Toverland opent weer op 19 mei: dit moet je weten

Toverland opent weer op 19 mei: dit moet je weten

Wat een goed nieuws! Toverland mag haar poorten weer openen op 19 mei. Eindelijk kunnen we je weer betoveren met onze magische werelden. Lees snel wat je moet weten over onze heropening! 

Je bent er ongetwijfeld net zo blij mee als wij: we mogen weer open! Vanaf woensdag 19 mei, ook nog eens onze verjaardag, kunnen we weer zorgen voor magische gelukservaringen. Wel zijn er een aantal voorwaarden waar onze heropening aan dient te voldoen. Hieronder lees je alles wat je moet weten voor je bezoek aan Toverland. 

Buitenattracties geopend 
We mogen weer: gil je longen uit je lijf in één van de achtbanen of maak een spetterende splash in je favoriete waterattractie. Eindelijk kan het weer, want alle buitenattracties zijn geopend. Hieronder lees je welke attracties er allemaal geopend zijn: 

Fēnix 
Merlin's Quest
- Arthur's Tournament Training
Troy
Scorpios
Paarden van Ithaka
Maximus' Blitz Bahn
- Expedition Zork
Dwervelwind
Waku Waku
- Coco Bolo
Fort Boreas 
Tolly Molly
Djengu River 
Booster Bike
Exploria Magica
- Dwaalhof
- Kletterparcours 

Wunderwald en Land van Toos gesloten
Één van de voorwaarden die door het kabinet gesteld is, is dat binnengebieden gesloten zijn. Hierdoor zijn de werelden Wunderwald en het Land van Toos tijdelijk gesloten. De wachtrijen van de Maximus' Blitz Bahn en Expedition Zork worden aangepast, zodat deze zich buiten bevinden. 
 

Aangepaste wachtrijen
Doordat binnenwachtrijen niet gebruikt mogen worden, kan het zijn dat de ingang van je favoriete attractie zich tijdelijk op een andere locatie bevindt. Ook wachtrijen kunnen hierdoor een andere route hebben. Zo begint de wachtrij van wing coaster Fēnix in Avalon, ter hoogte van het zwaard Excalibur.

Horeca: take-away en terrassen
Tijdens je bezoek wil je natuurlijk ook lekker ergens een hapje eten. Dat kan! Kijk gedurende de dag in de Toverland-app (te downloaden voor iOS en Android) voor de actuele openingstijden. Wordt het een belegd broodje, een kop koffie of toch een lekker ijsje? Aan jou de keuze! Het aanbod kan t/m vrijdag 21 mei ietwat anders zijn dan normaal, bekijk hiervoor de menuborden ter plaatse. Alle locaties zijn op basis van take-away geopend, waarbij je gebruik kunt maken van de terrassen of bankjes in de omgeving. Bij Katara Plaza maken we gebruik van buzzers, waardoor je aan tafel op je bestelling kunt wachten. 
 

The Flaming Feather: tafelbediening op afstand
Vanaf 22 mei is ook bedieningsrestaurant The Flaming Feather in Avalon weer geopend. We hebben het hier mogelijk gemaakt om je op afstand aan tafel te bedienen. Het is niet mogelijk om vooraf je tafeltje te reserveren, dus loop vooral eens langs bij deze gezellige herberg, waar je een plaatsje op het buitenterras aangewezen zal worden. Hier geniet je van je gezelschap, het sensationele uitzicht over Avalon en de bourgondische gerechten! Heerlijk met een zonnetje erbij. 
 

Souvenirwinkels 
Een betoverend aandenken aan een magische dag aanschaffen voor jezelf of een ander? Ga hiervoor langs bij één van de souvenirshops. Kijk vooraf in de Toverland-app voor de actuele openingstijden. Ook in de shops gelden er maatregelen, zoals een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter. Voordat je de winkel binnenstapt, kun je zien hoeveel personen er tegelijk in de shop aanwezig mogen zijn. 
 

Tickets met korting 
Ben jij wel toe aan een dag vol magie? Schaf nú je tickets aan! Doe je dat 7 dagen van te voren, dan profiteer je van 7 euro korting. Dat is toch weer mooi meegenomen. Claim je tickets in onze officiële Ticketshop. Ook nu is het weer noodzakelijk om je dagbezoek van te voren te reserveren, ook wanneer je nog tickets hebt. Mocht dat het geval zijn, dan kan dat hier. Doordat je je bezoek van te voren reserveert, weten we altijd hoeveel gasten er in het park aanwezig zijn, waardoor we o.a. de 1,5 meter afstand kunnen garanderen.

Koop nú je tickets

Veilig en verantwoord 
Je kijkt ongetwijfeld weer enorm uit naar een dagje uit met je gezin of familie! Dit kunnen we op een veilige en verantwoorde wijze mogelijk maken. We werken ook nu weer met het protocol Veilig Samen Uit, opgesteld door de branchevereniging Club van Elf. Denk hierbij voorbeeld aan afstandmarkeringen in de wachtrijen en dat je gebruik maakt van desinfectiemiddelen voordat je in een attractie stapt. 
 

Bekijk alle maatregelen
Deel blog