Toverland-fan Dio sliep 3 weken op het Pop-Up Summer Camp

Toverland-fan Dio sliep 3(!) weken op het Toverland Pop-Up Summer Camp in volledig ingerichte ToverTent.

02-08-2021 door Martijn van Gerwen

Dio is 28 jaar oud en komt uit het Zuid-Hollandse Spijkenisse. Zijn eerste bezoek aan Toverland was in 2013 en tegenwoordig is hij al bijna drie jaar trotse eigenaar van een abonnement op Toverland. Wij gingen naar de camping en zochten hem op!

Kun je ons vertellen waar je fascinatie voor Toverland begonnen is?
“In 2013 was ik op eerste paasdag voor het eerst hier in Toverland. Dat was vlak voor de opening van themawereld de Magische Vallei, die de gasten destijds al mochten bekijken tijdens eens pre-opening. Toen ik in 2019 weer hier kwam, was ik helemaal verkocht. Als je kijkt wat er nu allemaal staat: Avalon, Port Laguna… Het is allemaal zo mooi afgewerkt! Daar ben ik helemaal weg van. Door de thematisering én de mensen die er werken voel ik me echt thuis.”

Dat mag ook wel, want je staat nu 3 weken hier op de camping! Hoe is dat idee ontstaan?
“Ik zou in mei eigenlijk gaan, maar vanwege omstandigheden kon dat niet doorgaan. Ik had ook al een week gepland voor de Magic Member Night (een speciale avond voor abonnementhouders, red.) en ik wilde eigenlijk nóg een week erbij. Toen heb ik maar alles bij elkaar gedaan en nu zit ik drie volle weken hier!”

En hoe is dat nou? 3 weken in Toverland?
“Het valt me totaal niet tegen, omdat ik het heel fijn vind om hier te zijn. Elke dag is ook weer anders: soms geniet je vooral met een ijsje of een drankje in Port Laguna en soms wil je juist zo veel mogelijk attracties doen.”

Onze collega's zullen je inmiddels ook wel bij naam kennen!
“Haha nou, dat weet ik niet! Maar er zijn wel een heleboel medewerkers die me intussen herkennen aanspreken. Zo vragen ze hoe het gaat of hoe lang ik er nog ben. Dat is zo mooi, want daardoor voel je je nooit alleen. Vanmorgen stond ook mascotte Toos Toverhoed hier weer voor de tent, want die kent me inmiddels ook.”

“Ook spreek ik af en toe andere gasten: zo ben ik eens gevraagd om mee te eten op de camping en ben ik met anderen naar het park geweest. Dat zijn hele leuke herinneringen.”

"Door de thematisering én de mensen die er werken voel ik me echt thuis."

Attractie Booster Bike: De Booster Bike is een achtbaan waarbij je niet in normale karretjes zit, maar rondscheurt op een stoere motor

En welke attractie heb je nu het vaakst gedaan?
“Misschien wel Djinn, de zweefmolen in het Land van Toos. Dat komt omdat de speciale ingang voor de gasten van de camping daar praktisch naast zit. Daarna loop ik vaak door naar de indoor-achtbaan Toos-Express, vervolgens funhouse Villa Fiasko in het Wunderwald en dan ga ik door naar de rest. Over het algemeen laat ik het op me afkomen: ik doe vooral waar ik zin in heb. Als het park bijna gaat sluiten, dan ga ik nog een keer of vijf à zes in lanceerachtbaan Booster Bike. Handjes in de lucht en gaan!”

Je moet natuurlijk ook eten, dus wat is jouw tip voor onze lezers?
“Ik vind bedieingsrestaurant The Flaming Feather in Avalon een van de beste restaurants van het park, ik kom daar echt heel graag! Gisteren nog, toen had ik bijvoorbeeld de Gegrilde huissteak met de Ondersteboven chocoladetaart als dessert. Dat was echt heel erg lekker. Mijn favoriete cocktail in Port Laguna is trouwens Merlin’s Martini, daar ben ik ondertussen ook achter.”

Wat ga je straks, als je weer naar huis gaat, het meeste missen?
“Dat zijn toch wel de attracties en de hele sfeer van het park. Én als ik daar nog iets aan toe mag voegen: het camping-gevoel! Vroeger ging ik ook al heel vaak naar de camping met mijn opa en oma en dat vond ik altijd heel erg leuk. Al die gevoelens komen hier helemaal terug, plus de bijzondere geluiden uit het attractiepark, zoals het opstarten van houten achtbaan Troy. Gelukkig is het ook alweer bijna Halloween, want dan zien jullie me zeker weer terug, haha!”

Kom zelf naar het Pop-Up Summer Camp
Heeft Dio jou ook enthousiast gemaakt voor een verblijf op het Toverland Pop-Up Summer Camp? Je kunt nog bij ons blijven slapen t/m 5 september. Ga je voor een ingerichte ToverTent of wordt het een staanplaats voor je eigen tent, camper of caravan? 

Lees alles over overnachten bij Toverland
Deel blog