uiterlijk. Je wordt hier ook meteen vrolijk van alle bontgekleurde bloemen! Wanneer je eenmaal door het houten chalet heen bent gelopen, staan de eerste hindernissen je al op te wachten. De Maximus' Wunderball kent twee verschillende parcoursen met ieder weer andere obstakels. Beide banen starten op dezelfde plek en eindigen gezamenlijk.

Kiezen maar! Wordt het de baan links óf rechts? Heb je een keuze gemaakt? Plaats je bal in één van de startpunten en de rest doet de ball zelf. De paden van houtsnippers nodigen je uit om vooral ook achter de razende ball aan te lopen, dus verlies deze géén moment uit het oog. Ben je met een groot gezelschap? Dan is het natuurlijk ook leuk om je groep in teams te verdelen en zo onderling te strijden! Welke Wunderball bereikt als eerste de 'finish'?

Avontuurlijke hindernissen
De twee ballenbanen zijn extra uitdagend door de talloze hindernissen. De Wunderballen komen onderweg namelijk 14 unieke en speciaal voor Toverland vervaardigde obstakels tegen, die de ball kunnen afremmen of juist extra snelheid geven. Zoals je ziet heeft uitvinder Maximus Müller zich goed bezig gehouden met de uitstraling van de baan en hindernissen, want de twee banen zijn van begin tot eind avontuurlijk gethematiseerd.

Zo raast de ball door authentieke wastobben, dwars door een houten vogelhuisje en rammelt vrolijk over verschillende zagen. Enkele slingerbanen zorgen voor extra bochtenwerk en de Oostenrijkse koeienballen produceren grappige geluiden. Op het einde - net voor de finish - wordt het nog even extra spannend wanneer je Wunderball stuitert door verschillende potten en pannen. Gaat jouw ball winnen? Heb je één parcours gedaan of misschien al allebei? Dan loop je gewoon nog een keertje naar boven, voor nóg een avontuur met de Wunderball! Je kunt deze namelijk onbeperkt gebruiken, dus neem vooral je tijd om dit vernieuwde gebied te (her)ontdekken! 

Gigantische upgrade
De Maximus' Wunderball maakt deel uit van de gigantische upgrade van wildwaterbaan Expedition Zork. In het vernieuwde buitengebied ontdek je ook bijvoorbeeld een nieuwe Splash Zone! Hierdoor kun je niet alleen ín de attractie, maar ook daarbuiten een lekker nat pak halen. De kids kunnen zich ook uren uitleven in de verschillende speeltoestellen, zoals het trekvlot.

De afgelopen tijd is ook de wildwaterbaan grondig aangepakt, waaronder ook de wachtrij. Hier zul je het nieuwe, uitgediepte verhaal achter de attratie gaan krijgen. Op dit moment beleeft Expedition Zork haar pre-opening, waardoor nog niet alles af is, maar we steeds meer en meer details toevoegen! Zo staan je onderweg nog enkele verrassingen te wachten. Want, zijn de spookverhalen die rondgaan over moeraswezen Zork nu een fabeltje óf toch de waarheid? Tot alles écht helemaal af is, nodigt uitvinder Maximus Müller je van harte uit om alvast langs te komen als testvaarder. Dus grijp deze kans om de vernieuwde Expedition Zork alvast uit te proberen!