Unieke backstagetour bij Fēnix tijdens Pre-season

Tijdens de bijzondere Behind The Fence Tour openen we één van de backstage-poorten van Fēnix. Hierdoor kun je wel heel dichtbij de attractie komen! Lees snel meer over deze unieke activiteit tijdens Pre-season.

27-02-2023 door Martijn van Gerwen

Op dit moment zijn we druk bezig met de bouw van vliegtuigmolen Pixarus in de schuingekantelde bocht (helix) van wing coaster Fēnix. Hierdoor kan de achtbaan op een aantal dagen van maart niet geopend worden voor onze gasten. Dat biedt ook een kans! Dat we de unieke Behind the Fence Tour kunnen organiseren, een exclusief kijkje onder de achtbaantrack. 

Tijden en data
De extra activiteit zal plaatsvinden tussen 12:00 en 16:00 uur op de woensdagen: 1, 8, 15 en 22 maart én op zaterdagen: 11 en 18 maart. Op de zaterdagen wordt de Behind The Fence Tour aangeboden tussen 10:00 en 13:00 uur. De tijden daarvan zijn ook terug te vinden in de gratis Toverland-app. Het zal mogelijk zijn om de route zelfstandig af te leggen, maar er zal ook een achtbaanmedewerker aanwezig zijn. Die vertelt je maar al te graag alle ins en outs van Fēnix.

Bijzondere plaatjes voor je Instagram
Via een houten poort, ook aangegeven in Avalon, betreed je het gebied tussen én onder de gigantische steunpilaren (footers) van Fēnix. Een locatie die normaal enkel toegankelijk is voor medewerkers van de attractie om ’s ochtends in alle vroegte de (bouten)controle uit te voeren. Het is dus een buitenkansje dat ook jij tijdens de middaguren dit gebied exclusief kunt bezoeken. Deze plek leent zicht natuurlijk voor de mogelijkheid om écht unieke foto's te maken. Vanuit dit perspectief zie je de baan en het hele gebied normaal nooit. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om onder de gigantische diveloop te staan. Als dat géén spectaculaire profielfoto’s oplevert voor je Instagram!?

Backstage-route
We leggen een route aan langs én onder de baandelen, waarbij je o.a. ook het vrijeruimteprofiel tegenkomt. Via deze constructie kunnen we controleren hoeveel ruimte er dient te zijn tussen de baan, de inzittenden en andere objecten, zonder dat deze aan te raken zijn. Sowieso raak je hier niet uitgekeken, want er zullen ook verschillende achtbaanonderdelen van Fēnix te bewonderen zijn. Ook wanneer je prangende vragen hebt over de achtbaan, ben je hier aan het juiste adres. Want tussen 12:00 en 16:00 uur kan onze achtbaanmedewerker je voorzien van alle antwoorden.

Toegankelijkheid
Normaal gesproken zit dit gebied natuurlijk achter slot en grendel en is daardoor niet toegankelijk voor reguliere gasten. Tijdens de activtiteit maken we daar een unieke uitzondering op! Hiervoor leggen we een looppad aan van houtsnippers, let dus op bij het gebruik van een rolstoel of kinderwagen. Het betreden van het gebied is op eigen risico.

Deel blog