Toverland bestaat 20 jaar: hoe gaan we dat vieren?

Op 19 mei vieren we officieel onze twintigste verjaardag. Dit feestje laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. In het park en online pakken we uit met feestelijke decoraties, acties en specials, zoals een magazine en podcast!

19-05-2021 door Martijn van Gerwen

Sinds 2001 zorgen we dag in dag uit voor magische gelukservaringen voor onze grote en kleine gasten. Wat begon met het overdekte Land van Toos is uitgegroeid tot een attractiepark met zes verschillende werelden. Daar zijn we ontzettend trots op! Tijd voor een feestje dus. We hangen niet alleen online de slingers op, maar ook tijdens je dag Toverland zul je vanaf 19 mei (onze officiële verjaardag) op verschillende plaatsen zien dat we jarig zijn. 

Feestelijke decoratie
Al meteen kom je in de feeststemming wanneer je naar onze entree loopt, want op de promenade kun je verschillende vlaggenmasten tegenkomen. Daarop prijkt het Toverland logo en het speciaal daarvoor ontwikkelende 20-jaar vaandel. Deze vind je de komende tijd op nog wel meer plekken terug! Vooral in het entreegebied Port Laguna kun je niet om onze verjaardag heen.

Dit altijd al vrolijke gebied is extra versierd met vlaggenlijnen. Ook souvenirwinkel Mundo Magica en de Game Gallery hebben speciale feest-vaandels. Kijk ook vooral eens goed naar vuurtoren Solaris, want ook daar wappert een gloednieuwe jubileumvlag in de top! Zelfs nog voor je de parkeerplaats oprijdt, zie je op de Helenaveenseweg (vanaf de rotonde) opvallend bontgekleurde vaandels met vrolijke slingers en goudkleurige confetti. We halen alles uit de kast voor een feestelijk onthaal. 

Bijzondere onthulling
Nog voordat we op 19 mei onze poorten openden, was er een besloten moment voor een bijzondere onthulling. Onder toeziend oog van een clubje Toverland-collega's onthulden Jean Gelissen jr. en Jean Gelissen sr. een bijzondere 'ode aan 20 jaar magie'. Door de geldende coronamaatregelen was het niet mogelijk om hierbij gasten of alle Toverland-medewerkers uit te nodigen. Op de onthulde plaquette staat vuurtoren Solaris centraal, waarachter een thematische kaart te zien is met alle werelden van Toverland. De directie kreeg deze ode namens alle Toverland-medewerkers. Uiteraard werd er na afloop ook geproost met een bubbeltje! Dit bijzondere ontwerp is ook tijdens je bezoek te bewonderen, namelijk boven take-away Manaña in themagebied Port Laguna. Kijk dus maar eens goed rond. 

Feestelijke pin
Wil je de feestvreugde zelf ook uitdragen? Schaf dan onze unieke jubileumpin aan! Hiermee ziet iedereen dat je ons betoverende feestje meeviert. Het ontwerp is een bijzondere uitvoering van vuurtoren Solaris en een blauwkleurig vaandel. Het goud blinkt prachtig in de zon! De pin is al van jou voor €2,95. De oplage is beperkt, dus ben er dus snel bij, want op=op! Je kunt de pin aanschaffen bij hoofdsouvenirshop Mundo Magica in themawereld Port Laguna.

Alle abonnementhouders van Toverland ontvangen de bijzondere pin thuis, inclusief het jubileummagazine Betoverd. Deze kunnen ze snel op hun deurmat verwachten. Mocht je er als Magic Member nog eentje willen aanschaffen (voor een ander), dan ontvang je hierop ook 5% abonnementhouderskorting, zoals op alle andere souvenirs en horecaproducten! 

Word ook Magic Member

Betoverend jubileummagazine
Je kunt ook de feestvreugde mee naar huis nemen! De afgelopen maanden is er een redactie van onze eigen medewerkers druk in de weer geweest met het samenstellen van een eigen Toverland-jubileummagazine: ‘Betoverd’! In dit bijzondere magazine nemen we je mee in de betoverende reis van 20 jaar Toverland. Ook komen o.a. directieleden aan het woord, tippen we je magische gerechten en krijg je inkijkjes in onze bijzondere organisatie. Ook komen onze fans aan het woord! Onze trouwe abonnementhouders, onze Magic Members, ontvangen ‘Betoverd’, inclusief pin, via de post. Ben je geen Magic Member? Op verschillende plaatsen ín het park kun je het magazine meenemen, zoals bij de in- en uitgang, souvenirwinkels en take-awaylocaties. 

Lees er snel meer over

Een eigen jubileumpodcast: Betoverd
Ook je oren worden tijdens ons jubileum verwend. Ben een liefhebber van het luisteren naar podcasts? Dan is het helemaal feest! We brengen namelijk verschillende jubileumpodcasts uit, waarin je alles te weten komt over 20 jaar Toverland door verschillende interviews. Iedere woensdag, vanaf 19 mei, komt er een nieuwe aflevering uit met iemand anders in de hoofdrol. De afleveringen duren ieder een half uur en zijn terug te vinden in je favoriete podcast-app, zoals Spotify of Overcast. Er komen verschillende Toverland-grootheden voorbij: van medewerkers van het eerste uur, tot de directie en onze hoofdontwerper. 

Meer over de podcast

We hangen online de slingers op
Ook online vieren we, samen met jou, feest en we blikken regelmatig terug op de afgelopen jaren via onze sociale kanalen, zoals Facebook en Instagram! We duiken de foto- en video-archieven in en laten je activiteiten en openingen zien die je misschien allang weer bent vergeten! We hebben er ook een speciale themapagina voor ingericht met o.a. een magische tijdlijn. Hierin nemen we je in vogelvlucht mee door onze dynamische geschiedenis. Verder updaten we de pagina regelmatig met nieuwe jubileum-acties, want we zijn nog heel wat van plan de komende tijd. We blijven immers nog wel even jarig! Leef je vooral ook creatief uit met alle knutsel- en kleurplaten. 

Heb je zelf ook bijzondere foto’s van 20 jaar Toverland? Deel ze dan met #Toverland. Zo vieren we samen dit betoverende feestje! 

Naar themapagina: 20 jaar magie
Deel blog