Waterdwarf Alley bevat interactieve kijktaferelen

Door alle nieuwe uitbreidingen in Avalon kom je meer te weten over het leven in dit gebied. Vanaf medio 2023 dwaal je hier ook door het levendige Waterdwarf Alley.

Blaasbalg uit Blacksmiths' Workshop

Detail van de blaasbalg

16-02-2023 door Martijn van Gerwen

De laatste beleving die we uit de doeken mogen doen is: Waterdwarf Alley. Eigenlijk kunnen we dan beter spreken van meerdere belevingen bij elkaar! Aan de oevers van de vaargeul, tussen het stationsgebouw van bootvaart Merlin's Quest en bedieningsrestaurant The Flaming Feather zijn een drietal huisjes ontdekt. De lokale bewoners, de Waterdwarfs, zijn druk met waar ze al jaren mee bezig zijn: Avalon draaiend houden. Nu krijg je de kans om er zelf eens binnen te kijken. En het blijken ook nog eens interactieve kijktaferelen te zijn.

Als toevallige passant kun je ze een handje helpen en ontdek je snel hoe jij de magie tot leven kunt wekken. De nieuwe belevingen zijn te bewonderen vanaf het wandelpad, maar maken ook je vaartocht in Merlin's Quest extra attractief! We nemen je hieronder mee door het sfeervolle straatje.

Blacksmiths' Workshop: kijkje bij de smid
Ondanks dat de strijd tegen Morgana natuurlijk al gestreden is, blijft er in het gebied vraag naar schilden, zwaarden, helmen en toverketels. De smid hoeft zich dan ook geen moment te vervelen. Door een ingenieus ontwerp wordt zijn flakkerende vuurtje, wat nodig is om al dat ijzer te buigen, aangedreven door een windmolentje. Niet alleen op de momenten dat het windstil is, kun jij de blacksmith een letterlijk handje helpen. Zo kun je door het bewegen van het windwijzer de windrichting naar je eigen hand zetten, waardoor de blaasbalg het vuurtje harder zal doen opstoken.

Terwijl de blacksmith zich uitleeft op al het sierlijke ijzer, heeft iets intrek genomen in zijn laatste creatie, een robuuste helm. Rinkel maar eens aan het belletje om daar achter te komen. Dit bijzondere bouwsel is door zijn ligging ook te zien vanuit je vaartocht in één van de boten van Merlin's Quest. Dan zul je al snel opmerken dat het waterrad aan de achterzijde aangedreven wordt door vissen. Een bijzondere vondst van de smid.

Frost Dragon Statue: een ijzige herinnering
Wanneer je door Avalon wandelt, kun je er niet omheen. Hier heeft een epische strijd plaatsgevonden tussen ijsheks Morgana en de warmhartige tovenaar Merlijn. Her en der zie je nog objecten terug die hiernaar refereren, zoals de schilderijen in de wachtrij van wing coaster Fēnix. Het recent door ons ontdekte Frost Dragon Statue is een herinnering aan Morgana's ijskoude bezetting van Avalon.

Ook dit standbeeld is een interactieve beleving. Wie weet kun jij Morgana's hart wel laten ontdooien?! Door de jaren heen is de magie die erin verborgen zit niet verdwenen, dus leg je hart op de 'hartensteen' en ontdek je eigen krachten. Wie weet staat je hier dan wel een ijskoude verrassing te wachten.

Nieuwsgierige drakenkop

Creatures Cottage
''Wanneer de Waterdwarf van huis is, dansen de Pixies op tafel''. Dat is precies waar hier gaande is. De waterdwerg is op dit moment even niet aanwezig, maar de fantasiedieren uit Avalon hebben zijn sfeervolle onderkomen compleet overgenomen. Kijk je ogen uit terwijl je spiekt door de verschillende raampjes. Al snel zul je opmerken dat niet alleen kleine, maar ook gigantische dieren hun intrek hebben genomen. Een reusachtige draak stak nietsvermoedend uit nieuwsgierigheid zijn kop door de metershoge schoorsteen. En dat uitzicht doet hem best wel deugd! Het leuke is dat je ook vanuit bootvaart Merlin's Quest zicht hebt op dit komische schouwspel.

Ook bij deze cottage komt interactiviteit om de hoek kijken. Roep bijvoorbeeld eens door de toeter op de vensterbank, al zal de knorrige pad dat misschien iets minder leuk vinden! Neem hier vooral de tijd om alle details eens goed in je op te nemen, want in alles zie je dat hier een dierenvriend woont. Zo is bijvoorbeeld zelfs het bed afgestaan om een aantal drakeneieren warm te houden.

Books & Spells House
Dit bijzondere bouwsel bevat aardig wat wijsheid en magie! Niet zo gek ook, want dit is de lokale bibliotheek van Avalon. Daarom komt Merlijn de Tovenaar hier ook zo graag. Het huisje springt meteen in het oog door de druïdestenen, die je ook door het hele themagebied tegenkomt. Merlijn en een waterdwerg spelen hier in alle rust een betoverd schaakspel. Kijk maar eens hoe de schaakstukken door magie voortbewegen.

Ook het Books & Spells House bevat een interactief element. Hier ben jij namelijk de heerser over de tijd. Door buiten het huisje te draaien aan een zandloper, spoel je de tijd voor- of achteruit! En dat zal aardig wat belevingen teweeg brengen op drie verschillende plaatsen in het huisje. Zouden Merlijn en de waterdwerg doorhebben dat jij de tijd kan beïnvloeden?

Blijf ons volgen
Zoals je hierboven al leest: Avalon wordt levendiger dan ooit te voren! Met de bekendmaking van Waterdwarf Alley hebben we de vijf bijzondere belevingen bekend gemaakt die naast de 4 attracties het gebied een compleet nieuw gezicht geven. Heb je de andere 4 belevenissen gemist? Lees ze hier terug: 

Deel blog