Waterpret in Toverland: tips om af te koelen

Het wordt warm, des te meer reden om de verkoeling op te zoeken. Gelukkig heb je dat in Toverland meer dan genoeg. Van waterattracties tot waterspeeltuinen en enorme watervallen! Hieronder geven we je dé tips om af te koelen.

22-06-2020 door Martijn van Gerwen

Tip 1: stap in de waterattracties 
Voor verkoeling moet je bij Expedition Zork in het Wunderwald zijn. In deze boomstamattractie ga je voor- en achteruit. Dus wie wordt er als eerste nat? De enorme afdaling van 15 meter hoogte komt eraan. Maak je maar alvast klaar voor de verkoelende splash. Heerlijk met dit weer. Daarna direct door naar wildwaterbaan Djengu River in de Magische Vallei. Deze kolkende rivier, met ronde vlotten, voert je mee langs watervallen en door grottenstelsels. Nog niet genoeg afgekoeld? Dan stap je toch gewoon nog een keertje in! 

Er zijn maatregelen van kracht voor een veilig bezoek. Bekijk ze alvast voor je langskomt. 

Protocol Veilig Samen Uit

Tip 2: spetter in de vijf waterspeeltuinen 
In welke themawereld van Toverland je ook bent, er is altijd wel een waterspeeltuin te vinden. Bij binnenkomst in Toverland ontdek je in Port Laguna een verfrissende lagune met waterstromen en waterkanon. In de Magische Vallei is Waku Waku met verschillende hindernissen, dichtbij het exotische restaurant Katara Plaza, een echte aanrader voor waterratten. Andere watertips voor een warme dag zijn: de dansende fonteinen onder boomstambaan Expedition Zork  en de waterspuitende beelden in de schaduw van The Flaming Feather

Tip 3: Stap onder de 'grootste douche van Nederland'
Wil je maximale verkoeling? Dan stap je als een echte durfal zo onder de kletterende waterval in de Magische Vallei. Voor het stationsgebouw van wildwaterbaan Djengu River vind je namelijk de 'grootste douche van Nederland'! Hier haal je gegarandeerd een nat pak. Laat je wel even opdrogen voor je weer in een nieuwe attractie stapt. 

Tip 3: ijskoude ijsjes
Verkoeling op een horentje of op een stokje. Een ijsje is bij warm weer natuurlijk heerlijk verfrissend. Bij veel take-aways kun je verkoelende waterijsjes krijgen. Maak je liever je eigen ijsje? Ga dan langs bij restaurant Katara Plaza voor een heerlijke Swirl. Helemaal fan van schepijs? Dan moet je zijn bij de Waldstube in het Wunderwald. Er zijn diverse smaken verkrijgbaar. Ook in het zomerse Port Laguna ben je voor schepijs aan het juiste adres bij vuurtoren Solaris. Wordt het een horentje of bakje? Ga voor softijs langs bij Het Houten Paard in Ithaka. Top het af met een heerlijke topping naar keuze, bijvoorbeeld discodip! 

Tip 4: proef frisse nieuwigheden 
Dit seizoen hebben we een heleboel lekkers aan ons horeca-assortiment toegevoegd. Proef bijvoorbeeld eens verschillende sundea's of de heerlijke ijsdonuts! Bekijk hier meer. Ook bij Solaris hebben we een nieuw concept: Strawberry Mania. Een stortvloed aan heerlijkheden met frisse aardbeien, zoals pancakes! Bekijk hier het assortiment. Sinds kort kun je in Ithaka de Slushwagen terugvinden met 6 verschillende smaken Slush Puppie. Bekijk hier welke smaken je kunt krijgen.

Tip 5: zoek de schaduwplekken op
Toe aan een rust-momentje tijdens je dag Toverland? Zoek de schaduw eens op. In de groene Magische Vallei zijn er heerlijk rustige en schaduwrijke plekken te vinden. Ga er bijvoorbeeld eens op het gras zitten of op een bankje en geniet van de omgeving. Dan kom je nog wel eens bijzondere wezens tegen. Ook op de terrassen kun je vaak een plekje in de schaduw vinden. Bij bedieningsrestaurant The Flaming Feather in Avalon is het terras recent voorzien van een luifel. Ideaal als je uit de zon wil terrassen. 

Ben je een echte zonneaanbidder? Neem dan vooral plaats op de zonovergoten terrassen van bijvoorbeeld Port Laguna. Dankzij alle palmbomen waan je je hier echt in verre oorden! 

Tip 6: scoor zonnebrand in onze shops 
Ben je je zonnebrand thuis vergeten? Geen zorgen! Loop onze shops eens binnen en scoor er zonnebrand. Voor de kids zijn er ook leuke zonnebrillen verkrijgbaar, uiteraard met een bekend Toverland-karakter erop. We hebben ook in de souvenirshop diverse maatregelen genomen voor een veilig bezoek. Bekijk deze hier. 

Ontdek souvenirshops